Moja Crvena Zvezda
ВажноДомаћа такмичењаКошаркаНајновије

Радоњић: Природно је што смо проглашени за фаворите

Тренер Црвене звезде, Дејан Радоњић се обратио новинарима пре поласка у Ниш на завршни турнир Купа Радивоја Кораћа. Том приликом, он је истакао да је сасвим нормално што је његов тим проглашен за фаворита након досадашњих резултата.

– Игре које смо пружили до сада су нас ставиле у улогу фаворита, што је сасвим природно, и нормално да постоји задовољство што смо тако изгледали од почетка сезоне. Надам се да ћемо тако и наставити – рекао је Радоњић присутним новинарима.

Звезда ће сутра од 21.00 играти у Нишу против Константина у четвртфиналу Купа Радивоја Кораћа.

– Идемо тамо да урадимо добар посао и што здравији и спремнији да дочекамо ривала у полуфиналу. Очекујемо да оправдамо улогу фаворита и победимо Константин сигуран је Радоњић.

Радоњић је рекао да верује да ће његова екипа играти у финалу националног купа.

– Све екипе имају амбиције у Купу. У 40 минута све може да се догоди. Верујем да ћемо ипак и након полуфинала наставити такмичење казао је Радоњић.

Он је навео да његова екипа и даље има великих проблема, с обзиром на то да се после Немање Дангубића и Стефана Јовића лакше повредио и Бранко Лазић, док Маркус Вилијамс тренира смањеним интезитетом..

Тренер Звезде је истакао да током завршног турнира у Нишу очекује „празник кошарке”.

– Највише бих волео да та четири дана буду празник кошарке и да се сви на тај начин опходимо. Да се ужива у кошарци, да се на терену види ко је бољи, да се честита освајачу. Волео бих да све протекне на највишем нивоу – рекао је Радоњић.

На крају се осврнуо и на остале противнике, пре свих Партизан са којим би могли да се суоче већ у полуфиналу.

– Партизан има Павловића, играча са највећим рејтингом у АБА лиги и највећим искуством. Ту су Мачван, Тепић, Милосављевић, Мурић и низ младих играча који су дуго у систему и освајали много титула у каријери. Поред њих, ту су и остали тимови који имају амбиције у Купу, али верујем да ћемо након тог полуфинала наставити такмичење и сачекати противника у недељу – закључио је Радоњић.

Повезане вести

Leave a Comment