Moja Crvena Zvezda
ВажноДомаћа такмичењаКошаркаНајновије

Лазић: Велики број утакмица је наша предност

Цедевита добила Црвену звезду

Након добре представе против Цедевите у Пиониру, кошаркаши Црвене звезде путују у Ниш где ће се од петка до недеље одржати Куп Радивоја Кораћа. Последње две године, „Жућкова левица“ станује на Малом Калемегдану, а бек црвено-белих и најискунији играч у овом такмичењу, Бранко Лазић, у изјави за Вечерње новости каже да екипа зна како се играју ове утакмице.

–  Не знам ни сам који ми је ово Куп по реду, можда седми, осми… – започиње разговор Бранко Лазић, а одмах у доста озбиљнијем тону прича о мечу са Цедевитом:

– Против Цедевите смо направили сјајан увод за борбе у Нишу. Почели смо лоше, дозволили смо да направе серију 8:0, па смо морали да „јуримо“ Загрепчане током друге четвртине. Оно што је најважније је да смо одбраном у последњој деоници ставили тачку на ту причу и утакмицу и сада само рамишљамо о такмичењу у Нишу – каже Лазић.

Циљ у Купу је јасан – одбрана трофеја.

– Куп је такмичење у којем се најбрже стиже до победничког постоља. За три дана, после три утакмице, можете да подигнете трофеј. То знамо, али не мењамо приступ. Идемо од меча до меча као и током читаве сезоне. Први је на реду Константин, а онда ћемо да видимо шта ће бити даље – јасан је Звездин бек, уз опаску да екипа не размишља о евентуалном дуелу са вечитим ривалом у полуфиналу Купа.

Многи ће рећи да су остали ривали у предности, јер Звезда свој четвртфинални меч игра у петак од 21:00, а полуфинале одмах сутрадан, али Лазић то гледа из дрзгог угла.

– Не гледам на то на тај начин. Сви ће бити мотивисани у Купу, јер, кажем, то је прилика да на најбржи начин стигнете до трофеја ове сезоне. Нисмо оптерећени терминима. Број утакмица које смо одиграли може само да нам буде предност. Знамо како да играмо после путовања, играмо у јаком ритму читаве сезоне против најбољих могућих противника, па немам дилему да ћемо то показати и у Нишу. Чак мислим да смо и у предности у односу на тимове који играју само по један меч недељно – прича Лазић.

На крају разговора је морао да издвоји једно од финала у којима је до сада играо као најупечатљивије.

– Вероватно оно из Крагујевца 2013. Као што се сви сећају, то финале ће се памтити не по лепим сликама, прекиду, па наставку утакмице сутрадан. То свако памти. Али, те године смо освојили трофеј, па се све на крају лепо завршило – закључио је Бранко Лазић.

Повезане вести

Leave a Comment