Moja Crvena Zvezda
ВажноДомаћа такмичењаНајновијеОдбојкаОдбојка

Најава: Нови Пазар Јуниор – Црвена звезда

Одбојкаши Звезде нису успели да ове сезоне одбране трофеј у Купу Србије, боља од њих у полуфиналу била је новосадска Војводина. Црвено-бели су несвојствено правили много грешака у тренуцима када се ломио резултат, па је противник заслужено славио, а касније стигао и до трофеја, победивши Партизан у финалу. Нашем тиму не преостаје ништа друго, већ да се уздигне након овог пораза, посвети обавезама у домаћем шампионату и Купу изазивача, и што боље припреми за предстојећи плеј-оф. До краја регуларног дела су остала још само три кола, и потребно је сва три одиграти максимално да би се остварила што боља позиција пред завршни део шампионата, а први противник на том путу биће им Нови Пазар.

Тим из града са Јошанице је посебно неугодан на свом терену. Иако су дебитанти у Лиги, добро су се показали ове сезоне, и то и поред лошег старта. Нови Пазар је забележио три пораза, у прва три кола, од тога два на свом терену, али је од тада забележио девет победа, уз свега три пораза (од тога ниједан у својој хали), па тренутно чврсто држи четврту позицију на табели. Далеко је од водећег тројца, али је свакако један од тимова који је највише показао ове сезоне. Ипак, у прошлом колу су убедљиво поражени од Рибнице у Краљеву, па још увек нису осигурали то четврто место, али имају солидних пет поена вишка од првог пратиоца. Што се тиче међусoбних сусрета са нашим клубом, издваја се меч од пре две сезоне у оквиру полуфинала Купа Србије, када је наш тим победио са 3:0 и прошао у финале, где је касније побеђен Раднички из Крагујевца и освојен нови трофеј. У првом делу овогодишњег шампионата, црвено-бели су победили Нови Пазар у „Шумицама“ са 3:1 у сетовима, па се надамо да ће и у петак наставити серију победа. Неће бити лако нашем тиму, а тога је свестан и средњи блокер Звезде, Вук Милутиновић, који је изнео своја очекивања пред овај меч за званични сајт нашег одбојкашког клуба:

„Свакако да нас очекује још једна тешка утакмица, поготово након Финалног турнира Купа Србије. То ће бити најбитнији меч у овом делу сезоне и он ће одредити наш пут у плеј-офу. Имамо квалитет да их победимо на њиховом терену, иако дуго не знају за пораз. Стварно су добра екипа, али ми знамо да играмо против таквих противника. Мислим да нећемо имати проблема, ако будемо максимално приступили овом дуелу.“

Црвена звезда је везала три победе у Лиги, а након пораза у Купу, жели да се врати на победнички колосек, и обезбеди другу позицију пред плеј-оф. Првопласирани Партизан им бежи пет поена, па ће они највероватније имати пол-позицију, а наш тим има три бода више од трећепласиране Војводине, па је победа у овом мечу итекако битна да би се што мирније ушло у завршницу шампионата, и припремили се за одлучујуће борбе. Црвено-бели и даље чекају јачу подршку навијача, а надамо се да ће је ускоро и добити, јер ће свакако бити потребна у мечевима који следе.

Идемо до нове победе!

XVI коло Wiener Städtische Суперлиге Србије:

Нови Пазар Јуниор – Црвена звезда,

Дворана: „Пендик“, Нови Пазар, петак, 20. 02. 2015. године, 19h

Повезане вести

Leave a Comment