Moja Crvena Zvezda
ВажноДомаћа такмичењаЖенска кошаркаКошаркаНајновије

Најава: Црвено-беле дочекују другопласирани Врбас

Кошаркашице Црвене звезде у суботу ће угостити екипу Врбаса, која заузима високо друго место на табели. Утакмица 18. кола Прве женске лиге је на програму од 18 часова и 30 минута у београдској дворани Баскет сити.

Најтрофејнији српски клуб је у серији од три пораза после дуела са јаким противницима, а и у предстојећем мечу их очекује ривал из самог врха. Млада екипа коју предводи Драган Вуковић тренутно заузима 9. место са скором од шест победа и 11 пораза. Исти учинак имају Шабац и крагујевачки Раднички који су испред због бољег међусобног скора, али иза Црвене звезде са само једном победом мање прете Спартак и Бор, против којих најмлађи тим у лиги има максималан учинак ове сезоне. Последње место заузима Србобран који је и даље без победе.

Ударне игле београдског тима Александра Катанић, Снежана Богићевић и Мина Ђорђевић спремне су да се надигравају са знатно искуснијим противником, помоћ ће им пружити Невена Наумчев, Јована Вучетић, Милица Бојовић, Ивана Катанић и остале саиграчице из кадетског узраста, које у лиги са својим вршњакињама бележе само победе и тренутно са скором 9-0 држе прву позицију на табели. Ово је дефинитивно сезона Александре Катанић, која је избила у први план ове сезоне, пружа блиставе партије, вуче екипу и бележи сјајне просеке од 18,7 поена, 7,9 скокова, 5,3 асистенције и 2,9 украдених лопти. У прошлом колу против непораженог Кораћа црвено-беле нису успеле да дођу до изражаја, па су решене да против још једног изразитог фаворита покажу зубе, одиграју најбоље што могу у овом тренутку и ако се укаже прилика прекину неугодну серију пораза. Да није било пораза на домаћем терену против Шапца и Шумадије, трофејни клуб би био у средини табеле, али и то су екипе које су тренутно боље пласиране од Звезде.

Врбас држи друго место са учинком од 12 победа и пет пораза. У првом делу сезоне кошаркашице Врбаса забележиле су тријумф против Звезде на домаћем терену резултатом 76:65, али се београдски тим дуго држао у игри, а у многим елементима био равноправан ривал. Сада су слабије него у поменутој утакмици из јесењег дела, јер у клубу више нису најбоље играчице Наташа Бучевац и Латинка Душанић, па су у наставку шампионата већ уписале три пораза, али се и поред тога налазе у врху. Миљана Џомбета је први стрелац екипе са 16,2 поена, Тамара Рајић поред 10,6 поена бележи и 9,6 скокова, а Тијана Цукић је најбољи асистент тима (5,1) и трећи стрелац са 10,3 поена по мечу. Уз солидну Јовану Јововић то је срж екипе, јер остатак тима нема много значајан учинак у игри Врбаса.

По тимској статистици Врбас је незнатно бољи у шуту из игре и са линије слободних бацања, али Црвена звезда има велику предност под кошем јер је знатно успешнији скакачки тим, посебно у нападу, што може да буде велики адут, црвено-беле су успешније и у украденим лоптама, асистенцијама и блокадама, али ће морати да обрате посебну пажњу у контроли лопте, јер Врбас прави далеко најмање изгубљених лопти у лиги, док је Звезда по овоме међу најлошијим екипама.

Домаћи тим мора да иде на тријумф у предстојећем сусрету, јер је питање где ће још моћи до успеха до краја лигашког дела због тешког распореда. Ако су Бор и Спартак, који су испод Звезде на табели, могли да сруше Врбас ове године, нема разлога да и црвено-беле то исто не учине. Само треба одиграти храбро, смањити број изгубљених лопти на разумну бројку, уз солидан шут и доминацију у скоку седма победа ће бити на видику.

                                                    Црвена звезда – Врбас

                                            18. коло Прве женске лиге Србије

                                                    Субота, 7. фебруар 2015.

                                       Хала Баскет сити – Београд, 18:30 часова

Повезане вести

Leave a Comment