Moja Crvena Zvezda
АтлетикаВажноНајновијеОстало

Атлетика: Осам медаља за Звезду на појединачном шампионату државе у дворани

Такмичари АК Црвена звезда освојили су осам медаља на појединачном првенству Србије у дворани које је у суботу одржано у Новом Саду. Црвено-бели су стигли до једног злата, три сребра и четири бронзе у обе конкуренције, по чему су били други на такмичењу. Војводина је била најуспешнија са 15 медаља (по шест златних и сребрних уз три бронзане).

Ивана Петковић је донела једино злато црвено-белима. Она је славила убедљиву победу у трци на 60 метара са препонама резултатом 8,76 секунди испред Иве Дојић из Партизана (9,06) и Јелене Грујић из Војводине (9,08).

Дуго је најављиван обрачун између звезде српске атлетике Иване Шпановић (Војводина) и нове наде српског спринта Милане Тирнанић (Црвена звезда) у трци на 60 метара. Трка је оправдала очекивања, јер су обе стигле до својих личних рекорда. Ивана је тријумфовала резултатом од 7,36 секунди, а Милана је стигла до сребра својим новим личним рекордом од 7,51. Пре две недеље је у Немачкој истрчала скраћени спринт за 7,52, а сада је поново померила своје најбоље остварење у каријери. Треће место заузела је Сара Вјештица из Војводине са 7,69.

Ивана Огњановић је заузела друго место у троскоку са 11,59 метара и донела црвено-белима још једно одличје, а Вукашин Зиројевић је у мушком троскоку до друге позиције дошао резултатом од 14,34 метара. За 10 центиметара га је надмашио Милан Младеновић.

Четворо чланова Црвене звезде окитило се бронзаним медаљама. Марија Грујић се у скоку у вис домогла трећег места са прескочених 1,55 и поделила бронзу са Милицом Јакшић из Новог Београда и Јеленом Ковачевић из Партизана, које су имале исти резултат. Филип Иштвановић је био трећи у трци на 60 метара са 7,03. Трка је била врло неизвесна, јер је првопласирани Никола Милинковић из Сирмијума имао резултат од 7,01, док је Немања Божић из Радничког до другог места стигао у фото-финишу са истим резултатом као и спринтер Црвене звезде. Мирослав Бојовић је у поменутом такмичењу у троскоку стигао до бронзе резултатом од 13,20 метара, док је Марко Степановић у скоку у даљ заузео треће место са прескочених 6,78 метара.

Повезане вести

Leave a Comment