Moja Crvena Zvezda
ВажноКошаркаНајновијеРегионална лига

Радоњић: Краси нас озбиљност

Црвена звезда одиграла је фантастичну утакмицу против Солнока и заслужено забележила 20. узастопну победу у АБА лиги. Црвено-бели су славили са чак 43 поена разлике уз апсолутну конктролу дешавања на терену и врло атрактивне потезе. Задовољство због убедљивог тријумфа није крио ни тренер црвено-белих Дејан Радоњић:

– Имали смо упечатљив и квалитетан однос. Све време смо били максимално фокусирани да на паркету урадимо добре ствари што је за последицу имало велико вођство већ у раном периоду меча. То је и условило овако велику разлику на крају. Није једноставно после великог пражњења против Албе, овако великог броја утакмица и повреда, направити амбијент да се извуче овако квалитетан приступ. Али, озбиљност нас краси од самог почетка сезоне због чега је задовољство много веће. Нашу фокус није пореметила чињеница да смо већ обезбедили прво место, што смо играли против слабијег ривала и били испражњени. Свих 40 минута смо радили веома озбиљно и због тога честитам играчима.

Млади стручњак објаснио је и зашто Ђорђе Каплановић није имао више простора.

– Жао ми је што нам Каплановић није могао да добије који минуту више. Он већ дуже време није у тренажном процесу, па нисмо смели да ризикујемо.

На питање да ли ће Лазић и Јовић бити спремни за меч са Жалгирисом, Радоњић је одговорио:

– Повреда Јовића није озбиљна, док је код Лазића у питању повишена температура и вироза. Већ у уторак очекујем обојицу на тренингу. Код Стефана је то извесно, а Лазић се већ осећа много боље. Али, нисмо хтели да ризикујемо с обзиром да до краја сезоне имамо још око 50 мечева.

Капитен црвено-белих Лука Митровић похвалио је однос који су сви његови саиграчи приказали у дуелу са Мађарима.

– Можемо да будемо задовољни, пре свега због приступа какав смо имали, као и озбиљност коју смо показали при великој разлици. Минуте су биле равномерно распоређене, а ми смо реаговали како се очекује од сваке озбиљне екипе. Ниједног тренутка нисмо дозволили да изгледамо опуштено. Ово је добра увертира пред меч са Жалгирисом. Сада имамо довољно времена да се одморимо и спремимо за ту утакмицу.

На питање колико је задовољан својим партијама, Митровић је кратко одговорио:

– Нисам задовољан.

Повезане вести

Leave a Comment