Moja Crvena Zvezda
ВажноЗвездаши широм светаНајновијеФудбал

Учинак Звездаша широм света: Голови Милијаша, Милуновића, Вилотића, Димитријевића и Борхе, Бајковић одбранио пенал (Видео)

Бивши првотимци Црвене звезде били су врло распуцани минулих дана. Ненад Милијаш је затресао мрежу из корнера у вероватно последњем мечу за Манису, Лука Милуновић је оверио тријумф Платанијаса у Грчкој, Кристијан Борха је донео победу Лобос БУАП-у у другој лиги Мексика, Милош Димитријевић је погодио из пенала за тријумф Сиднеја против лидера на табели у Аустралији, Милан Вилотић је врло ефикасан ове сезоне у дресу Јанг Бојса, па је погодио мрежу Луцерна, док је Бобан Бајковић одбранио пенал и помогао Лирсу да прекине дугу серију без победе.

Италија

Серија А

Фиорентина – Аталанта 3:2

“Љубичасти“ из Фиренце поново газе, а победу против неугодног ривала из Бергама донео им је Мануел Пасквал у 89. минуту. Ненад Томовић је одиграо свих 90 минута за домаћи тим на стадиону “Артемио Франки“ и асистирао код другог гола који је постигао Алесандро Дијаманти, а њихова екипа је избила на четврто место са 35 бодова. У последњих седам утакмица у свим такмичењима Фиорентина има учинак од пет победа и два ремија.

Лацио – Ђенова 0:1

Ђенова је направила изненађење у Риму и нанела други узастопни пораз небеско-плавима, који су пали на шесто место са 34 освојена бода. Кључни тренутак утакмице десио се у 27. минуту, када је голман Лација Федерико Маркети добио директан црвени картон, а одлучујући гол постигао је Аргентинац Дијего Пероти из једанаестерца у 29. минуту. Душан Баста је одиграо цео меч за домаћу екипу, а Филип Ђорђевић ће још дуго бити ван терена после тешке повреде.

Верона – Торино 1:3

Торино наставља са сјајним партијама у наставку сезоне. Забележили су четврту узастопну победу и направили скок на седмо место са 31 освојеним бодом. Тренер Ђампјеро Вентура је овога пута оставио на клупи Николу Максимовића, док у домаћем тиму у протоколу још једном није било Бошка Јанковића, који је крајем 2014. године имао проблема са повредом и још увек се није вратио на терен. Верона је и даље на 14. месту са 24 освојена бода.

Сампдорија – Сасуоло 1:1

Тим Синише Михајловића је и четврти меч у низу остао без победе. После несугласица српског тренера са новим појачањем Самјуелом Етоом, прекаљени камерунски ас је добио прилику у последњих 20 минута, али се резултат није променио, па Сампдорија сада заузима пето место са 35 бодова.

Наполи – Удинезе 1:1

Екипа Андрее Страмаћонија и његовог помоћника Дејана Станковића поражена је на гостовању у Напуљу. Француски нападач Сирил Теро је смањио на 1:2 у 27. минуту, али је већ у 59. постао трагичар меча постигавши аутогол. Удинезе је на 13. месту после 22. кола са 28 бодова.

Интер – Палермо 3:0

Коначно је свануло и екипи Роберта Манћинија, која је са два поготка Аргентинца Мануела Икардија срушила незгодни Палермо. Срби нису били на терену. Немања Видић се није нашао у протоколу, док је Здравко Кузмановић остао на клупи. У гостујућем саставу, Милан Милановић није улазио са клупе. Интер је направио помак на девето место са 29 бодова, док је Палермо осми са бодом више.

Серија Б

Фрозиноне – Виртус Ланћано 2:1

Урош Ћосић је недавно прешао из Пескаре у Фрозиноне, али још увек није дебитовао за нови клуб. Био је на клупи у победи проти Виртуса из Ланћана, а његов тим се налази на 5. месту са 38 бодова и у игри је за пласман у елитни ранг.

Модена – Катанија одложено

Филип Јанковић није наступао овог викенда, јер је гостовање његове Катаније у Модени, која је позната по производњи “Панини“ сличица, одложено због лоших временских прилика.

Енглеска

Премијер лига

Астон Вила – Челзи 1:2

Немања Матић је још једом одиграо свих 90 минута за лидера у победи на стадиону “Вила парк“ у Бирмингему, коју им је донео српски репрезентативац и некадашњи члан ОФК Београда Бранислав Ивановић сјајним голом у 66. минуту. Лондонски клуб је повећао вођство на табели у односу на другопласирани Манчестер Сити на плус седам.

Манчестер Сити – Хал 1:1

Шампион је умало остао без бодова на домаћем терену, али је репрезентативац Енглеске Џејмс Милнер погодио у 92. минуту за освајање бода. Александар Коларов је био на клупи домаћих, који су поново направили озбиљан минус у односу на Челзи.

Квинс Парк Ренџерс – Саутемптон 0:1

Сенегалац Садио Мане донео је три бода гостима на “Лофтус Роуду“ поготком у 93. минуту, а Филип Ђуричић, који је стигао на позајмицу у редове црвено-белих није био у протоколу за наступ у овом мечу. Саутемптон заузима високо треће место са 45 бодова.

Чемпионшип

Фулам – Бирмингем 1:1

Никола Жигић је добио прилику у гостујућем саставу од 83. минута уместо Клејтона Доналдсона. Имао је и једну прилику, али га је осујетио голман домаћих Маркус Ботинели. Екипа Герија Ровета налази се на 11. месту са 38 бодова.

Вотфорд – Блекбурн 1:0

Вотфорд је славио новим голом Нигеријца Одиона Игала у 83. минуту и задржао шесто место са 50 бодова. Ово је последња позиција која води у плеј-оф за пласман у Премијер лигу, а Вујадин Савић још увек није дебитовао за нови клуб.

Мидлзбро – Чарлтон 3:1

Марко Дмитровић је бранио за госте целу утакмицу на Риверсајду, али је три пута морао да вади лопту из мреже. На претходним утакмицама био је међу најбољим појединцима свог новог клуба, који је 19. на табели са 33 бода и тренутно имају солидну залиху од шест бодова од Милвола који је први испод црте.

Шпанија

Примера

Депортиво – Еибар 2:0

Гости су на Ријазору у Ла Коруњи забележили и трећи узастопни пораз, али су и поред тога остали на осмом месту са 27 бодова. Дејан Лекић је добио прилику у гостујућем саставу од 74. минута уместо Микела Аруабарене, али за кратко време није успео да дође до изражаја.

Кордоба – Алмерија 1:2

Александар Пантић је још једном забележио свих 90 минута за Кордобу, која је овим поразом поново пала у зону испадања на 18. место са 18 бодова. Бразилац Мичел је био двоструки стрелац, а оба пута му је асистирао сународник Велингтон Силва.

Француска

Лига 1

Лион – ПСЖ 1:1

Милан Бишевац ће после опоравка након операције лигамената бити одсутан са терена пет до шест месеци, тако да ће само моћи да навија за саиграче да стигну до титуле. Лион тешко постиже голове без најбољег стрелца лиге Лаказета, али су и после овог ремија остали на првом месту, јер је и Марсељ ремизирао на гостовању против Рена.

Евијан – Бордо 0:1

Милош Нинковић ће провести још неко време ван екипе због опоравка, а његов Евијан је другим поразом у низу поново пао у зону испадања на 18. место са 23 бода.

Каен – Тулуз 2:0

Тулуз је претрпео 13. пораз у сезони, али су за сада на безбедном 17. месту са 25 бодова. Павле Нинков је одиграо цео меч на гостовању у Каену, док његов саиграч Урош Спајић није био у протоколу.

Лига 2

Арл – Ним 0:1

Ним је у одличној форми и бележи одличне резултате и без Ненада Ковачевића. У последњих пет утакмица имају учинак од четири победе уз један реми и налазе се на деветом месту са 32 бода.

Португал

Примеира лига

Мореиренсе – Порто 0:2

Евандро је ушао у игру од 75. минута за Порто уместо Кристијана Теља, а славни клуб је после ремија Бенфике у дербију против Спортинга пришао на четири бода заостатка од лидера.

Холандија

Ередивизија

Бреда – Витесе 0:1

Витесе је трећом узастопном победом направио скок на осмо место са 31 бодом, а гол одлуке постигао је репрезентативац Буркине Фасо, Бертран Траоре у 64. минуту. Урош Ђурђевић је заменио Украјинца Дениса Олиника у 62. минуту, док Абиола Дауда није улазио у игру са клупе.

Белгија

Про лига

Варегем – Лирс 2:3

Бобан Бајковић је бранио целу утакмицу за Лирс и знатно допринео првој победи после 14 утакмица. Одбранио је пенал Македонцу Александру Трајковском при вођству свог тима од 1:0 у 60. минуту, а касније је Белгијанац Фајсел Касми са два поготка донео недостижну предност, коју су домаћи смањили до краја. Лирс је и даље последњи на табели, али су сада на пет бодова заостатка од првог тима изнад црте.

На који начин је љубимац Звездиних и Лирсових навијача одбранио једанаестерац погледајте на снимку испод:

https://www.youtube.com/watch?v=jelnxBYjufE

Мехелен – Шарлроа 0:0

Екипа Александра Јанковића је одиграла без голова против седмопласираног тима. Ово им је био трећи реми у последњих пет сусрета, па су остали на 12. месту са 28 бодова.

Генк – Беверен 1:0

Беверен је седам утакмица без победе, па су и даље у опасној зони на 15. месту са 22 бода. Абубакар Оумару је био на терену до 80. минута за госте, а одлучујући погодак постигао је некадашњи фудбалер Војводине Вања Милинковић-Савић у 79. минуту.

Друга дивизија

Хајст – Левен 2:2

Ибрахим Соме је ушао у игру за госте од 88. минута уместо Томаса Азеведа, а стигао је и да добије жути картон за кратко време. Његов клуб је шести на табели са 42 бода.

Грчка

Супер лига

ПАОК – Олимпијакос 0:0

Црвено-бели су искусно одрадили дерби у Солуну против највећег конкурента за освајање шампионске титуле ове сезоне и задржали шест бодова предности. Лука Миливојевић је ушао у игру од 75. минута, а само минут касније добио је и жути картон.

Платанијас – Пантракикос 2:0

Лука Милуновић је одиграо цео меч за Платанијас и поставио коначан резултат поготком у 84. минуту. Тим из Периволије задржао је 12. место са 25 освојених бодова, а Милуновић је са три поготка у 16 одиграних сусрета први стрелац клуба у шампионату заједно са Давидом Торесом и Жилваном Гомешом.

Кипар

1. Дивизија

Ермис – АЕЛ 2:2

Ермис је успео да избори реми против директног конкурента у борби за пласман у плеј-оф. Искусни Бразилски дефанзивац Паулињо је погодио у 94. минуту за велику радост домаћих навијача, па је Ермис задржао шесто место са два бода више од АЕЛ-а. Ифеани Оњило је одиграо свих 90 минута за домаћи састав, али овога пута није успео да се упише у стрелце. Остао је на бројци од 11 постигнутих голова, а Микаел Поте из Омоније је водећи стрелац лиге са 15 погодака.

Турска

Супер лига

Сивас – Акхисар 2:0

Бруно Мезенга је добио прилику од 80. минута, али је екипа коју предводи славни Роберто Карлос поражена други пут у низу. Без победе су на последњих 13 утакмица у свим такмичењима, па ни тренутно 13. место са 19 бодова не изгледа тако лоше.

Баликесир – Коња 0:1

Јагош Вуковић је одиграо цео меч у победи Коње на гостовању у Баликесиру. Другим узастопним тријумфом пробили су се на 10. место са 23 освојена бода.

Бурса – Генчлербирлиги 3:1

Душко Тошић је по ко зна који пут одиграо свих 90 минута за Генчлербирлиги. Већ у првом минуту добио је жути картон, а његов тим је поражен трећи пут у низу, па сада заузима 11. место са 22 освојена бода.

Ескишехир – Галатасарај 1:2

Горан Чаушић је ушао у игру за Ескишехир тек у 92. минуту уместо стрелца јединог гола Ибрахима Сисока. Фаворит је однео цео плен голом Инана у 87. минуту, а Ескишехир је само једно место изнад опасне зоне са 17 бодова.

1. Лига

Маниса – Болу 1:2

Ненад Милијаш је постигао феноменалан гол из корнера у 35. минуту у трећем узастопном поразу Манисе. Одиграо је цео меч, вероватно свој последњи у Турској, јер се ускоро сели у Кину на позив Радомира Антића. Никола Микић и Бранимир Субашић нису били у комбинацији за овај сусрет. Утакмицу је одлучио некадашњи млади репрезентативац Швајцарске Александар Пријовић својим другим голом у 96. минуту. Маниса је трећим узастопним поразом наставила да тоне, па су и даље у опасној зони на 17. месту са 17 бодова.

Погодак бившег капитена Звезде је на снимку од 33. секунде.

Газијантеп – Кајзери 0:1

Кајзери се трећом узастопном победом учврстио на првом месту са 40 бодова, а Срђан Мијаиловић није био у тиму. Гол одлуке постигао је некадашњи фудбалер Јагодине Марко Симић.

Швајцарска

Супер лига

Луцерн – Јанг Бојс 1:1

Наставњен је и шампионат у земљи сатова и чоколаде, а Милан Вилотић је у 81. минуту постигао водећи гол за госте из Берна, али су домаћи изједначили само два минута касније. Вилотић је одиграо целу утакмицу. Ово му је био већ четврти гол на седам утакмица ове сезоне у првенству. Тренутно је најефикаснији дефанзивац у лиги, а у клубу су од њега ефикаснији само Рафа Нуцоло и Ренато Штефен са по пет голова, али Вилота има много бољи просек од њих.

Вилотић је закачио лопту и преварио чувара мреже домаћих, а погодак му је приписан иако је и један играч Луцерна имао контакт са лоптом. Све то је на снимку од 2:40.

Тун – Арау 1:1

Арау је освојио бод на тешком гостовању, па су сада осми са 17 бодова. Огњен Мудрински није био у комбинацији за наступ у гостујућем саставу.

Челенџ лига

Вил – Волен 0:2

Капитен Вила, Марко Муслин, одиграо је целу утакмицу против лидера на табели другог ранга швајцарског фудбала, али су гости забележили 12. победу у сезони. Вил је шести на табели са 21 освојеним бодом, а Муслин јуниор је одиграо све мечеве у досадашњем делу првенства и један је од најстандарднијих у екипи.

Хрватска

1. ХНЛ

Загреб – Славен 1:0

Марко Мирић је играо за госте из Копривнице до 58. минута, а његов тим је остао седми на табели са 20 бодова.

Азербејџан

Премијер лига

Нефчи – Симурк 0:0

Саша Стаменковић овога пута није бранио за Нефчи. Остао је на клупи, а предност је добио Мамадов. За госте је прво полувреме одиграо Марко Станојевић, а у наставку га је заменио Кенијац Патрик Осијако. Нефчи је трећи на табели са 27 бодова, док је Симурк четврти са два бода мање.

УАЕ

Ал Шарџах – Ал Наср 0:2

Иван Тричковски није био у гостујућем саставу, а важан детаљ са ове утакмице је црвени картон Бразилца Вандерлеја у 74. минуту, па су гости са два гола у надокнади времена стигли до новог тријумфа и сада се налазе на 5. месту са 25 бодова.

Иран

Персијска Гулф про лига

Трактор Сази – Падидех Корасан 1:3

Милан Јовановић “Мрва“ је ушао у игру у 80. минуту уместо Мохамеда Насехија, а добио је и жути картон. Екипа за коју наступа контроверзни дефанзивац из Црне Горе је напредовала на девето место са 24 бода.

Аустралија

А – лига

Перт Глори – Сиднеј 1:3

Меч су обележила чак три црвена картона. У 36. минуту искључени су фудбалер домаћих Дино Ђулбић и дефанзивац гостију Жак Фати, да би судија Крис Грифитс-Џонс показао други жути картон и пут у свлачионицу некадашњем играчу Црвене звезде Николи Петковићу у 71. минуту. Претходно је јавно опоменут и у 28. минуту. Милош Димитријевић је у 69. минуту реализовао једанаестерац и донео гостима вођство од 2:0. Бивши везиста црвено-белих је одиграо цео меч, а лидер на табели није успео да преокрене и поред тога што је имао играча више у последњих двадесетак минута. Чак је Берни Ибини-Исеи у 89. минуту повисио на 3:1 и отклонио све дилеме око победника.

Погодак Димитријевића са беле тачке је на снимку од 1:03.

https://www.youtube.com/watch?v=CDWjACepEqQ

Перу

Копа Инка

Спорт Уанкајо – Алијанца Лима 2:1

Фудбалери екипе из Лиме су пре неколико дана нападнути на тренингу од стране љутих навијача Алијанце због убедљивог пораза од аргентинског Уракана у Копа Либертадорес (0:4). Најгоре су прошли бивши дефанзивац Звезде Мигел Араухо, Виктор Кедрон, Габријел Коста и Кристијан Куева. Сва четворица су збринута у болници са лакшим телесним повредама и посекотинама, а Араухо је већ у суботу одиграо цео меч у Купу Инка. На терену су били и Коста и Куева, који је смањио на коначних 1:2 у 88. минуту.

Мексико

Асенсо МX – Клаусура

Корекаминос УАТ – Лобос БУАП 0:1

Кристијан Борха је био стрелац победоносног гола за госте у 70. минуту. Одиграо је цео меч и други пут се уписао у стрелце у петој утакмици за нови клуб. Лобос БУАП је сада на петом месту у другом рангу са осам бодова.

Погодак главом Колумбијца је у акцији од 1:28.

Закатепек – Дорадос 2:0

Сегундо Кастиљо је одиграо цео меч у поразу Дорадоса на стадиону “Агустин Коруко Дијаз“ у Закатепеку. Био је то други меч искусног репрезентативца Еквадора у дресу новог клуба, који тренутно заузима треће место са девет бодова.

Повезане вести

Leave a Comment