Moja Crvena Zvezda
ВажноКлупска дешавањаКошаркаНајновијеРегионална лига

Звезда отпутовала у Ново Место, Аранитовић међу путницима

Кошаркаши Црвене звезде Телеком у суботу рано ујутро аутобусом су кренули пут Словеније. Црвено-беле у недељу од 17 сати у Новом Месту очекује дуел 21. кола АБА лиге са Крком. Звезда ће у том мечу бити силно ослабљена пошто у тиму неће бити Немање Дангубића и Стефана Јовића. Иако се ради о лакшим повредама стручни штаб није желео ништа да ризикује, па ће тандем бекова остати у Београду и тренинзима екипе прикључиће се већ почетком следеће недеље.Занимљиво је истаћи да се међу путницима за Ново Место нашао талентовани јуниор Александар Аранитовић, који је тек напунио 17 година.

Звезда у досадашњем делу регионалног такмичења има беспрекоран учинак. Са 20 победа, без иједног пораза у досадашњем делу сезоне, црвено-бели су рекордери по броју узастопних тријумфа у АБА лиги па у Словенију путују потпуно растерећени.

Веома смо ослабљени неиграњем двојице стандардних првотимаца Дангубића и Јовића, али потрудићемо се да максималном борбеношћу надокнадимо њихово одсуство – почиње причу центар црвено-белих Бобан Марјановић и додаје:

Већ дуже време се налазимо у веома жестоком ритму утакмица, а када се томе додају и напорна путовања јасно је да је присутна велика потрошња. Ипак, ми у сваки меч улазимо са истиим амбицијама, а то је да забележимо победу тако да се по том питању ништа не разликује ни ово гостовање Крки. Не осећамо било какав притисак, јер нам је у просталих шест кола довољна само једна победа како бисмо и теоријски обезбедили прво место пред плеј-оф. Зато ћемо се потрудити да максимално искористимо ту растерећеност и пружимо још једну добру партију – наглашава Марјановић.

Крка је тренутно шестопласирани тим регионалног каравана који силно жели да обезбеди место које води у Еврокуп наредне сезоне:

Они ће из тог разлога сигурно имати велики мотив. Играју на свом терену где ове сезоне пружају јако добре партије. Имају изванредног тренера, а поседују и врло искусне и квалитетне играче. Учинком се ове сезоне издваја тандем америчких интернационалаца Армстед – Букер, али никако не треба заборавити ни веома искусне играче попут Небојше Јоксимовића и Јасмина Хукића. Морамо да наметнемо наш стил игре који краси агресивна одбрана и да из добре одбране тражимо потом најефикаснија решења у нападу – закључио је Марјановић.

Повезане вести

1 comment

Zezdas S феб 7, 2015 at 18:46

Aranitovic treba da igra bar deset minuta,a ne da ide kao turista.Ovom momku se jednostavno mora poceti davati sansa inace sledi ……………

Reply

Leave a Comment