Moja Crvena Zvezda
ВажноДомаћа такмичењаНајновијеОдбојкаОдбојка

Одбојкашице лако у Крагујевцу

Црвено-беле одбојкашице без већих проблема савладале су домаћу екипу Крагуја са 3:0 (15:25, 17:25, 9:25). Нешто више од сат времена било је потребно нашим одбојкашицама за 10. победу у домаћем првенству.

Добар почетак и држање на минималном заостатку било је све што су домаће могле у уводном сету. Све до резултата 7:7 Крагуј се добро носио са гошћама, али онда Звезда успева да ухвати ритам, и до техничког тајм-аута има већ +4 (8:12). Врло сигурну и убедљиву игру црвено-беле одржавају до краја сета. Крагујевчанке су у неколико наврата везале пар поена, али то није било довољно да избегну убедљив губитак првог сета, 15:25 за наше одбојкашице.

Ситуацију са почетка првог сета гледали смо и у почетним деловима другог. Звезда сада раније успева да веже више поена у низу и има +4 (6:10). Крагуј успева да ухвати прикључак до техничког тајм-аута, али и ту црвено-беле имају предност (10:12). Домаће не дозвољавају Звезди да стекне направи осетнију разлику и преломи сет,  држе се на два-три поена минуса све до 17:20. Тада црвено-беле коначно праве већу серију поена и добијају и други сет, овог пута 17:25.

Опет је почетак сета једини део где Крагуј успева да се одржи у игри. После 5:5 Звезда убацује у пету брзину и брзо и лако осваја поене. На техничком тајм-ауту већ има дупло више поена (6:12). Све до самог краја ово је била игра мачке и миша, Крагуј је узео свега још три поена, па је остао на једноцифреном броју поена у овом сету (9:25).

Брза и убедљива победа је баш оно што је требало нашим одбојкашицама у Крагујевцу, с обзиром на ,,паклен“ распоред у месецу пред нама (Финални турнир Купа Србије и заостала утакмица са Визуром). Браво, девојке!

Крагуј – Црвена звезда 0:3 (15:25, 17:25, 9:25)

Спортска хала: „Парк”. Гледалаца: 200. Судије: А. Баланџић, М. Милошевић (обоје из Београда). Трајање меча: 62 минута.

КРАГУЈ: Павловић 8, Брковић 4, Мачужић 3, Дончић, Лекић 1, А. Петровић 4, Милосављевић (либеро), Игњатовић, С. Петровић 1, Димитријевић, Швиковић, Јовановић. Тренер: Драган Мратинковић.
ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Трнић 9, Поповић 8, Хелић 12, Миленковић 12, Лукић 4, Миловић 3, Росић (либеро), Чанак 2, Секулић 2, Брђовић, Букилић 1, Кецман 4. Тренер: Бранко Ковачевић.

Повезане вести

Leave a Comment