Moja Crvena Zvezda
ВажноНајновијеОсталоХокеј

Пораз хокејаша у вечитом дербију

Хокејаши Црвене звезде поражени су од Партизана у београдској леденој дворани “Пионир“ резултатом 3:10 (1:4, 1:2, 1:4) у заосталој утакмици првог кола шампионата Србије. Лидер на табели је оправдао улогу фаворита и наставио серију победа у новој години.

Утакмицу је пратило окo 300 гледалаца, а црвено-бели су повели већ у 68. секунди преко новог појачања, репрезентативца Србије Доминика Плавшића. Асистирао му је Роберт Сабадош. Ипак, разлика у квалитету је почела да долази до изражаја како је утакмица одмицала па су црно-бели изједначили головима Габрића, Комазеца два пута и Огризовића када су стекли значајну предност после прве трећине.

Звезда је смањила почетком друге трећине на 2:4 голом Љубомира Ђорђевића после додавања још једног новајлије Маријана Микуша, али су гости недуго након тога преко Филиповића и некадашње узданице Звезде Марка Бркушанина стигли до убедљивог вођства.

У последњој трећини Бобан Чуковић је повисио резултат, а први погодак у дресу новог клуба постигао је Чех Данијел Восика и смањио на 3:7 у 45. минуту. Црвено-бели су наступили са бројним појачањима, међу којима је био и репрезентативац Србије Роберт Сабадош, па им је евидентно потребно још времена за уигравање. До краја сусрета Партизан је постигао још три поготка. У стрелце су се уписали Огризовић, Димитрије Филиповић и још један бивши хокејаш Звезде, Ненад Раковић.

Црвена звезда – Партизан 3:10 (1:4, 1:2, 1:4)

Београд – Ледена дворана “Пионир“. Гледалаца: 274. Судије: Алексић, Недељковић и Ђокић. Стрелци и асистенти: 1:0 Плавшић (Сабадош) 1:08, 1:1 Филиповић 8:55, 1:2 Габрић (Миловановић, Комазец) 13:19, 1:3 Филиповић (Миловановић) 15:20, 1:4 Огризовић (Н. Јанковић) 17:40, 2:4 Ђорђевић (Микуш) 22:18, 2:5 Филиповић 25:55, 2:6 Бркушанин (Миловановић, Филиповић) 28:52, 2:7 Чуковић (Миловановић) 40:34, 3:7 Восика 44:36, 3:8 Огризовић (Бркушанин) 45:00, 3:9 Филиповић (Комазец) 46:31, 3:10 Раковић 57:20.

Црвена звезда: Хричина, Јанасек, Микуш, Милинковић, Сабадош, Н. Стојановић, Варга, Вујиновић, Дабетић, В. Данон, С. Гачић, Исаковић, Јемец, А. Јовановић, Плавшић, Пожар, Протић, Рус, Восика, Ђаковић, Ђорђевић.

Партизан: Луковић, Белић, Бркушанин, Габрић, Н. Јанковић, Комазец, Пајевић, Ристић, Стоиљковић, Чуковић, Драговић, Д. Јанковић, Миловановић, Новаковић, Огризовић, Раковић, Терзић.

Екипа НС Старса је одустала од даљег такмичења, па је победа Црвене звезде против овог тима избрисана, тако да су црвено-бели сада без бодова на петом месту и до краја сезоне ће се борити са екипом Витеза за пласман у плеј-оф у који ће ући четири најбоља клуба. Витез је четврти са два бода из шест мечева колико је одиграла и Звезда. Партизан је тренутно први а 22 бода, следи Беостар са 17 и мађарска Тиса Волан са 13 бодова. Велики број утакмица је био одложен због тешке финансијске ситуације у којој се налазе клубови, савез и српски хокеј у целини. Звезда би наредну утакмицу требало да одигра 11. фебруара против Витеза на домаћем терену, али како се такмичење одвијало ове сезоне ништа није сигурно у овом спорту који је код нас на ниским гранама.

 

Повезане вести

Leave a Comment