Moja Crvena Zvezda
ВажноДомаћа такмичењаКошаркаНајновије

Звезда за трећу узастопну „Жућкову левицу“

Град Ниш ће од 19-22. фебруара угостити осам, тренутно најбољих, српских клубова у оквиру завршног турнира националног купа који носи име легендарног Радивоја Кораћа.

Куп Радивоја Кораћа је до 2002. године био познато и веома респектабилно интернационално такмичење. За тридесет година играња овог такмичења, Црвена звезда ниједном није била освајач. Последњи освајач овог интернационалног трофеја је француски Нанси, 2002. године. Након тога такмичење је угашено, а наш национални куп је понео име Радивоја Кораћа.

Црвена звезда је у својој историји укупно седам пута освајала национални куп. Три пута када се звао „Куп Југославије“ (1971, 1973. и 1975.), а три пута под називом „Куп Радивоја Кораћа“ (2004, 2006. 2013. и 2014. године). За претходних 11 година, колико дуго ово такмичење носи назив легендарног кошаркаша, поред Црвене звезде, трофеј су дизали Партизан (5 пута) и ФМП (3 пута).

Ниш је град који је најчешће био домаћин завршног турнира националног купа, ове године то чине по 6. пут. Од претходних пет завршница у овом граду, чак 4 су припале Партизану, а једна ФМП-у.

Црвена звезда брани трофеј који је освајала претходне две године у Крагујевцу и Београду. Прошле године су пред Звездом редом падали Борац, Раднички Крагујевац и Мега Визура. У напетом финалу, Мега је дуго имала предност, али су играчи Звезде успели у финишу да преокрену и дођу до победе, иако је Јокић имао шут за победу.

Четвртфинални мечеви се играју у четвртак петак, а Црвена звезда на терен излази последња у петак од 21:00 и то против нишког Константина. У евентуалном полуфиналу ће јој противник бити бољи из меча Партизан – Војводина. Друга два пара су Мега Лекс – ФМП и Металац – Вршац.

Повезане вести

1 comment

pera феб 18, 2015 at 17:22

A sad samo da nas povrede mimoidju. Pametno, da sa osvoje ova tri trofeja koja su zacrtana. Mislim da je pametno što je Čović ovog puta pročitao onu protuvu i ne komentariše njegove nebuloze. Prošle godine smo se poveli za njegovim neistinama i skrenuli pažnju sa terenaq na dokazivanje. Treba ga ignorisati i zgaziti i u derbiju i u kupu. Mislim da će u kupu imati logistiku oproban recept sistema Partizana a to su uvek njihove sudije. Ja i dalje mislim da su oni najslabiji protivnik za poludinale ABA lige i da ih treba dotući jer bi oni nas zgazili kad bi mogli. Dobro je da imamo dva igrača na četvorci a ostali će svoje odraditi sigurno. Biće to mečevi u kojima će oni igrati na što više prekida i faulova jer su tu svoj na svome. Mislim da je tu Markus igrač prevage. Ove mečeve treba da odigra hladna glava i da pobedi naš kvalitet.

Reply

Leave a Comment