Moja Crvena Zvezda
ВажноНајновијеОсталоСтрељаштво

Зорана освојила два злата, а Јасна сребро у Аустрији

Звездини стрелци освојили су нова одличја на “Панонија трофеју“ у аустријском Нојзидл ам Зеу. Зорана Аруновић је стигла до две златне медаље ваздушним пиштољем, а сребро је освојила Јасна Шекарић.

Првог такмичарског дана Зорана Аруновић је имала сјајан наступ освојивши прво место ваздушним пиштољем са 201,7 кругова. Друга је била Бобана Величковић (198,4), а трећа аустријанка Штајнер са 177,8 кругова. Јасна Шекарић је првог дана заузела четврто место са 157,2 круга и наговестила свој велики повратак који ће касније уследити. У квалификацијама је била пета са 375 кругова, док је Зорана имала одличан резултат од 391 круга. Од Звездиних стрелаца првог дана је наступио и Миленко Себић, који је заузео 12. позицију у квалификацијама ваздушном пушком са 615,7 кругова.

Трећег дана виђен је велики повратак званично најбољег стрелца 20. века, Јасне Шекарић, која је освојила сребро ваздушним пиштољем са 199,5 кругова, док је Зорана Аруновић стигла до нове златне медаље са 201,4 круга. Мађарица Викторија Чонка заузела је треће место са 180,6 кругова. Она је прва испала из трке из трке са Јасном и Зораном, која је у последња два хица надмашила своју клупску другарицу, иако је већим делом финала била на трећој позицији. Јасна Шекарић је у квалификацијама имала други резултат са 381 кругом, док је Зорана Аруновић била шеста а 380 кругова. Миленко Себић је као шестопласирани успео да се пласира у финале такмичења ваздушним пиштољем са 619 кругова, а и у борби за одличје заузео је исту позицију са 119,7 кругова.

Српски такмичари освојили су укупно 19 медаља током тродневног такмичења у Аустрији и то 10 златних, пет сребрних и четири бронзане медаље.

Повезане вести

Leave a Comment