Moja Crvena Zvezda
ВажноВатерполоНајновијеРегионална лига

Убедљив пораз подмлађене Звезде у Ријеци

Ватерполисти Црвене звезде убедљиво су поражени од Приморја 18:3 (5:0, 5:0, 6:2, 2:1) у 1.колу друге фазе такмичења. Треба истаћи да је Црвена звезда играла са другом екипом у Ријеци, а екипу је предводио помоћни тренер Ристо Маљковић. Стрелци за Црвену звезду били су Танкосић, Бјелић и Његован.

Приморје је у меч ушло као да се ради о финалу Лиге Шампиона, а ослабљени, комбиновани тим црвено-белих није могао ништа. За Црвену звезду нису наступили капитен Сава Ранђеловић, Страхиња Рашовић и Виктор Рашовић, Радомир Драшовић, Иван Рацков, као ни Денис Шефик. Меч је решен на самом старту, а већ на полувремену било је 10:0. Немилосрдни Сандро Сукно је већ у првом полувремену постигао три гола, а до краја је додао још четири. Црвена звезда је први гол постигла на истеку 17. минута игре преко Танкосића, а тада је већ било 11:1. Сукно је имао проценат успешности 70% (3/3 са играчем више),  а голман Лазовић је сакупио 10 одбрана, наспрам 6 одбрана Звездиног Драксимовића. До краја меча, Ријечани су повећавали разлику до коначних 18:3.

Црвена звезда у недељу дочекује Партизан, а Приморје у дербију Регионалне лиге гостује у Дубровнику, Југу. У мечевима групе за шампиона и фајнал фор, Раднички је славио против Јадрана у Крагујевцу 5:4, Југ против Партизана на Бањици, а Младост дочекује Морнар.

Приморје – Црвена звезда 18:3 (5:0, 5:0, 6:2, 2:1)

Базен: Кантрида. Гледалаца 200. Судије: Влашић и Томић (обојица Хрватска). Играч више: Приморje 7 (8), Црвена звезда 0 (3).

ПРИМОРЈЕ: Лазовић, Бурић 2, Раду, Крапић 2, Перош 1, Сукно 7, Муслим 2, Петровић 2, Мудражија 1, Ратковац, Врлић, Гарсија 2, Буљубашић. Тренер: Асић.

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Драксимовић, Јовановић, Колашинац, Танкосић 1, Томашевић, Ешкерт, Бјелић 1, Тришић, Димитријевић, Његован 1, Шормаз, Обрадовић, Тановић, Јовић. Тренер: Маљковић.

Повезане вести

Leave a Comment