Moja Crvena Zvezda
ВажноЕвропска такмичењаКошаркаНајновије

ПАО одбио размену карата са Звездом, без Делија у Атини

Осим чињенице да је Црвена звезда Телеком најгледанији тим у Евролиги са просеком од 15.597 гледалаца по мечу, црвено-бели ове сезоне значајну подршку имају и на гостујућим теренима у АБА лиги, али и на евросцени. Међутим, у седмом колу Е групе Топ 16 фазе Евролиге у дуелу са Панатинаикосом у Атини Звезда ће бити лишена помоћи својих верних навијача.

Наиме, челници Панатинаикоса одбили су захтев руководства Црвене звезде да се размене улазнице, односно да по принципу реципроцитета одређени број карата Звезда добије за утакмицу у Оаки, а да у реванш мечу у Комбанк арени идентичан број улазница припадне Панатинаикосу. Одбијање овог предлога челници Панатинаикоса оправдали су безбедносним разлозима.

Сходно таквој одлуци КК Црвена звезда неће бити у прилици да обезбеди улазнице и неће водити навијаче у Атину у сопственој организацији, па самим тим неће сносити било какву одговорност уколико навијачи самостално буду одлучили да крену пут Грчке. О свему овом КК Црвена звезда ће поучена лошим искуствима из меча са Галатасарајем у Истанбулу, као и недавним инцидентима на утакмици Галатасарај – Макаби, обавестити челнике Евролиге, како би се то унапред јасно ставило до знања и на тај начин Звезду лишило било какве одговорности.

Такође, КК Црвена звезда апелује на своје навијаче да не путују у Атину, јер је домаћин и организатор ове утакмице одбијањем предлога о размени карата послао јасну поруку да није у стању да гарантује безбедност. Из тог разлога још једном позивамо навијаче да не путују у Атину на меч са Панатинаикосом, јер ће се на тај начин предупредити било какви евентуални проблеми.

Повезане вести

Leave a Comment