Moja Crvena Zvezda
ВажноНајновијеПрипремеРукомет

Тријумф црвено-белих у дербију за пласман у финале турнира

Рукометаши Црвене звезде савладали су Партизан у дворани Вождовац на Бањици резултатом 27:26 (14:13) у полуфиналу деветог меморијалног турнира “Драган Ранковић“. Победоносни погодак постигао је Станко Димитрић, а капитен Владимир Цупара је одбранио покушај црно-белих да изједначе у финишу.

Црвено-бели су наступили у подмлађеном саставу, искусна појачања Ивановића и Живојиновића нису улазила у игру, као ни Воја Брајовића, а вечити ривал је боље отворио утакмицу и повео са 5:3. Након тога су играчи Ненада Перуничића заиграли знатно боље. Цупара је везао три одбране, а Звезда је преко Тодоровића Нешовановића и Димитрића направила серију од 3:0 и преокренула на 6:5. Радојковић је својим трећим поготком поравнао на 7:7, а затим је уследила још једна серија Црвене звезде од 3:0. Голове су постигли Нешовановић, Тодоровић и Милошевић, па су црвено-бели повели са 10:7. Партизан је успео да се приближи на гол заостатка, али само за кратко, јер расположени Немања Нешовановић успева да постигне два поготка, а Димитрић је вратио три гола предности клубу из Љутице богдана за 14:11. Ипак, у финишу првог полувремена екипа Ненада Максића преко Кукића и Живковића смањује на 13:14.

Темпо је у другом делу опао, екипе су више грешиле, играле су се знатно чвршће одбране, али је Звезда са два гола Димитрића и једним поготком Шотића успела да стигне до највеће предности од четири разлике (17:13). Партизан је узвратио серијом од 5:0 за преокрет и вођство од 18:17 у 39. минуту. Сретеновић је два пута погодио мрежу из игре, а капитен црно-белих Вања Илић је реализовао два седмерца у поменутом налету. Уследила је резултатска клацкалица, а Звезда је са два гола у низу Дејана Бабића повела са 21:20. До краја се играло гол за гол, а Младен Шотић је своју добру партију крунисао поготком за ново вођство црвено-белих резултатом 24:23 у 50. минуту. Црно-бели су преокренули на 25:24, али се Црвена звезда боље снашла у финишу иако је у једном тренутку имала и два играча мање. Дарко Тодоровић је својим седмим голом изједначио на 25:25, Цупара је добро бранио, али је Партизан искористио бројчану предност и поново повео преко Ивана Поповића.

v6

Са играчем мање и из једног конфузног напада, црвено-бели успевају да изједначе на 26:26 “бомбом“ младог Николе Милошевића са преко девет метара. Звезда је коначно комплетна после овог поготка, а противнички тим није успео да реализује своје нападе до краја утакмице, да би Станко Димитрић постигао испоставиће се победоносни погодак, а врло запажени капитен Владимир Цупара зауставио и последњи покушај рукометаша Партизана 15 секунди пре краја.

Најефикаснији у победничком тиму био је Дарко Тодоровић са седам голова, Станко Димитрић је постигао пет, а Немања Нешовановић, Младен Шотић и Никола Милошевић по четири поготка. Стеван Сретеновић је забележио пет голова за Партизан, а Михајло Радојковић и Вања Илић по четири.

Партизан – Црвена звезда 26:27 (13:14)

Београд – Дворана: СЦ Вождовац. Гледалаца: 350. Судије: Ненадић и Стефановић. Седмерци: Партизан 2 (2), Црвена звезда 2 (2). Искључења: Партизан 10, Црвена звезда 14 минута.

Партизан: Томић, В. Илић 4 (2), Сретеновић 5, Димитријевић, Радовановић 1, Пижурица, М. Илић (3 одбране), Радојковић 4, Јокић, Живковић 3, Кукић 3, Максић, Радовић (5 одбрана), Поповић 2, Мршуља, Ћућуз (7 одбрана), Павић 3.

Црвена звезда: Живојиновић, Антељ, Цупара (15 одбрана), Поповић 1, Милошевић 4 (1), Гачевић, Вујовић, Тодоровић 7, Шотић 4, Нешовановић 4, Димитрић 5 (1), Бабић 2, Ивановић, Брајовић, Милутиновић.

Сутра ће у финалу деветог меморијалног турнира “Драган Ранковић“ од 19 часова и 30 минута играти Црвена звезда и Војводина, док ће се у мечу за треће место од 17 и 30 састати Партизан и Спартак Војпут.

Повезане вести

Leave a Comment