Moja Crvena Zvezda
ВажноКошаркаНајновијеРегионална лига

У напетој утакмици у пуном Пиониру, Звезда прекинула серију пораза и закомпликовала ситуацију на табели

Црвена звезда је у 22. колу АБА лиге прекинула највећи низ пораза у овој сезони (три), савладавши загребачку Цедевиту, резултатом 78:63. Иако резултат то говори, меч није био нимало лак и убедљива победа остварена је веома тешко. Играчи су испраћени у свлачионицу повицима „Шампиони“ и „Куп је наш“.

У утакмици пуној осцилација на обе стране, уз много дискутабилних судијских одлука и две техничке грешке за Звезду, наш тим је у самом финишу обезбедио тријумф. На тај начин, Звезда је додатно закомпликовала ситуацију у борби за пласман од 2. до 4. места, што се тиче и нашег тима, због противника у плеј-офу. До краја ће се за распоред на ова три места борити Будућност, Цедевита и Партизан. Најслабија од те три екипе изаћи ће на мегдан Звезди у полуфиналу.

Наш тим сада има скор 21:1, а Цедевита 15:7 на трећој позицији.

У првом полувремену виђена су два потпуно различита лица Црвене звезде. У првој четвртини, гости су дошли до +12 (16:4) након очајног старта нашег тима, али су црвено-бели ипак успели да се врате на кош заостатка, тројком Вилијамса. Међутим, уследила је нова серија гостију 6:0 (укључујући и прве поене у другој четвртини), па су Хрвати имали 24:16 на старту другог периода. Ипак, Звезда је тада додала гас и направила једном 7:0 (за 23:24), па два пута 9:0 (за 32:27 и 41:29), да би Џенкинс уз звук сирене погодио за +10 на полувремену. Поред Ђенке, одличан у овом делу игре је био Тејић, док је у првој четвртини најбољ појединац био Калинић. Шут за три је функционисао одлично (5/10), али се наш тим промашио чак шест пенала (10/16, четири Тејић и два Цирбес).

У трећој четвртини гости су направили серију 9:0 и дошли до вођства од четири поена, али је хала била шокирана суђењем, па су техничке грешке добили Марјановић, кога вероватно нико у каријери није видео тако револтираног, и Радоњић. Цедевита је успела да држи вођство готово цео други део треће четвртине, а у последњем минуту, у контри за вођство, Митровићу је досуђен фаул у нападу. Ипак, погођеним бацање Митровића, и исправком другог од стране Цирбеса, Звезда је отишла на паузу са пола коша предности (59:58).

У последњој четвртини, четири минута није било поена из игре, да би након тога Звезда успела да дође до +6 (66:60), на половини овог дела игре. Након тајм-аута, Звезда је успела да додатно увећа предност и стигне до максималних +12 и новог тајм-аута Репеше. До краја, 19:5 у овој четвртини и лака и убедљива победа нашег тима.

22. коло АБА лиге

Црвена звезда ТелекомЦедевита 78:63 (16:22, 27:11, 16:25, 19:5)

Хала Пионир

Гледалаца: 5135

Судије: Рутешић, Кољеншић, Мајкић

Црвена звезда Телеком: Вилијамс 3, Ребић, Дангубић, Митровић 14п, 9ск, 3ас, Лазић 4п, 3ск, Блажич 5п, 3ск, Калинић 10п, 2ск, Марјановић 10п, 2ск, Тејић 6п, 2ск, 4ас, Џенкинс 11п, 4ск, 2ас, Јовић 7п, 5ск, 2ас, Цирбес 8п, 3ск. Тренер: Радоњић

Цедевита: Зубчић 5, Бараћ 7, Рамљак, Пилепић 10, Бабић 5, А. Делаш, Жганец, Билан 13, М. Делаш, Гордић 9, Томас 9, Араповић 5. Тренер: Репеша

ТОК МЕЧА

1/4 (16:22)

Цедевита је много боље ушла у утакмицу и након нешто мање од деведесет секунди игре повела са 8:0, па је Радоњић морао да затражи тајм-аут. Тек након два минута Звезда је постигла прве поене, преко Митровића, са линије пенала. Након тога, гости нису постигли поене готово три минута, али су тројком Араповића дошли до 11:4, док наш тим није успевао да се приближи за то време. Уследило је неколико неорганизованих напада црвено-белих, а предност гостију је расла, углавном преко Билана, до максималних 16:4 у 7. минуту. Звезда је успела да након пет везаних поена Калинића стигне до 13:18, да би тројком Вилијамса, и серијом 8:0, у потпуности стигао госте. Ипак, на крају првог дела, на семафору је стајало 16:22, пошто је Бараћ уз звук сирене изнудио фаул и погодио два бацања.

Цедевита је ухватила чак 6 офанзивних скокова. Укупан однос био је 7:12.

2/4 (27:11)

У другом периоду, гости су поново дошли до +8, али је онда највише захваљујући Џенкинсу и његових пет везаних поена дошла до само пола коша заостатка (23:24), и то у време боравка њега и Јовића заједно на паркету. После више од три минута, поентирали су гости, и то тројком Зубчића, за +4. Ипак, уследила је нова серија Звезде, 7:0, преко Јовића, Блажича и Цирбеса и прво вођство нашег тима, у 16. минуту (30:27). Тајм-аут Репеше донео је малу консолидацију гостима, али је наш тим поново направио серију 7:0 и дошао до великих +10 (39:29), тројком Тејића! До краја полувремена, наш тим је додатно увећао предност и након двадесет минута на семафору је стајало 43:33, пошто је Џенкинс погодио уз звук сирене.

Тејић је промашио сва четири, а Цирбес оба у првом полувремену, а Звезда шутирала за три поена 5/10.

3/4 (16:25)

Гости су у другом делу направили серију 11:3 и дошли на само кош заостатка, а Боби Марјановић потпуно је избачен из такта и добио је техничку грешку, а клупа га је веома тешко смирила. Калинић је потом погодио тројку уз звук сирене, преко руке, да би судије још једном биле у центру пажње и изазвале и реакцију публике. На 03:49, погрешио је Вилијамс, а Бабић у контри закуцао за прво вођство Цедевите након готово 15 минута. Радоњић је затражио тајм-аут, а након тога и он добио техничку грешку.

Звезди је ово била седма техничка грешка у последње две утакмице у АБА лиги.

Серију гостију 9:0 прекинуо је Митровић, поенима за 51:53. До краја, наш тим је успео да врати вођство од три поена (59:56), а Гордић је погодио у финишу за пола коша разлике након 30 минута.

4/4 (19:5)

У последњем периоду, за готово четири минута виђена су само ТРИ поена, ниједан из игре! Тек је Билан на истеку четвртог минута закуцао за 62:60. У наставку, наш тим је направио серију 16:3 и практично рутински привео утакмицу крају. Гости нису имали снаге за повратак. Ребић је у финишу добио прилику да заигра.

На крају, 19:5 за наш тим у овој четвртини и убедљив тријумф!

Повезане вести

6 comments

pera феб 16, 2015 at 22:41

A da mi prvo odgledamo utakmicu pa komentarišemo. Jasno se vidi da je Zvezda kvalitetniji tim i da je bilo samo pitanje trenutka kada će uspostaviti svoju igru i samleti protivnika. Neki su se uplašili da ćemo pustiti Cedevitu ne sekirajte se igramo mi i za vaš Partizan.

Reply
Dejan феб 16, 2015 at 22:28

Svakako da je pobjeda bitna ali nije to to dve cetvrtine dobre dve katastrofa ima se tu sta reci i na racun nekih igraca i trenera ali da ne crnim samo se nadam da cemo fomru dici jer ovo dugo traje.Samo ne znam zasto Vilijamsa odmara kad ionako nista ne igra kakav je to njega umor snasao da mi je znati.Sto se derbija tice mozemo kalkulisati ja opet mislim da ih je bolje izbjeci posebne su takve utakmice gdje i kada si jaci nista ne znaci u odlicnom su naletu,ali vidjecemo.

Reply
cz феб 16, 2015 at 21:45

Izgubise ljudi prednost za sekund ako misle da se samo jedna cetvrtina moze odigrati dobro e onda svaka cast.Radonjic jos jedna tehnicka bolje bi mu bilo da nacrta neku  akciju sramotaa zasto se ne pokupi? A ovaj Vlijams kao da igra za protivnice timove jos i njima lopte daje RASPAD SISTEMA opet kad ne trebaa jos ovakva igra ne uliva nikakvu sigurnost timu a onaj buljavi stalno nesto ceka njemu bas fino ima platu gotivi se a nista ne radi pa takvog na Balkanu nema

Reply
Marko феб 16, 2015 at 21:31

Daleko je ovo od dobre igre 2/4 dosta bolje od prve ali moze i mora ova igra do plej ofa da se digne na znatno veci nivo.Nadam se da sami sebi necemo praviti probleme i doci u nezgodnu situaciju do kraja da se malo osjeti bolja igra,samopouzdanje..E sada ono sto mi mira ne da je nas napad,pratim ga i ovako djeluje.Tandem Vilijams Bobi je bio fantastican ne samo sto je centre razigravao,vec i ostale igrace Mitrovica,Kalinica a sada ga nema 3 mjeseca i osjeti se to.U takvim slucajevima trener treba da ima plan B ali mi ga nismo imali,zasto? To forsiranje samo dvojice igraca,bez nekih akcija za ostale utice ne samo na igru cjelokupno vec i fomru i igru pojedinaca.Sada nema ni Vilijamsa Bobi nije toliko dominantan jedno vrijeme je i Cirbes zaigrao a opet je to palo forma Jake se ne dize tokom citave sezone sreca velika Djenka je vec tri utakmice za redom odlican i strasno mi je drago zbog njega.Uzima vise loptu zeli da pomogne ali opet to nisu akcije za njega vec njegov licni kvalitet,volja da nesto uradi i popravi se naravno igrac utice na svoju igru ali i trener.Zelio sam da kazem,gledajuci ovo prvo poluvrijeme a i nasu igru vec duzi period i taj pad koji traje i traje,akcije su samo za centre samo se gleda kako njima prebaciti loptu kosevi se postizu tako kao i na pojedinacne mogucnosti,ako ostane prostora za sut za tri i prodori eto ta tri segmenta samoo.Ne razumijem kako i poslje ove dve godine on se bar nije usudio jos nesto uraditi i popraviti,malo ukljuciti druge igrace imati neku raznovrsnost a ne kad su nas procitali i zaustavili to mi kao prebijene macke i nikoga iznenaditi ne mozemo jer svi znaju kako cemo i sta cemo uraditi.To nikako nije dobro,dva igraca su nam povrijedjena trebace da se adaptiraju a ostalo je jos par utakmica ima li vremena? Jaki umjesto da se gura lopta cisto da ga istrpimo,dobro ne veceras ali npr u kupu pa da ga krene,Djeku jos vise,Kalinic takodje u malom padu naravno ne cudi poslje svega sto je uradio,Dangubic nesto krenuo i povrijedi se..Treba vratiti starog Vilijamsa,tu je i do njega a i Radonjica treba se znati ko je glavni time i centri sa vise lopti i kada sve sagledas ima tu problema.A da ne pricam o Mitrovicu,znao sam i pisao par puta da ce ga bas uhvatiti jer je maestralno poceo a tada zamjene nije imao,Tejic nije dobijao minutazu i on se tek sad pred kraj sjeti da ima Tejica i shvati svoju gresku da se sa jednom cetvorkom ne moze,smijesna situacija koju je bez potrebe sam sebi zakomplikovao

Reply
losmi феб 16, 2015 at 20:43

Bando hostaplerska… Motkom vas treba oterati sa Malog Kalemegdana… 

Reply
losmi феб 16, 2015 at 20:34

Ajmo luzeri… Pokazite se u pravom svetlu… Radonja odlazi…

Reply

Leave a Comment