Moja Crvena Zvezda
ВажноЕвропска такмичењаКошаркаНајновије

Радоњић: Нас није оптерећивао број победа, други су били оптерећени тиме

Кошаркаши Црвене звезде Телеком налазе се у пакленом ритму одигравања утакмица. Већ у петак од 20 часова и 45 минута у дворани ОАКА, црвено-бели ће одиграти утакмицу 7. кола Е групе Топ 16 фазе Евролиге против Панатинаикоса.

Изузетно јак ритам и снажни ривали узели су свој данак па ће Звезда на гостовању шестоструком прваку Европе бити лишена помоћи Немање Дангубића и Стефана Јовића који се још увек нису опоравили од повреда.

– У нашим главама се сада сигурно више мота ситуација око повреда које нас много оптерећују. Против Жалгириса смо наступали без Јовића, а остали смо и без Дангубића који се пожалио на повреду практично после неколико минута утакмице. Рачунали смо да ће ове недеље сви повређени играчи успети да се врате у тренажни процес, али је ситуација таква да ће Дангубић тек вечерас кренути са лаганим трчањем на тренингу, а Јовића би требало очекивати тек након утакмице са Панатинаикосом ако резултати тестирања буду у реду – објаснио је тренутну ситуацију у саставу црвено-белих Дејан Радоњић, а потом причао о наредном ривалу:

– Пре почетка Евролиге је анализирано да је Панатинаикос слабији него прошле сезоне. Можда је тако било због доласка новог тренера којем су играчи морали да се прилагоде, али и због проблема са повредама. Тако се стекао утисак да нису одиграли најбоље у првој фази, мада ја мислим да су и тада били веома добри. Ипак, сада када су комплетни пружају много боље партије што је најбоље показао и тријумф над Макабијем. Они су сада у могућности да се боре за неко од прва два места у групи што би им обезбедило предност домаћег терена у доигравању – рекао је стратег Звезде, потом додао:

– Не треба превише истицати шта је Панатинаикос урадио у претходном периоду пошто је то више него јасно. Дијамантидис је од 2004. године у тиму и постао је не само битан играч у Грчкој, већ и у целој Европи. Имају веома снажну центарску линију, споља се истичу Блумс и Слотер. Посебно бих истакао, могу слободно да кажем, нашег Нелсона који након повреде игра веома добро – рекао је Радоњић.

За црвено-беле тек предстоји жесток ритам одигравања мечева јер у фебруару поред наставка Топ 16 фазе Евролиге и завршнице АБА лиге, Звезду очекује и Куп Радивоја Кораћа:

– Жеља је да будемо у комплетном саставу. Чека нас жесток ритам и неопходно је да будемо што пре комплетни. Довољна су нам и ова три меча без два важна играча у ротацији. Надамо се да ће се повређени играчи вратити против Цедевите и да их од тада полако вратимо у такмичарски ритам. Свесни смо изазова који нас очекују и желимо да будемо потпуно спремни за предстојеће изазове – на кратко је застао Радоњић, а затим додао:

– Играмо већ 17. меч у Евролиги од којег не може да се каже који је био јачи. Желимо да приђемо овом мечу такмичарски против једног тима који има пуно разлога да верује да ће се и ове сезоне наћи на Фајнал фору.

Тренер црвено-белих је потом упитан да ли је прекид невероватног низа од 20 победа у АБА лиги на неки начин растеретио екипу:

– Нисмо ми били посебно оптерећени низом од 20 победа. Одиграли смо у Новом Месту меч након Жалгириса и то без два играча који нам пуно значе. Крка је одиграла добар меч и заслужено славила. Ми смо изгубили меч у којем нисмо имали посебан такмичарски значај. Нисмо били на квалитетном нивоу, а да ли ће нас пораз растерети у смислу бројки, мислим да су се и до сада више други оптерећивали тиме него ми – закључио је Дејан Радоњић.

Повезане вести

Leave a Comment