Moja Crvena Zvezda
ВажноЗвездаши широм светаНајновијеФудбал

Учинак Звездаша широм света: Голови Борхе, Муслина и Калуђеровића (Видео)

Неколико бивших фудбалера најтрофејнијег српског клуба пружило је запажене партије претходних дана, а тројица су успела и да се упишу у стрелце. Кристијан Борха је постигао два гола за победу Лобос БУАП-а у мексичкој другој лиги, Марко Муслин је довео екипу Вила у вођство у тријумфу против Ле Монта у другом рангу швајцарског фудбала, док је Андрија Калуђеровић постигао свој први гол за Бризбејн у Аустралији.

Преглед учинка некадашњих играча црвено-белих почињемо од Апенинског полуострва:

Италија

Серија А

Удинезе – Лацио 0:1

Лацио је славио на Фриулију голом Антонија Кандреве из једанаестерца у 23. минуту и на тај начин прекинуо низ од два пораза. Душан Баста је одиграо свих 90 минута за госте из Рима, док ће Филип Ђорђевић још дуго бити ван терена. Небеско-плави су након овог кола пети на табели са 37 бодова, док је екипа коју предводи Андреа Страмаћони и његов помоћник Дејан Станковић на 13. позицији са 28 бодова.

Аталанта – Интер 1:4

Неро-азури су убедљивим тријумфом у Бергаму најавили боље дане. Колумбијац Фреди Гварин се два пута уписао у стрелце, а домаћи су од 52. минута играли без искљученог француског дефанзивца Јохана Беналуана. Здравко Кузмановић је за госте ушао у игру од 82. минута, док је Немања Видић остао на клупи. Тим Роберта Манћинија је после другог узастопног тријумфа на деветом месту са 32 бода и близу је позицијама које воде у европска такмичења.

Кјево – Сампдорија 2:1

“Летећи магарци“ су на “Бентегодију“ већ после првих 45 минута имали предност од 2:0, а екипа из Ђенове је у наставку само ублажила пораз у надокнади времена. Клуб који предводи Синиша Михајловић је без победе у последњих пет сусрета, што је утицало да падну на седмо место са 35 бодова.

Сасуоло – Фиорентина 1:3

“Љубичасти“ из Фиренце се налазе у сјајној форми. Трећом узастопном победом пробили су се на четврто место са 38 бодова, а два гола постигао је Сенегалац Кума Бабакар. Ненад Томовић је меч преседео на клупи гостију.

Палермо – Наполи 3:1

Милан Милановић је још једном грејао клупу домаћих, који су срушили трећепласирани тим из Напуља. Палермо се налази на осмом месту са 33 освојена бода.

Торино – Каљари 1:1

Никола Максимовић је остао на клупи захукталог Торина, који на последњих пет утакмица има четири победе и реми. Мароканац Омар Ел Кадури је био стрелац гола за домаће у 35. минуту и поставио коначан резултат. Торино је 10. на табели са 32 бода.

Ђенова – Верона 5:2

Голеаду на стадиону “Луиђи Ферарис“ у Ђенови обележили су двоструки стрелци Лука Тони за госте и Мбаје Нијанг за домаће. Бошко Јанковић се нашао на клупи Вероне против свог бившег клуба, што даје наговештај да би ускоро могао да заигра после дуже паузе. Верона је након овог пораза пала на 16. место са 24 освојена бода.

Серија Б

Авелино – Фрозиноне 3:0

Авелино је срушио једног од конкурената за пласман у виши ранг, а Урош Ћосић је остао на клупи екипе Фрозинонеа, која је шеста на табели са 38 бодова и налази се на позицији која води у плеј-оф за пласман у Серију А.

Катанија – Кротоне 1:1

Филип Јанковић није био у протоколу Катаније, која је до бода стигла голом Аргентинца Лукаса Кастра у 92. минуту и налази се на 19. месту, које води у бараж за опстанак, са 28 бодова.

Енглеска

Чемпионшип

Чарлтон – Брентфорд 3:0

Марко Дмитровић није бранио за Чарлтон овог викенда, јер је предност добио Ирац Стивен Хендерсон, а домаћи су били убедљиви и прекинули серију од 14 утакмица без победе, па су сада 18. на табели са 36 бодова. На острву су минулог викенда на програму били мечеви ФА купа и сусрети у нижим лигама, тако да на терену нису били Немања Матић (Челзи), Александар Коларов (Манчестер сити), Филип Ђуричић (Саутемптон) и Никола Жигић (Бирмингем).

Болтон – Вотфорд 3:4

Сјајан меч на “Макрон“ стадиону и још једна добра партија нигеријског нападача Одиона Игала, који је постигао први гол за госте и асистирао код победоносног поготка Троја Динија у 90. минуту. Вујадин Савић није био ни на клупи Вотфорда, који је пети на табели са 56 бодова, само три бода од екипа које су на позицијама за пласман у елитни ранг.

Шпанија

Примера

Севиља – Кордоба 3:0

Александар Пантић је одиграо цео меч за госте, који су овим поразом пали на последње место са 18 освојених бодова. Камерунац Патрик Екенг искључен је у 54. минуту, што је Кордоби још више отежало ситуацију, али су од 73. минута ривали поново били бројчано изједначени, јер је “поцрвенео“ и Пољак Гжегож Криховјак.

Еибар – Елче

Француска

Лига 1

Тулуз – Рен 2:1

Урош Спајић је одиграо целу утакмицу за Тулуз, док је Павле Нинков меч посматрао са клупе за резерве. Победу домаћима донео је бивши фудбалер Јагодине, Александар Пешић, поготком у 84. минуту. Тулуз је 17. на табели са 28 бодова, само једно место изнад опасне зоне.

Ланс – Евијан 0:2

Меч је решио нападач гостију Матје Духамел, који је постигао оба гола, али је Евијан и даље у зони испадања на 18. месту са 26 бодова. Милош Нинковић ће паузирати још неко време.

Лига 2

Брест – Ним 3:1

Ним није успео да продужи серију од пет утакмица без пораза на гостовању против другопласираног Бреста, па су назадовали за једну позицију и сада су 11. на табели са 32 бода. Ненад Ковачевић је пропустио још један меч.

Португал

Примеира лига

Порто – Виторија Гимараеш 1:0

Порто је стигао до четврте узастопне победе. Други су на табели са четири бода заостатка за Бенфиком, а Бразилац Евандро овај пут није био у протоколу.

Холандија

Ередивизија

Витесе – Виљем 2:0

Витесе је у великом налету, па су се четвртом узастопном победом пробили на седмо место са 34 освојена бода. Урош Ђурђевић је ушао у игру уместо Олиника у 86. минуту, док је Абиола Дауда добио шансу тек од 91. минута уместо стрелца другог поготка Бертрана Траореа.

Цволе – Го Ахед Иглс 0:1

Ели Бабаљ је стигао у Цволе на позајмицу из АЗ Алкмара и за разлику од јесењег дела сезоне, добио је прилику у новом клубу. Ушао је у игру са клупе у 70. минуту заменивши Мајкла Ван Дер Верфа, али је његов нови тим поражен минималним разултатом. Томе је допринео и црвени картон Стефана Најланда у 51. минуту. Без обзира на овај пораз, Цволе се и даље високо котира у Холандији, јер су тренутно на 5. месту са 39 бодова.

Белгија

Про лига

Лирс – Серкл Бриж 2:1

Кренуло је и екипи Лирса, која је другим узастопним тријумфом стигла до 21 бода, само два мање од позиције која гарантује опстанак. Бобан Бајковић је и код новог тренера стандардан на голу и још једном је уписао свих 90 минута. Победа још више добија на тежини ако се зна да је Лирс од 25. минута играо без искљученог Египћанина Зиза.

Андерлехт – Мехелен 1:1

Александар Јанковић је са Мехеленом откинуо бодове славном Андерлехту у Бриселу, а бод његовом тиму донео је некадашњи играч Андерлехта Далибор Веселиновић у 93. минуту. Мехелену је ово био трећи узастопни реми и тренутно су 12. на табели са 29 бодова.

Беверен – Кортрајк 1:0

Беверен се вратио у сигурну луку, а Абубакар Оумару је на терену провео 79 минута, да би га заменио Сиб Блондел. Тим за који наступа камерунски интернационалац прекинуо је пост од седам мечева, па су након 26. кола на 13. месту са 25 бодова.

Друга дивизија

Левен – Руселар 4:0

Ибрахим Соме није учествовао у убедљивом тријумфу домаћих, који на последње четири утакмице имају по две победе и два ремија. И даље су на шестој позицији, али су знатно ближи екипама које су при врху.

Грчка

Олимпијакос – Ерготелис 3:0

Црвено-бели су наставили поход ка новој титули првака. Константинос Фуртунис је решио сусрет са два поготка у последњих 20 минута, а Лука Миливојевић није улазио у игру са клупе. Олимпијакос је лидер на табели са шест бодова предности у односу на екипу Панатинаикоса.

Ксанти – Платанијас 0:0

Лука Милуновић је играо свих 90 минута за госте, који су однели бод из Пигадије и сада су на 13. позицији. Никола Бељић је играо за Ксанти до 57. минута, а његов нови клуб је седми са 34 бода.

Кипар

1. Дивизија

Отелос – Ермис 0:2

Ермис је победом на стадиону “Антонис Пападопулос“ у Ларнаки задржао шесто место са 31 бодом. Тренутно су на позицији која их води у плеј-оф, а Ифеани Оњило је играо до 66. минута.

Швајцарска

Супер лига

Јанг Бојс – Грасхоперс 4:2

Милан Вилотић је одиграо цео меч и добио жути картон у 64. минуту. Гијом Оаро, не тако давно звезда Француске лиге, постигао је два поготка и трасирао пут ка новом успеху домаћег састава. Вилотићев тим је стигао до друге позиције са 37 освојених бодова.

Арау – Вадуз 0:1

Арау од октобра није славио у некој такмичарској утакмици, а један од могућих разлога за то је и чињеница да Огњен Мудрински ретко добија прилику. Тако је било и у овом сусрету, јер је некадашњи голгетер Црвене звезде остао на клупи. Арау је осми на табели са 17 бодова.

Челенџ лига

Вил – Ле Монт 3:1

Марко Муслин је одиграо цео меч и довео домаћи тим у вођство голом у 27. минуту. Син легендарног фудбалера и тренера црвено-белих дужи низ година наступа за Вил и капитен је клуба, који је тренутно шести на табели са 24 освојена бода.

Турска

Супер лига

Коња – Сивас 0:1

Јагош Вуковић је одиграо целу утакмицу за домаћи тим, али су гости однели три бода поготком Мароканца Тауила у 48. минуту. Коња је пала на 11. место са 23 освојена бода.

Акхисар – Кајзери Ерције 1:0

Екипа коју је током сезоне преузео славни Роберто Карлос коначно је прекинула низ од 13 утакмица без победе и зауставила велики пад. Бруно Мезенга је играо до 62. минута, а заменио га је легендарни Ломана Луа Луа. Акхисар је 13. на табели са 22 бода.

Генчлербирлиги – Ескишехир 1:2

Душко Тошић је пропустио први меч у сезони за Генчлербирлиги, док ни у протоколу гостију није било Горана Чаушића. Ескишехир је прекинуо лошу серију од четири пораза у свим такмичењима и стигао до 14. места са 20 бодова, док је Генчлербирлиги наставио са променљивим партијама, па су сада на 12. позицији са 22 бода. У надокнади времена, домаћи играчи су изгубили нерве, па су добили два црвена картона.

1. Лига

Кајзери – Маниса 2:1

У бурној утакмици гости су имали предност пуних 40 минута, али је лидер постигао голове при крају првог и другог дела игре. Оба тима су остала без по једног играча после црвених картона у 26. минуту, а Маниса и без још једног фудбалера у 88. минуту. Никола Микић је одиграо цео меч за госте, Бранимир Субашић је ушао у игру од 80. минута и зарадио жути картон у надокнади времена, док је за Кајзери свих 90 минута одиграо Срђан Мијаиловић. Кајзери је први на табели са 43 бода, док је Маниса у зони испадања на 17. месту са 17 бодова.

Азербејџан

Премијер лига

Кабала – Нефчи 1:3

Саша Стаменковић поново није био на голу Нефчија, јер тренер Ариф Асадов тренутно има више поверења у Акила Мамадова. Бразилци Денис и Флавињо головима су преломили утакмицу, па је Нефчи тренутно трећи са 10 бодова заостатка за лидером шампионата Карабагом.

Карабаг – Симурк 1:0

Марко Станојевић је био у игри до 78. минута у гостујућем саставу, а добио је и жути картон у 63. минуту. Симурк је поражен први пут од 7. децембра, па су остали на четвртом месту са 28 бодова.

Хрватска

1. ХНЛ

Хајдук Сплит – Славен Копривница 2:1

Марко Мирић је одиграо свих 90 минута за госте, али су Сплићани били сигурни на свом “Пољуду“. Екипа из Копривице је остала на седмом месту са 20 бодова.

Истра 1961 – Ријека 0:0

Истрани су одолели најпријатнијем изненађењу сезоне и учеснику групне фазе Лиге Европе, а Марка Вешовића није било у протоколу гостију из Ријеке, која је друга на табели са 43 бода.

Тунис

Лига 1

Монастир – Бизертен 0:0

Бизертен, који са клупе предводи Ратко Достанић, забележио је трећи узастопни реми, па се након 16. кола налази на петој позицији са 25 бодова.

УАЕ

Арапска Гулф лига

Ал Наср – Ал Шабаб 1:1

Иван Тричковски није био у саставу домаћих, који нису успели да освоје три бода. Искључење Махмуда Камиса у 44. минуту је знатно допринело да гости откину бодове екипи која је тренутно пета на табели са 26 бодова.

Иран

Персијска Гулф про лига

Падидех Корасан – Персеполис 0:1

Милан Јовановић “Мрва“ није играо за Падидех Корасан, а Омид Алишах је обезбедио гостима победу поготком у 76. минуту. Падидех је 10. на табели након 20. кола са 24 освојена бода.

Аустралија

А – Лига

Сентрал Коуст Маринерс – Бризбејн Роар 0:2

Андрија Калуђеровић је ушао у игру за госте из Бризбејна у 77. минуту уместо стрелца првог гола Жана Солорзана. Некадашњи голгетер црвено-белих ставио је тачку на овај меч поготком из пенала у 92. минуту. Био је то његов први погодак на дебију у новом клубу, а и Солорзано је био стрелац са беле тачке у 50. минуту. Бризбејн је напредовао на 6. место са 21 освојеним бодом.

Првенац Калуђеровића у Аустралији је на снимку испод:

https://www.youtube.com/watch?v=84Qn2gqDoeI

Сиднеј – Мелбурн Виктори 3:3

Милош Димитријевић је одиграо цео меч за Сиднеј, док Никола Петковић није био у тиму због црвеног картона из прошлог кола. Репрезентативац Аустралије, Шејн Шмелц, донео је бод домаћем тиму својим другим голом у 85. минуту. Сиднеј је непоражен на последњих пет утакмица, али је остао на петом месту са 26 бодова.

Перу

Копа Инка

Спорт Лорето – Алијанца Лима 0:1

Мигел Араухо је одиграо цео сусрет за Алијанцу и добио жути картон у 47. минуту. Клуб из Лиме је до победе стигао поготком Маура Гевгозијана у 71. минуту и тренутно се налази на трећем месту у групи Ц са три освојена бода.

Мексико

Асенсо МX – Клаусура

Лобос БУАП – Некакса 4:2

Кристијан Борха је био централна фигура утакмице и са два поготка најзаслужнији за победу домаћих којом су се пробили на треће место у другом рангу са 11 бодова. Борха је био на терену свих 90 минута. Прво је у 22. минуту донео вођство домаћем тиму од 2:1, да би у 45. повисио на 3:1, после чега гости нису могли да се врате у наставку сусрета. На шест одиграних утакмица у новом клубу, Борха је постигао четири гола и тренутно дели друго место на листи стрелаца са тројицом играча.

Борхини голови су на снимку испод. Први је у акцији од 0:41, а одмах након тога и други, који је био врло ефектан.

Дорадос – Корекаминос УАТ 3:1

Роберто Нурсе је решио меч хет-триком, а Сегундо Кастиљо је одиграо свих 90 минута за победнички тим, који се овим тријумфом пробио на чело табеле са 12 бодова.

Повезане вести

Leave a Comment