Moja Crvena Zvezda
ВажноЕвропска такмичењаКошаркаНајновије

Евролига ублажила казну Звезди

Другостепена комисија Евролиге делимично је усвојила жалбу КК Црвена звезда Телеком. Жалбено веће Евролиге уважило је аргументе које су челници црвено-белих и њихов правни тим изнели током саслушања у Милану 20. јануара па је казна са 50.000 евра умањена на 30.001 евро што представља најмању новчану санкцију која се изриче у случају сукоба навијача. Такође, жалбено веће Евролиге у свом образложењу је констатовало да дисциплински судија Евролиге Патрик Гранџан није добро анализирао све околности на основу којих је донео своју одлуку.

Иако је делимично усвојена жалба, КК Црвена звезда Телеком изражава своје незадовољство и овако смањеном новчаном казном, јер из свих доказа који су предочени потпуно је јасно да Црвена звезда не сноси било какву одговорност за трагичан догађај у Истанбулу. Из тог разлога КК Црвена звезда Телеком ће се у наредном периоду жалити следећој инстанци на овакву одлуку коју не сматра праведном.

Такође, руководство КК Црвена звезда је остало при свом предлогу који је предочен челницима Евролиге, да сав приход од казни које су у обавези да плате Галатасарај и Црвена звезда буде прослеђен породици Марка Ивковића. Евролига је начелно прихватали овај предлог, али се тек очекује званична потврда Борда Евролиге. Подсећамо да је Галатасарају одбијена жалба тако да је клубу из Истанбула потврђена казна по којој осим играња три утакмице без присуства публике је у обавези да плати и 100.000 евра.

Повезане вести

Leave a Comment