Moja Crvena Zvezda
ВажноЗвездаши широм светаНајновијеФудбал

Учинак Звездаша широм света: Гол Мезенге, Милуновић асистент, тешка повреда Филипа Ђорђевића (Видео)

Викенд за нама био је прилично узбудљив за клубове чији дрес носе некадашњи чланови Црвене звезде. Филип Ђорђевић се тешко повредио у победи Лација против Милана, водећи клубови у Енглеској, за које наступају Матић и Коларов елиминисани су из ФА купа, Лион, чије боје брани Милан Бишевац увећао је вођство на табели француске Лиге 1, Павле Нинков је добио црвени картон у тиму Тулуза, док је Бруно Мезенга постигао први гол у сезони за турски Акхисар, а Лука Милуновић је асистирао у поразу свог Платанијаса у Супер лиги Грчке.

Италија

Серија А

Лацио – Милан 3:1

Милан је прво полувреме решио у своју корист на Олимпику голом Менеза у 4. минуту, али је у наставку домаћи тим потпуно преокренуо са два гола Парола и једним Клосеа. Душан Баста је још једном одиграо цео меч за небеско-плаве на позицији десног бека, док је Филип Ђорђевић ушао у игру од 74. минута уместо Мирослава Клосеа, а већ у 81. минуту асистирао је Марку Паролу за коначних 3:1. Ипак, репрезентативац Србије је нешто касније, приликом покушаја шута незгодно пао и морао је ван игре у 83. минуту. Ђорђевић је зарадио фрактуру десног скочног зглоба, предстоји му операција и пауза од око три месеца, што значи да се можда неће вратити на терен до краја сезоне. Лацио је овим тријумфом избио на четврто место са два бода мање од трећепласираног Наполија.

На који начин се Филип Ђорђевић повредио можете видети на снимку испод:

Интер – Торино 0:1

Фудбалери Интера су приредили још једно непријатно изненађење својим навијачима на Меаци, а тријумф Торину донео је искусни дефанзивац Емилијано Морети у 94. минуту. Немања Видић и Здравко Кузмановић су одиграли целу утакмицу за домаћи састав, док се победи гостију радовао Никола Максимовић, који је изашао у 81. минуту, када га је заменио искусни Ћезаре Бово. Торино је другом узастопном победом стигао до 13. места са 25 освојених бодова, док је Интер десети са само једним бодом више.

Верона – Аталанта 1:0

Утакмицу у Верони решио је некадашњи репрезентативац Аргентине, Хавијер Савиола, на асистенцију Грка Лазароса Христодулопулоса у 53. минуту. Бошко Јанковић још увек није спреман, па је пропустио и овај сусрет, а његов тим је прекинуо серију од два пораза и сада су на 14. месту са 24 бода.

Сампдорија – Палермо 1:1

Палермо је могао и до победе у Ђенови да им није поништен регуларан гол на стадиону Луиђи Ферарис. Екипа Синише Михајловића је сада пета на табели са 34 бода, колико има и четвртопласирани Лацио. Милан Милановић поново није био у саставу Палерма, па је и даље без наступа у Серији А ове сезоне, а његов тим је избио на осмо место са 27 бодова.

Фиорентина – Рома 1:1

Кандидат за шампионску титулу се саплео у Фиренци, па после још једног ремија заостају за водећим Јувентусом седам бодова. У тиму Фиорентине свих 90 минута одиграо је Ненад Томовић, а “љубичасти“ су на врло добром шестом месту после 20. кола са 31 бодом.

Емполи – Удинезе 1:2

Екипа Андрее Страмаћонија и његовог помоћника Дејана Станковића сачувала је предност од 2:1, иако је од 74. минута играла без искљученог Панајотиса Конеа. Легендарни Антонио Ди Натале је постигао свој девети гол у сезони, а тим из Удина се пробио на девето место са 27 освојених бодова.

Серија Б

Катанија – Про Верчели 4:0

Филип Јанковић није учествовао у прекиду низа Катаније од четири пораза. Остао је на клупи, а његов тим је направио помак на 18. место са 24 освојена бода. То место на крају сезоне води у бараж за опстанак.

Пескара – Тернана 1:2

Урош Ћосић није био у протоколу, па је без њега Пескара претрпела пораз који их није коштао пада на табели, јер су остали на осмом месту са 31 бодом, али су сада добили друштво, јер су их по броју бодова достигли Вићенца, Тернана и Про Верчели.

Енглеска

ФА куп – 4. рунда

Манчестер сити – Мидлзбро 0:2

Друголигаш је шокирао шампиона Енглеске усред Манчестера и избацио га из најстаријег фудбалског такмичења на свету головима Патрика Бамфорда у 53. и Шпанца Кикеа у 93. минуту. Александар Коларов је одиграо цео меч за домаћу екипу, а тренеру Мануелу Пелегринију нису помогли ни Лампард, Фернандињо и Џеко, који су ушли током другог дела игре.

Челзи – Бредфорд 2:4

Жозе Мурињо сигурно није могао да претпостави да ће после вођства његовог тима од 2:0 трећелигаш из Бредфорда направити сензацију на Стамфорд Бриџу, али тако нису мислили стрелци за госте Џонатан Стед, Филипе Мораиш, Ендрју Холидеј и Марк Јејтс, који је у 94. минуту долио со на рану комбинованом саставу лондонских краљевско-плавих, за које није играо Немања Матић. Њега је Португалац одмарао за важније мечеве у наставку сезоне.

Бирмингем – Вест Бромвич Албион 1:2

Ни трећи клуб чији је члан један српски играч није имао среће у 4. рунди ФА купа, јер је Виктор Аничебе са два гола донео пролаз гостима на Сент Ендрјузу. Никола Жигић је ушао у игру за Бирмингем уместо Лија Новака у 75. минуту, али се резултат из првих 45 минута није променио.

Чемпионшип

Вулверхемптон – Чарлтон 0:0

Марко Дмитровић је бранио за госте свих 90 минута. На свом дебију остао је несавладан и био је међу најзапаженијим фудбалерима на терену. Чарлтон је 17. на табели после 27 одиграних утакмица са 32 освојена бода.

Вотфорд – Блекпул 7:2

Вујадин Савић је постао члан Вотфорда, па је порастао број српских играча на острву. Он је овај меч провео на клупи, а на Викариџ Роуду је бриљирао Нигеријац Одион Игало, који је постигао четири поготка, трасирао пут ка убедљивој победи и пласману Вотфорда на шесто место са 47 бодова.

Шпанија

Примера

Кордоба – Реал Мадрид 1:2

Александар Пантић је одиграо свих 90 минута против првака Европе, који је славио голом Герета Бејла из једанаестерца у 89. минуту. Најбољи играч на свету, Кристијано Роналдо, прописно је изударао противничке фудбалере, па је добио црвени картон у 82. минуту, али је само пет минута касније искључен и везиста домаћих Федерико Картабија после другог жутог картона. Кордоба је после 20. кола на безбедном 15. месту са 18 бодова.

Сосиједад – Еибар 1:0

Домаћи тим је славио на Аноети голом Ћабија Пријета у 55. минуту после асистенције Рубена Парда. Дејан Лекић није био у протоколу за наступ у тиму Еибара на гостовању у Сан Себастијану, а занимљивост овог сусрета је и чињеница да су за госте играли само Шпанци, док је у домаћем тиму било 11 домаћих играча и само три странца, што довољно говори зашто је репрезентација Шпаније последњих 10 година најуспешнија на свету. Еибар је и даље на 8. месту са 27 бодова.

Француска

Лига 1

Лион – Мец 2:0

Милан Бишевац се вратио у састав Лиона, који је седмом узастопном победом у шампионату побегао другопласираном Марсељу четири бода после њиховог кикса у Ници. Репрезентативац Србије је одиграо цео меч, а први стрелац лиге Александре Лаказет је постигао свој 21. гол, али је доживео и повреду због које ће пропустити две до три наредне утакмице.

Евијан – Тулуз 1:0

Евијан се првом победом након четири утакмице пробио на 16. место са 23 бода, док је Тулуз сада 17. на табели са бодом мање. Милош Нинковић неће бити у саставу домаћих у наредном периоду због опоравка после повреде, а Тулуз је у 61. минуту остао са играчем мање после црвеног картона који је добио Павле Нинков. Његов саиграч Урош Спајић није био у протоколу за ово гостовање.

Лига 2

Дижон – Ним 4:5

Ним побеђује и без Ненада Ковачевића, па су уписали нова три бода у сјајном мечу на стадиону Гастон Жерар у Дижону. Трећим тријумфом у низу Ним је задржао 10. позицију са 28 бодова, истим учинком, али слабијом гол разликом од деветопласираног Нансија.

Португал

Примеира лига

Маритимо – Порто 1:0

Порто је још једном кикснуо ове сезоне, али то није искористила водећа Бенфика, која је истим резултатом поражена од Пасош Фереире на гостовању, па је разлика у корист тима из Лисабона остала плус шест. Евандро није био ни на клупи Порта на овом гостовању.

Холандија

Ередивизија

Херенвен – Витесе 4:1

Абиола Дауда је још једном преседео на клупи Витесеа. Од када је Нигеријац пао у други план, његова екипа бележи лоше резултате, па су поражени и трећи пут узастопно и сада су 12. на табели са 22 бода.

Белгија

Про лига

Стандард – Андерлехт 2:0

Иван Вукомановић је са екипом из Лијежа срушио првака Белгије. Европа бруји и о великој застави навијача Стандарда, на којој је приказана одсечена глава њиховог бившег играча Стивена Дефура, који је појачао великог ривала из Брисела, а у 53. минуту овог меча морао је ван терена после другог жутог картона. Стандард је стигао до 5. места са 37 освојених бодова и на добром је путу да настави такмичење у лиги за шампиона Белгије.

Лирс – Беверен 1:1

У сусрету последњепласираних тимова није било победника. Бобан Бајковић је бранио цео меч за Лирс, док је свих 90 минута за госте одиграо Абубакар Оумару, који је зарадио и жути картон у надокнади првог дела игре. Лирс није искористио бројчану предност после искључења везног играча Беверена Сиба Блондела у 66. минуту. Екипа Славише Стојановића и његовог помоћника Братислава Живковића и даље је закуцана за дно табеле са 15 бодова, док је Беверен место изнад са 21 бодом.

Мехелен – Локерен 0:1

Екипа Александра Јанковића поражена је на домаћем терену голом Лејеа у 4. минуту. Мехелен бележи променљиве резултате, али су за сада на безбедном 12. месту са 26 освојених бодова.

Друга дивизија

Вајт Стар Брисел – Левен 1:1

Ибрахим Соме је играо за госте до 64. минута, добио је и жути картон, а бод његовом тиму на гостовању у Бриселу донео је Енглез Џон Босток поготком из пенала у 90. минуту. Левен је шести на табели са 38 бодова. Домаћа екипа је од 29. минута играла без искљученог Мансура Диопа.

Грчка

Супер лига

ОФИ – Олимпијакос 0:3

Лука Миливојевић је ушао у игру за шампиона Грчке тек у 94. минуту. Није стигао ни да прописно потрчи, а његов тим је остварио 11. узастопну победу у свим такмичењима рачунајући и регистровани меч против Ники Волоса. Константинос Митроглу је избио на чело листе стрелаца са 11 голова, а црвено-бели су задржали вођство на табели са два бода више од ПАОК-а.

Панаитоликос – Атромитос 1:1

Екипа Рикарда Са Пинта није имала среће да стигне до сва три бода на гостовању, јер је Дијего Бехарано у 91. минуту погодио мрежу и поставио коначан резултат. Иначе, Атромитос је водио од првог минута голом Хавијера Умбидеса. Клуб који предводи бивши тренер Звезде након 20. кола налази се на 6. месту са 30 бодова.

Платанијас – Ерготелис 1:2

Платанијас је одлично почео утакмицу и повео већ у првом минуту голом Фануриса Гундулакиса на асистенцију Луке Милуновића, који је играо до 81. минута, када га је заменио Костас Мендринос. Платанијас је сада 12. на табели са 22 бода.

Турска

Супер лига

Коња – Бурса 2:3

Победу гостима донео је Бразилац Фернандао у 92. минуту, а за домаће је цео меч одиграо Јагош Вуковић. Коња је пала на 14. место са 17 освојених бодова.

Акхисар – Ескишехир 2:2

Бразилац Бруно Мезенга је ушао у игру за Акхисар у 66. минуту уместо Сартана Вардара и већ у 67. минуту затресао је мрежу, изједначио на 2:2 и поставио коначан резултат. Био је то његов тек први гол у 14. утакмици ове сезоне, чиме је коначно прекинуо вишемесечни пост, на радост његовог земљака, легендарног Роберта Карлоса, који је однедавно тренер екипе. Акхисар је 11. на табели са 18 бодова. Горан Чаушић је остао на клупи Ескишехира, који је 13. на табели са 17 бодова.

Погодак главом Мезенге после центаршута из корнера је на снимку од 3:26.

https://www.youtube.com/watch?v=op9bCdn2ECs

Генчлербирлиги – Бешикташ 0:2

Душко Тошић је поново одиграо свих 90 минута за Генчлербирлиги, али његова екипа није успела да се избори са озбиљним кандидатом за освајање титуле ове сезоне. Тошићев клуб је сада на 10. месту са 22 освојена бода.

1. Лига

Гиресун – Маниса 2:1

Маниса нема среће ове сезоне. Тек што направе неки добар резултат и изађу из опасне зоне, експресно се поразом врате у зону испадања. Ненад Милијаш и Бранимир Субашић били су свих 90 минута на терену на овом гостовању. Милијаш је добио и жути картон, док Никола Микић није био у протоколу. Маниса је на 16. месту у зони испадања са 17 бодова. Исти број бодова имају Болу, Денизли и Адана који су испред због боље гол разлике.

Кајзери – Шанлиурфа 3:0

Срђан Мијаиловић није играо за домаћи тим, али је Кајзери убедљивим тријумфом остао на челу друголигашког каравана са 34 освојена бода.

Аустралија

А – Лига

Сентрал Коуст Маринерс – Сиднеј 1:5

Сиднеј је коначно прекинуо серију од седам утакмица без победе која је трајала од 22. новембра. Никола Петковић и Милош Димитријевић одиграли су целу утакмицу за госте, а њихов тим је пети на табели са 22 бода, а ту ће и остати дуже време, јер су им противници побегли, а и екипе испод су далеко.

Мексико

Асенсо МX – Клаусура

Минерос Закатекас – Лобос БУАП 1:1

Кристијан Борха је одиграо свих 90 минута за госте, а на овом сусрету је виђен и по један црвени картон на обе стране. Прво је код гостију искључен Бразилац Фоље у 72. минуту, а 10 минута касније и фудбалер домаћих Антонио Лопез. Борхин тим је на шестој позицији после три кола у другом рангу са четири освојена бода.

Куп афричких нација

Јужна Африка – Сенегал 1:1

Бернард Паркер је ушао у игру за Јужну Африку од 67. минута уместо Туса Фале. Бафана Бафана има један бод после две утакмице у групи Ц и у последњем колу им само победа против Гане одговара за пролаз, али и повољан резултат на утакмици између Сенегала и Алжира.

Повезане вести

Leave a Comment