Moja Crvena Zvezda
ВажноНајновијеОдбојкаОдбојка

Ковачевић: Напашћемо Визуру

Одбојкашице Црвене звезде у среду, 4. фебруара очекује одложен дерби меч 11. кола Винер Штетише лиге против лидера на табели Визуре.

Црвено-беле су у првом делу сезоне већ два пута одмеравале снаге са актуелним шампионом Србије и оба пута су доживеле пораз резултатом 3:0. Прво у мечу Супер Купа Србије одиграном у Лајковцу, а потом и у другом колу шампионата у Новом Београду.

Звездине даме су након пораза у Суботици од НИС Спартака (3:2) забележиле два тријумфа. Прво је пао Железничар у „Шумицама“ (3:1), а потом и Крагуј на гостовању (0:3). Наше одбојкашице се тренутно налазе на 2. месту на табели са 30 бодова, шест мање од Визуре.

Са друге стране, Визура је у 2015. години изгубила само један сет на три одиграна меча у првенству. Прво су савладале ТЕНТ (3:0), потом Јединство у Старој Пазови (1:3), а у прошлом колу прежаљену Колубару (3:0). У међувремену одиграле су и три меча у Лиги шампиона и доживеле су сва три пораза, од Пјаћенце (3:1), Кана (3:2) и ВакифБанка (0:3).

Утакмица Црвена звезда – Визура требало је да буде одиграна још 10. јануара, али је одложена због обавеза кадетских репрезентативки Србије које су учествовале на квалификационом турниру за Европско првенство.

– Комплетирали смо се и играћемо у пуном саставу. Резултати после новогодишње паузе и нису тако лоши, али игра није баш најсјајнија. Очигледно да нам није пријала ова мало дужа пауза без утакмица. Дижемо полако форму и сматрам да нас очекује добра утакмица. Пробаћемо да нападнемо Визуру и победимо, да учинимо првенство занимљивијим и смањимо разлику на табели – изјавио је тренер Црвене звезде Бранко Ковачевић.

Одбојкашице Црвене звезде очекује изузетно напоран распоред утакмица, а потом и Финални турнир Купа Србије који се 21. и 22. фебруара игра у спортској дворани у Убу.

– Следе нам веома битне и напорне две недеље пред Финални турнир Купа Србије. После Визуре идемо у Обреновац где се састајемо са ТЕНТ-ом који нам је дужник из првог дела сезоне, јер нам је нанео једини пораз у Шумицама у првенству ове сезоне. Након тога нас очекује и утакмица са Јединством из Старе Пазове која би била и нека реприза четвртфинала Купа. Те три утакмице су нам врло битне, да се добро припремимо за Куп и да заузмемо што бољу позицију у првенству пред плеј-оф – закључио је Ковачевић.

Утакмица између Црвене звезде и Визуре на програму је у среду, 4. фебруара од 18 часова у дворани СЦ Шумице у Београду. Улазнице ће се продавати на улазу у дворану по цени од 200 динара. Меч ће судити Предраг Баланџић и Светлана Зотовић.

Повезане вести

Leave a Comment