Moja Crvena Zvezda
ВажноДруги пишуКошаркаНајновијеРегионална лига

Радоњић: Забрињава овакво суђење пред крај сезоне

Црвена звезда је у Новом Месту доживела први пораз у сезони након 20 тријумфа, а тренер Дејан Радоњић једно веома непријатно искуство. Потпуно нетипично за њега, искључен је након две техничке грешке. После утакмице, у изјави за Вечерње новости, није крио запрепашћење појединим судијским одлукама, с обзиром да је Звезди досуђено укупно пет техничких грешака.

– Чудна карактеристика меча у којем није било неког великог такмичарског набоја. Први пут у каријери досуђене су ми две техничке грешке. Искључен сам у оној финалној утакмици фајнал-фора АБА лиге у Лакташима, али ни тада нисам добио две техничке. Екипа Звезде се ове сезоне добро понаша, веома је дисциплинована, тако да је ово за мене изненађење. Посебно ме изненађује начин на који су доношене одлуке, мислим да није било довољно разлога да се то тако квалификује. Екипа се понашала уобичајено, није било претераних реакција, које се не дешавају сваког дана на свим мечевима. Свесни смо да ћемо и на крају бити први, тако да није могло да буде нервозе која би могла да изазове техничке грешке – рекао је Радоњић.

Можда је постојао неки други разлог за овакво суђење?

– Забрињава ме то што се десило пред оно што нас тек чека, а то су најважнији мечеви у сезони. Међутим, сада размишљамо о првом наредном. Панатинаикос је велики противник, потом је на реду Цедевита, па финални турнир Купа Кораћа – скренуо је причу у другом правцу тренер Црвене звезде и поново се осврнуо на протекли период:

– Као што се дешава свим екипама које играју Евролигу, долази до мањка енергије, осцилација, неочекиваних пораза. Ето, ми смо изгубили после меча са Жалгирисом, у тренутку када резултатски значај не постоји, јер само теоретски може да се деси да не будемо први. Нисмо имали дозу оптерећења као у ранијем периоду, када смо реаговали квалитетно и побеђивали.

Тренер Радоњић је за крај истакао да би и Јовић и Дангубић у току недеље требало да се врате у тренажни процес, а утакмица са Панатинаикосом би могла да послужи за њихово враћање у такмичарски ритам.

Повезане вести

2 comments

Zvezdas S феб 10, 2015 at 15:14

Radonjic ,ce nas kostati 6 titula na kraju ove sezone i mozda Kupa R.Srbije.Partizan ce nas pregaziti ,sve zahvaljujuci ovom Crnogorskom lobisti.Vodjenje ekipe ,je za svaku osudu ,ne razigrava mlade igrace ,utakmicu protiv Krke ,covek igra sa 8 premorenih igraca.bitan mu je rekord ,u pobedama .Meni a mislim i svim navijacima bitnije su titule ..Tejic presedeo na klupi,odigrao svega tri minuta.Blizi se kraj prvenstva ,igraci su poceli da se povredjuju umesto da pocne da razigrava i mlade igrace on ih vodi kao turiste.Partizan da sansu Vanji Marinkovicu,on nemoze da da sansu Saniju Aranitovicu ,koji je bolji igrac od Marinkovica.Kaplanovic ne dobija sansu ,a decko je proslu sezonu u FMP-u odigrao zaista odlicno.U svakom slucaju evidentno je da se ponavljaju predhodne sezone sve je identicno ,gde se dobro zna kako smo prosli.

Reply
РУК феб 10, 2015 at 11:50

О чему ти причаш? Суђењу? Срам те било, нисте играли против ЦСКА, па да је судија „погурао“ противника! Код 28:30, унередили сте 10 узастопних напада! Судије ти криве? Против Жалгириса смо имали 15 пута прилику да преокренемо резултат, и упропастимо по 5 узастопних напада. Судије ти криве? Покриј се ушима несретниче и незналице!

Reply

Leave a Comment