Moja Crvena Zvezda
ВажноДруги пишуКошаркаНајновијеРегионална лига

Најава: Црвена звезда – Цедевита

Кошаркаши Црвене звезде дочекују загребачку Цедевиту у дербију 22.кола АБА лиге, у дворани Пионир. Црвено-беле после три везана пораза чека дуел против трећепласиране екипе региона, а победом би и математички обезбедили прво место у регуларног делу. Ми вам доносимо најаву пријатеља са портала czbg.tv.

У понедељак, кошаркаши Црвене звезде дочекују екипу загребачке Цедевите у оквиру 22. кола регионалне АБА лиге. Биће ово лепа прилика да наши кошаркаши забележе још једну победу и тако потврде да су тренутно најбоља екипа регионалне лиге. Ипак, ни Цедевита у Београд не долази без жеље за победом. Пре свега, загрепчани морају осигурати трећу позицију, а сигурни смо и да желе учинити све како би нанели први пораз нашим момцима на домаћем терену (што се тиче АБА лиге).

Верујемо да нас чека лепа кошаркашка представа јер састави обе екипе упућују на то. Гости у својим редовима имају искусне играче попут Укића, Томаса, Гордића, Бараћа, Делаша, Пилепића и Билана, а са клупе их предводи искусни хрватски стручњак Јасмин Репеша.

Екипа Цедевите у АБА лиги просечно постиже 76,7 поена (54,2% за 2 поена, 32,5% за 3 и 67,7 за 1). Што се тиче скокова, просечно имају 22,6 дефанзивних и 10,9 офанзивних. Укупно имају 368 асистеницја или 17,5 по мечу. Губе 13 лопти по мечу, а освајају 6,7.

Што се тиче наше екипе, Звезда просечно постиже 83,3 поена по мечу (55,9% за 2, 35,2% за 3 и 73,6% за 1), има 26 дефанзивних и 10 офанзивних скокова, те 19 асистенција. Звезда просечно губи 14,1 лопту по мечу, а осваја их 8.

Први меч у Загребу завршио је победом црвено белих резултатом 88:87.

Ево шта о предстојећем мечу са Цедевитом каже Звездин тренер Дејан Радоњић.

“После дуела у Грчкој против Панатинаикоса постоји жал што нисмо славили и направили подвиг у Атини. Од минус 22 дошли смо до вођства од 5 поена, али нисмо успели да направимо велико изненађење. Екипа је уложила великин труд, па ће та огромна потрошња коју смо имали против Панатинаикоса сада бити оптерећење пред дуел са Цедевитом.

У меч против Цедевеите улазимо физички веома потрошени, али не само због тог дуела са Панатинаикосом већ због серије тешких мечева које смо имали у последње време. Стефан Јовић и Немања Дангубич још нису одрадили тренинге са екипом, а тек на дан утакмице ћемо видети да ли и колико можемо да рачунамо на њих. Било би јако битно да их бар минимално укључимо у предстојећем дуел.

Цедевита је изузетно квалитетна, са Бараћем су додатно појачали центарску линију где одличне партије током целе сезоне пружа и Миро Билан. Повратак Томаса је веома значајан за њих, а треба истаћи да су направили добар резултат у Еврокупу пласманом у осмину финала. То је јако добар тим и знамо да нас чека тежак меч. Желимо да одиграмо добру утакмицу и да на тај начин направимо праву увертиру пред Куп Радивоја Кораћа.

Желимо да забележимо још једну победу и да у добром расположењу сачекамо почетак борби за први трофеј у сезони. За све то нам је потребна помоћ навијача како бисмо остварили те циљеве. Зато их позивам да у што већем броју дођу у Пионир и својом енергијом помогну екипи.”

Осврнуо се тренер Радоњић и на повређене Јовића и Дангубића.

“Ситуација је много боља код обојице играча, само је питање тренутка када ће се прикључти. Желимо да буду потпуно здрави и што спремнији у наредном периоду. Можда смо могли и да ризикујемо у Атини, али то би имало контраефекат. Надам се да ће екипа ускоро бити комплетна, а да ли ће то бити већ против Цедевите видећемо. Оно што је сигурно је да ће за Куп Јовић и Дангубић бити 100 одсто спремни.”

Утакмица против Цедевите игра се у понедељак од 20:30 у хали Пионир. Пренос утакмице можете да гледате на каналима Спорт Клуба.

Повезане вести

Leave a Comment