Moja Crvena Zvezda
ВажноДомаћа такмичењаНајновијеРукомет

Пораз рукометаша у Вечитом дербију

Рукометаши Црвене звезде поражени су у 14.колу СРЛС од Партизана 36:30 (16:14), у Вечитом дербију на Бањици. Најефикаснији је био Виктор Матичић са 10 голова.

У лепој атмосфери у дворани СЦ „Вождовац“, пред око 1.500 гледалаца, махом присталица домаћих, јер навијачи Црвене звезде из њима познатог разлога, чак и када могу, не долазе на утакмице рукометаша, одбојкаша, ватерполиста, чак не и на утакмице кошаркаша. Црвена звезда је одлично отворила меч, направила предност прво 4:2, затим и 8:4, али онда је уследио несхватљив пад у игри, што је домаћин уз подршку са трибина успео да искористи и преокрене утакмицу у своју корист. Црвена звезда је имала предност од 13:7, и у том периоду није постигла гол пуних 6 минута, да би домаћи направили серију 9:1 и на полувреме отишли са предношћу од 16:14, голом Сретеновића у последњој секунди.

У другом полувремену, Партизан је брзо направио +4, што је одржавао до самог краја. Звезда је успевала да стигне до минуса од два гола, највише захваљујући упорности и знању Ивановића и Матичића, али је пет минута пре краја меча Партизан направио пресудних +5, а затим и и завршио утакмицу са шест голова предности. Партизан је направио серију 3:0 и на истеку 56.минута и решио питање победника. Одбрана црвено-белих није била на нивоу, а голове су у појединим тренуцима примали прелако.

Црвена звезда је сама себи закомпликовала пут до места које води у плеј-оф. Партизан је славио са вишом разликом него што је изгубио у Шумицама (28:24), и сада има два бода више од Црвене звезде. Железничар има бод више и утакмицу мање, дочекује Металопластику. Управо, Црвена звезда у наредном колу дочекује Железничар, а затим путује у Шабац.

Виктор Матичић је постигао 10 голова, непогрешив са седам метара 8/8. Ивановић је постигао 5 голова, изнудио 5 седмераца, забележио и асистенције, и својом енергијом, упорношћу и искуством одржавао тим у игри. Брајовић је постигао 6 голова, уз учинак 6/12.

Партизан – Црвена звезда 36:30 (16:14)

Београд. Дворана: СЦ Вождовац. Гледалаца: 1.500. Судије: Боричић и Марковић (Београд). Седмерци: Партизан 5 (4), Црвена звезда 8 (8). Искључења: Партизан 12, Црвена звезда 14 минута.

Партизан: Илић В. 5, Јовановић 1, Сретеновић 8, Радовановић, Пижурица 1, Илић М., Радојковић 6, Живковић 3, Кукић 3, Максић, Павловић, Радовић, Поповић, Мршуља 9, Ћућуз. Тренер: Ненад Максић.

Црвена звезда: Поповић, Драгутиновић 2, Вујовић, Милошевић 1, Гачевић 1, Антељ, Тодоровић 1, Цупара, Шотић 5, Нешовановић 3, Матичић 10 (8), Димитрић 1, Бабић, Ивановић 5, Брајовић 6. Тренер: Ненад Перуничић.

Повезане вести

Leave a Comment