Moja Crvena Zvezda
ВажноВатерполоНајновијеРегионална лига

Први ватерполо „Вечити дерби“ у сезони на 25.мају, 18 часова

Ватерполисти Црвене звезде дочекују Партизан у оквиру 2.кола групе за шампиона и Фајнал фор Триглав Регионалне лиге. Први „Вечити дерби“ се игра од 18 часова у СРПЦ „Милан Гале Мушкатировић“/25.мај, на Дорћолу.

Дерби долази у веома битном тренутку за црвено-беле, јер би победом успели да се прикључе борби за фајнал фор. Тренер Дејан Савић је одморио већи део екипе против Приморја, да би за дерби играчи били спремни. Звезда је играла у комбинованом саставу сам јуниорима, које је предводио Ристо Маљковић. Сви играчи су здрави пред сутрашњи дерби. црвено-бели морају да поправе игру са играчем више и да смање периоде пада у игри које су у неким претходним мечевима коштале битних бодова.

Влада Вујасиновић и Партизан су добили веома квалитетно појачање пред наставак такмичења. До краја сезоне на голу ће стајати повратник Слободан Соро. Млад, али веома уигран и перспективан тим ове сезоне је већ направио неке добре резултате. Осим једног од најбољих ватерполиста Европе Душана Мандића, Гаврил Суботић, Огњен Стојановић, репрезентативац са ширег списка Никола Јакшић, као и голман Ристичевић, Гогов, Гилен, Манојловић… боре се за трећу узастопну завршницу Лиге Шампиона. У финалу Купа су поражени од Радничког, а први део такмичења у Регионалној лиги завршили су на 4.место А групе иза Приморја, Радничког, и загребачке Младости. Само учешће и јаке утакмице у Лиги Шампиона значе доста за овај тим. Партизан делује ове сезоне компактније, али Црвена звезда је потпуно нови тим, па су поређења тог типа немогућа. Најбољи стрелац је Гаврил са Суботић са 30 голова из 12 утакмица у Регионалној лиги, јако добро користи ситуације са играчем више, а укупан проценат шута му је 49%.

После овог кола следи пауза од две недеље, а наредне утакмице су на програму 25.фебруара. Црвена звезда гостује Радничком у Крагујевцу, а Партизан дочекује сплитски Морнар. Директан пренос првог „Вечитог дербија“ у сезони је од 18 часова на ТВ Аренаспорт.

Триглав Регионална лига

2.коло, група за шампиона и фајнал фор

Црвена звезда – Партизан Рајфајзен

25.мај, 8.фебруар 18h

Повезане вести

Leave a Comment