Moja Crvena Zvezda
Домаћа такмичењаКошарка

Kakva je sudbina ŽKK Crvena zvezda

Detalj sa meča ŽKK Kovin:ŽKK Crvena zvezda

Kao što je dobro poznato i pored veoma teške situacije, košarkaški klub Crvena zvezda, barem njen muški pogon koliko, toliko pokušava i uspeva da se konsoliduje. Slobodno se može reći da su krenuli gotovo od nule pošto su svi nosioci igre od prethodne sezone napustili tim, a Mihailo Uvalin je krenuo u posao sa nekolicinom mladih košarkaša kojima su pridodati igrači koje je Zvezda trenutno mogla sebi da priušti. Sagledavajući učinjeno u pripremnim utakmicama, još uvek se ne može tačno predvideti koji su dometi novog mladog tima. Ipak imena poput Bakića, Dragićevića, Nedovića, Radosavljevića, … uz pridošlice iz Partizana Miloševića i Balabana, kao i drugih novajlija uz američkog pleja Janga nagoveštavaju da klub u narednoj sezoni može i više od grčevite borbe za opstanak u NLB ligi.

Ipak ovde je prvenstveno reč o našim košarkašicama. Ubedljivo naš najtrofejniji klub, klub koji je uspevao da se popne i na krov Evrope, prethodnu sezonu jedva je uspeo da privede kraju. Šta se trenutno dešava sa ženskim pogonom i kakva je njihova sudbina gotovo da niko sa preciznošću ne može da kaže. Zahvaljujući stečajnom postupku protiv KK Crvena zvezda, ŽKK Crvena zvezda našao se u istom košu. Pre gotovo desetak godina Skupština KK Crvena zvezda donela je odluku o odvajanju muškog i ženskog pogona čime su formalno gledano nastala dva kluba u okviru Sportskog društva. Međutim, nečijom greškom ili nebrigom ta odluka nije zavedena u registar, iako su dva kluba sve vreme funkcionisala odvojeno, i sada se ŽKK našao u istom košu sa kolegama.

Za očekivati je prema rečima Mirka Pavlovića da će sud u naredna tri dana doneti odluku nakon koje će se tražiti način na koji će ženski pogon u buduće funkcionisati. Trenutno iznad ŽKK Crvena zvezdsa stoji veliki znak pitanja. Da li će klub učestvovati u narednom šampionatu i da li će uopšte postojati za sada niko ne zna, a početak novog prvenstva je svakim danom sve bliže.

Повезане вести