Moja Crvena Zvezda
ВажноНајновијеРукомет

Најава: Звезда дочекује Југовић у дербију кола

Рукометаши Црвене звезде у суботу настављају такмичење у Супер лиги Србије после зимске паузе. У Београд стиже јесењи првак, екипа Југовића из Каћа, а меч у дворани Спортско-рекреативног центра Шумице почиње у 16 часова и 30 минута.

Црвено-бели константно ове сезоне имају проблема са повредама, а на то су се надовезали и вируси, па је екипа морала да откаже турнир у Ваљеву претходне недеље. Тим је претрпео неколико промена у односу на јесењи део. Лука Денић је појачао Војводину, док у клубу више нису Милош Протић и Стефан Алчаковић. Највеће појачање је искусни Младен Ивановић, десно крило пристигло из Војводине, док ће 38-годишњи голман Стефан Живојиновић помоћи младим чуварима мреже Цупари и Антељу својим великим искуством.

У наставку сезоне главне полуге тима Ненада Перуничића биће Војислав Брајовић, капитен Владимир Цупара, Дарко Тодоровић, Виктор Матичић, Младен Ивановић, Немања Нешовановић, Станко Димитрић, Младен Шотић, Дејан Бабић, Марко Антељ, Стефан Живојиновић… Намеће се и млади Никола Милошевић, а клуб због тешких повреда из првог дела у наредном периоду неће моћи да рачуна на голмана Стевана Симића, Стефана Радоничића, Слободана Димитрића и Уроша Вуковића, који ће можда и завршити каријеру после прелома руке крајем 2014. године.

Југовић је крајем првог дела сезоне остао без Николе Црноглавца, који је прошлог месеца и оперисан после повреде предњих укрштених лигамената и очекује га дуга пауза. Биће то велики хендикеп за најпријатније изненађење шампионата, јер је Црноглавац уз Немању Белоша био најбољи играч екипе. Звезда је у првом делу сезоне поражена у Каћу резултатом 29:30, а последњу победу против овог клуба остварила је 10. фебруара 2013. године, када је у Београду било 26:20 за домаћи састав. Прошле сезоне Југовић је славио на домаћем терену резултатом 23:21, а меч у престоници Србије завршен је ремијем (28:28). Ипак, у последњих девет сезона црвено-бели имају позитиван скор против Каћана. У 17 утакмица остварено је девет победа, реми и седам пораза.

Звезда јури пласман у плеј-оф и жели да успешно започне такмичење у 2015. години тријумфом против првопласираног тима. Задатак неће бити лак, али црвено-бели на домаћем терену ретко губе бодове и уз подршку са трибина могу да сруше квалитетног противника. Термин утакмице се не поклапа са осталим сусретима које играју најпопуларнији клубови СД Црвена звезда, тако да позивамо навијаче да подрже Звезду у дербију кола и првој такмичарској утакмици у 2015. години.

                                                 Црвена звезда – Југовић

                                                13. коло Супер лиге Србије

                                                 Субота, 14. фебруар 2015.

                                         СРЦ Шумице – Београд, 16:30 часова

Повезане вести

Leave a Comment