Moja Crvena Zvezda
ВажноДомаћа такмичењаНајновијеОдбојкаОдбојка

Најава: Финални турнир Купа Србије за одбојкаше

Завршни турнир Купа Србије је на програму овог викенда, а наш тим брани титулу коју је освајао последње две сезоне. Прошле године, црвено-бели су тријумфовали на завршном турниру у Краљеву, савладавши Рибницу у финалном мечу, а ни сада неће имати лак задатак да поново буду најбољи у овом такмичењу, али свакако имају знање и жељу да то поново учине. Жреб је одлучио да у полуфиналу играју са домаћином Војводином, па ће љубитељи одбојке сигурно имати шта да виде у суботу, а надамо се да ће наша екипа играти и у недељу у финалу, и освојити нови трофеј.

Утакмице Црвене звезде и Војводине су увек биле интересантне и пуне преокрета, па нема сумње да ће тако бити и овог пута. Управо ова два тима су најтрофејнија у овом такмичењу – Новосађани су до сада освојили 13 титула, док је Звезда 12 пута била најбоља у националном купу. Само овај податак је довољна најава да се напуни новосадска хала, а слично размишља и капитен Црвене звезде, Максим Буцуљевић:

„Позвао бих публику да у што већем броју дође на прву и другу утакмицу полуфинала. Надам се да ће и једна и друга утакмица бити занимљива. Извукли смо најтежег противника. Домаћин је увек фаворит, играју пред својом публиком, имају довољно искуства. Са Војводином смо увек играли неизвесне мечеве, јесте да смо често славили, а ја се надам да ћемо поново тријумфовати. Знамо да играмо тешке мечеве, знамо са тиме да се носимо. Мислим да смо фаворити и стварно се надам да ћемо сутра на терену показати да смо бољи од Војводине“, изјавио је Буцуљевић на конференцији за медије одржане поводом завршнице јубиларног, педесетог националног купа.

Тренер Црвене звезде, Драган Кобиљски, такође сматра да искуство нашег тима у тешким мечевима представља велику предност:

„Слажем се у потпуности са Максимом Буцуљевићем да смо добили најтежег противника у овом моменту. Играти против комплетне Војводине у Новом Саду је јако тежак задатак, али исто тако могу да кажем да у Нови Сад не долазимо као туристи. Тражићемо своју шансу у борбености и искуству од прошлих година када је Црвена звезда освајала трофеје.“

Управо су ова два тима често одлучивала о трофејима у последњих неколико сезона, а ове сезоне су се два пута састајали, и оба пута је меч решен након пет сетова. У Београду је тријумфовала Црвена звезда, а у Новом Саду Војводина. Домаћине предводи опорављени Дражен Лубурић, као и искусни Вељко Петковић, и од њих ће сигурно претити највећа опасност. Војводина је пред ову утакмицу победила Инђију са 3:0 на свом терену у оквиру домаћег шампионата, док је Црвена звезда била боља од Младог радника (3:1), па су оба тима направила добре увертире пред овај меч. Наш тим је везао неколико победа у домаћем шампионату, играће и четвртфинале Купа изазивача, па је свакако заслужио подршку са трибина. Нажалост, ретко ју је добијао ове сезоне, али више људи их је пратило када су играли у гостима, па се надамо да ће тако бити и овог пута. Остаје нам само да позовемо све навијаче, пре свега оне из Новог Сада и околине да дођу у халу, и помогну нашем тиму да се пласира у финале, и бори за нови трофеј. За оне који нису у могућности да прате меч уживо, обезбеђен је директан телевизијски пренос (РТС2). У другом полуфиналном мечу се састају Партизан и Раднички из Крагујевца, а финале је на програму већ у недељу, у 18h.

Идемо до нове победе!

Финални турнир Купа Србије полуфинале

Војводина НС семе – Црвена звезда,

Мала сала СПЦ „Војводина“, субота, 14. 02. 2015. године, 18:30h

Повезане вести

Leave a Comment