Moja Crvena Zvezda
ВажноЕвропска такмичењаКошаркаНајновије

Реприза Цибоне у Арени, Звезда изгубила без погођене тројке, Вилијамс промашио шут за победу

Црвена звезда је у 6. колу ТОП 16 фазе Евролиге, пред 18 382 гледаоца у Комбанк Арени, поражена од Жалгириса резултатом 70:68.

Црвена звезда је одиграла меч који је неодољиво подсећао на онај против Цибоне. Шут за три на крају је био 0/19 (?!), а последњи секунд утакмице најбоље је описао оно што се догађало током 40 минута. Вилијамс је имао шут за победу, покушао са неких осам метара и – промашио. Литванци су однели победу из Београда, након једне од најлошијих партија Звезде у сезони у Евролиги. Звезда је добила све четвртине осим прве. Испоставило се да је предност са почетка била одлучујућа за победу гостију.

6. коло ТОП 16 фазе Евролиге

Црвена звезда Телеком – Жалгирис 68:70 (13:20, 21:19, 15:14, 19:17) 

Комбанк Арена

Гледалаца: 18 382

Судије: Гонзалес, Контас, Кортес

Црвена звезда Телеком: Вилијамс 9п (4/11 за два, 0/5 за три), 7ас, 4укл, 3ск, Ребић, Дангубић, Митровић 4п (0/3 за 3), 7ск, Лазић 5п, 2ск, Блажич 12п (0/2 за три, 5/12 за два), Калинић 7п (2/6 за два, 0/3 за три), Марјановић 17п (6/7 за два), 10ск, Каплановић, Тејић 2п, 4ск, 1бл, Џенкинс 6п (0/4 за три, 2/4 за два), Цирбес 6п, 3скТренер: Дејан Радоњић

Жалгирис: Шери 2, Лекавичиус 8, Вене, Гудаитис 10, Кариниаускас, Сонгаила 2, Јанкунас 11, Јавтокас 4, Милакнис 5, Андерсон 22п, 5ск, Димша, Улановас 6Тренер: Гинтарас Крапикас

 

Након првог полувремена гости су дошли до +5. Очајан шут Звезде за три (0/12) условио је и предност која, ако се све узме у обзир, није била недостижна. Проблем је била и повреда Дангубића, који је тражио измену на почетку. Шансу је добио и Ребић, због неиграња Јовића, а Блажич, Боби на почетку меча и Џенкинс одржавали су Звезду у животу. С друге стране, најбољи играч гостију Андерсон постигао је 9 поена.

У трећој четвртини Звезда је наставила да катастрофално шутира за три поена (0/17), само је Бобан Марјановић играо како треба, али и поред тога, наш тим је имао шансу да се врати у меч, јер је након 30 минута било 53:49 за госте. У последњем периоду, гости су опет отишли на +10, а Звезда покушавала да се врати у меч и успела да дође до пола коша заостатка, уз неколико прилика да изједначи, али су гости захваљујући офанзивним скоковима успели да дођу до +5. До краја, Звезда је имала још неколико покушаја, дошла до ситуације да победи, али је Вилијамс промашио за три поена.

ТОК МЕЧА

1/4

Гости су боље отворили меч, па је на половини прве четвртине, на семафору стајало 4:10. Звезда је покушавала шутевима за три поена, али безуспешно, па су једине поене постигли Марјановић и Митровић, из рекета. Тек након тајм-аута, погодио је „дугу двојку“ Џенкинс, за 6:10.

Дуго су гости држали предност од четири до шест поена, а на крају првих 10 минута било је чак 13:20, након поена гостију у финишу првог периода. Звезда је промашила 6 тројки.

2/4

У другом делу Звезда је кренула много боље, па је након четири везана поена клупа гостију затражила тајм-аут. Џенкинс је мењао Вилијамса на позиција плеја и био врло добар и у организацији напада и у шуту. Звезда је дошла на -2 (26:28), али су гости везали четири поена и дошли поново до +6 (32:26). Занимљива је била одлука Радоњића да у игру гурне  Ребића. Прву тројку на утакмици погодио је Жалгирис, а након тога дошао и до +9 (37:28). Звезда је упорно покушавала шутевима за три поена, али је у финишу друге четвртине имала чак 11 промашених и ниједан погођен шут. Блажич је на уласку у последњи минут друге четвртине закуцао за 32:37, да би Митровић додатно смањио. На крају првог полувремена, на семафору је стајало 34:39. Звезда је шутирала за три 0/11, гости 1/4, а Жалгирис 4 изгубљене лопте више.

3/4

Гости су боље отворили и трећу четвртину и поново дошли до +7 (43:36). Тада су уследили куцање Блажича и поени Вилијамса уз фаул, па је Звезда поново пришла гостима. Ипак, врло брзо Жалгирис је поново дошао до предности од седам поена. Након тајм-аута, Литванци су имали и +10, а Звезда шутирала за три 0/15. Звезду је вукао само Боби Марјановић, који је изнудио намерну личну грешку гостију и опет смањио у финишу трећег периода утакмице. Калинић је закуцао на уласку у последњи минут за 49:53, а након 30 минута на семафору је стајало 49:53.

4/4

Гости су и у последњем периоду отишли на +10, али је Звезда покушавала да се врати али је стигла само до -6. Ипак, у наредном „налету“, наш тим је преко Калинића смањио на -5, да би исти играч погодио уз фаул, након сјајне рампе Тејића на другој страни, за кош заостатка (61:63). Звезда је имала два покушаја да изједначи, али није успела. До краја шок-завршница. Промашаји на обе стране и – шанса за Звезду да победи. Али, као и током читавог меча, није било тројке, Вилијамс је промашио и Литванци су славили у Арени…

 

Повезане вести

17 comments

Senad феб 5, 2015 at 23:22

Ovo već počinje da mi vrijeđa inteligenciju, ili sam ja možda lud… Odavno tvrdim da je ovom sastavu potreban jedan kvalitetan šuter, rutiner, pa se pitam da li je moguće da to niko iz uprave ne vidi, ako sam u krivu onda nešto nije uredu u mojoj glavi i izvinjavam se.Bruka je ne pogoditi ni jednu trojku za 40 minuta, ne sjećam se da sam to nekad vidio u utakmicama Evrolige. Ne bih dalje o našoj igri, mislim da sam dovoljno napiso.Generalno, loša utakmica, na nivou Evročelendž kupa, pobijedili si manje loši.Na kraju, moram da istaknem jednu pozitivnu stvar, takođe nešto što tvrdim već duže vrijeme večeras se pokazalo,a to je igra Marka Tejića (istina da jedna utakmica nije mjerilo, ali može da bude putokaz). Šteta što je dobio petu ličnu, mada od toga najmanje dvije su sumnjive, ali dobro, tako to ide sa neafirmisanim igračima, nemaju autoritet kod sudija. Ja opet tvrdim da je Tejić veći potencijal od Luke Mitrovića, i da od njega može da bude veliki igrač. Bravo Marko

Reply
neco-peco феб 5, 2015 at 22:58

kad ode Radonjic, imam osjecaj da cu se napiti kao majka! Olesiti! Nikakva igra i nikakva taktika, izmjene kriticne i zalosne, ekipa opterecena ! Uzas!

Reply
mississauga феб 5, 2015 at 22:48

Da li ima jos nekom da nesto nije jasno ?RADONJA ODLAZI !!!

Reply
Божа феб 5, 2015 at 22:44

Какав дилетант води ову екипу! Само зато што тренер не зна да ради на психи играча, ми смо изгубили овај меч. Ово је други пут, да под вођством Радоњића, имао 0% за три поена. Паметноме доста. 

Reply
marko феб 5, 2015 at 22:42

Za mene nebitna utakmica… Da se ja pitam, igrao bih rastereceno EL… Onaj fazon, dodjemo odradimo i to je to, bez cimanja za rezultat… – Prva sledeca utakmica zbog koje cu se cimati je polu-finale ABA lige… Do tada… Mozete sve da izgubite, ali MORATE PROCI U FINALE kako znate i umete! Ostalo je nebitno!

Reply
Raca феб 5, 2015 at 22:38

Radonjicu, mars iz Zvezde!

Reply
РУК феб 5, 2015 at 22:37

Звездина игра је срљање и само срљање. Имали смо буквално 20 пута шансу да изједначимо и поведемо, што нема ни у АБА лиги и свих 20 напада унередимо. Победила нас је једна просечна, рутинска екипа, у ствари, победили смо сами себе. Тренера немамо а изгледа да то никог није ни брига. У другој четвртини код минус два, он уводи Ребића који прода чисту лопту и они оду на минус шест.

Reply
krvavi zvezdas-DE феб 5, 2015 at 22:35

tesko mi je i ujedno drago sto smo obicna kanta…drago mi je samo zbog ovih pametnjakovica ovde koji komentarisu i dizu neke igrace u nebesa..i je…m mamu svima ko kaze da imamo  ekipu..imamo samo za levski…Mitrovic kapiten e kukala nam majka sa njim i njegovim trojkama…usli smo u istoriju kao ekipa koja nije pogodila ni jednu trojku..e to je razlika koju stalno ponavljam..dovodili smo svaku bagru a nikad nismo doveli trojkasa koji resava meceve..doveli smo kilave Jovica i DDangubica i imamo neznalice Rebica i Tejica i sta vise da trazimo..a sad nam sledi i krah u ABA ligu..kad sam rekoa da necemo nijednu  vise da dobijemo u evroligi svi ste mi davali minuse..gde ste sad pi..e smrdljive

Reply
ds феб 5, 2015 at 22:08

Jest nas gaze aahah ovo smijesno postaje,kakvo vodjenje utakmice bravo,svaka cast!

Reply
ds феб 5, 2015 at 22:06

Ma dajte ko se ovde prolazu i nadao nista vise ne treba pokusavati jaci su svi od nas eto jedino Alba mada poslje ovoga imam osjecaj da se Obradovic nije ni trudio voditi svoj tim.Uzalud se trudio prioriteti su nam nesto drugo,ja svoj stav o tom covjeku ne mjenjam a poslje Albe bravo radonja,veceras mars! Shvatite,pojma nema pogledajte kako vodi utakmicu lako je kroz Aba ligu pobjediti neki tamo Solnok,ali toliko sam nestrpljiv i cekam plej of i te vazne utakmice, pa makar i po cijenu nase bruke ali kad mu ledja budem vidio vristacu od srece

Reply
Dejan феб 5, 2015 at 21:57

Od 1 min. pa do sada ocajna igra,ali vec sam navikao na to komentar bi se samo ponavljao,vec i ptice na grani znaju sta ne stima.Za sekund od -3 do -10 ahhaha 0/20 pa ne sutiraj te trojke onda,dokaz da trener uopste ne utice na igrace niti im zadaje akcije inace ne bi to radili,Jos me i ovaj  novi nepregledan i nabacan sajt nervira

Reply
Nemanja феб 5, 2015 at 21:53

Umesto na -1 oni odu na 7, bravo Blazicu

Reply
neshha феб 5, 2015 at 21:41

Mislim da losije od ovoga ne moze.Bice to mnogo bolje u drugom poluvremenu.Samo hrabro!!!

Reply
krvavi zvezdas-DE феб 5, 2015 at 21:35

sreca da ne gubimo sa 20..sta reci..vidi se da smo preslabi…ma jadni i bedni…12 suta za tri i ni obruc ne pogodimo…sa ovim igracima ne mozemo ni levski da pobedimo…realno imamo samo dva borbena igraca i dva prosecna…a imamo i 3 igraca koji ni protiv levskog nemogu da igraju..tesko mi je ..a ovde neki pametnjakovici komentarisu kako imamo tim i igrace…nemamo mi nista osim proseka za ABA ligu…dizali u nebesa Mitrovica a on decko 10 utakmice nezna gde se nalazi…daleko je on od igraca i kapitena pa on je slab i za domacu ligu a da ne spominjem Tejica i Rebica..pa zar sa njima se mi nadamo ovde nesto…samo neposteni i neobjektivni navijaci misle da licimo na nesto

Reply
ja феб 6, 2015 at 11:28

ne lupaj

Reply
Marko феб 5, 2015 at 21:35

Strasnoo,jako losa igra ovo je ono o cemu sam pricao..1. Uvodi Rebica koji ima dve utakmice u Aba ligi citave,i jos par minuta a pritom 2 mjeseca gleda kako Vilijams igra,bilo je tu nekih asistencija ali nista vise od toga.Samim tim,ode i Bobi i taj tandem a on nema zamjenu,nema rijesenje kako druge igrace da iskorisiti,neke nove akcije,taktika jer se kod nas zna,zaustavi tu dvojicu i gotovi smo.2.Trojke,kao veceras diskutabilne na nekoj utakmici ih ima na nekoj nema i ti nikada ne znas u kojoj ce se poklopiti,nemamo sutera pravog.3.Mitrovic bez adekvatne zamjene,ili je jednostavno od pocetka trebalo forsirati i Tejica.Umalo se nepovrijedi sada a gospodin nece pojacanje.4.Jaka neprepoznatljiv,Djenka takodje tu smo i definitvno jedinog pouzdanog trojkasa izgubili i sta reci? Kako skoro citavu sezonu bez dvojice igraca kako ja sad da znam da li ce oni ista pokazati u plej ofu TEK BITNIM UTAKMICAMA KOJE NAS CEKAJU.5.Jednino sto je Cirbes bolji nego na pocetku kao i Dangubic ali da li je to dovoljno? Da li mi moramo stalno strijepiti,uspjeli smo ovo do sada sto opet nije nista naspram onog sto nas ceka,zahvaljujuci pojedincima.Kakav je ovo napad,organizacija kaze mlad tim koji ce napredovati,pa koliko je utakmica proslo a napretka nema cak smo i gori.Zbog borbe nekih igraca i njjhove zelje uspjeli smo nesto6.Na Kalinicu se isto gubi dosta,bolji je sa svoje pozicije on ga gura na cetvorku svaka mu cast,vukao nas je u zadnje vrijeme ali evo i kod njega se sada vidi potrosnja i nije to to,normalno u tom ritmu se ne moze…ali kao trener zar nije bilo bolje imati neki balans,pa za kraj zakucati i imati kompletan tim?Toliko je ocigledno da pecata trenera nema i da igraci samo odlucuju kako ce i sta ce,a kad zagusti onda kao takvi ne mogu nista!

Reply
ja феб 6, 2015 at 11:30

A po tebi Kalinic nije napredovao,Jovic takodje?

Reply

Leave a Comment