Moja Crvena Zvezda
ВажноДомаћа такмичењаКошаркаНајновије

Звезда спустила темпо на крају, полуфинални дерби за финале Купа Радивоја Кораћа

Кошаркаши Црвене звезде савладали су Константин 81-65 (32-16, 22-14, 19-15, 8-20) у четвртфиналу Купа Радивоја Кораћа и у полуфиналу ће сутра у „Вечитом дербију“ одлучивати о пласману у финале. Најефикаснији је био Марјановић са 15 поена, без промашаја из игре.

Од самог почетка Звезда је кренуо силовито и ушла веома озбиљно меч. Вилијамс је са три тројке направио разлику, која се повећавала до максималних +32, а затим је Константин серијом 14-2 смањио минус, након што је Звезда спустила темпо. Наставио је Константин да смањује разлику до коначних минус 16. Двадесет поена су постигли гости у последњој четвртини. Сви играли су добили минутажу, а у протоколу није било Бранка Лазића. Сви играчи су се уписали у листу стрелаца. Одличан проценат шута за три поена 9/23, Звезда је мало покварила у другом полувремену (2/10 за три у другом полувремену). Вилијамс није улазио у игру у другом полувремену, мало је одиграо и Јовић, а Марјановић је одмарао последњу четвртину, када је прилику добио Ђорђе Каплановић. Константин од краја прве четвртине скоро до краја друге, пуних девет минута, није постигао поене из игре. На крају, довољна предност за полуфинале.

Занимљиво је да је Константин извео 20 слободних бацања, колико и Црвена звезда, а да је Звезди суђено 22 фаула наспрам 23 Константину. Тренутно другопласирани тим КЛС је имао проблема са ван линије за слободна бацања, јер смо имали периоде и по пет минута без поена из игре,а највише девет. Надокнадили су то у последњој четвртини са 20 постигнутих поена.

Сутра од 21 час, у полуфиналу Црвена звезда игра против Партизана за финале Купа Радивоја Кораћа и одбрану трофеја.

Куп Радивоја Кораћа 2015

Четвртфинале

Црвена звезда Телеком – Константин 81-65 (32-16, 22-14, 19-15, 8-20)

Хала: Чаир

Гледалаца: 4.500

Судије: Мазић, Мрдак, Арсенијевић

Црвена звезда Телеком: Вилијамс 9п 2ас (3/5 за три), Ребић 3п 1ск 1ас, Дангубић 8п 5ск, Митровић 4п 6ск, Блажич 8п 4ск 3ас 1укл (3/7 из игре), Калинић 9п 3ск, Марјановић 15п 5ск 2ас (6/6 из игре), Каплановић 5п, Тејић 3п 3ск, Џенкинс 7п 2укл (2/6 из игре), Јовић 2п 2ск 5ас, Цирбес8п 5ск (2/5 из игре). Тренер: Дејан Радоњић

Константин: Величковић 11, Деспотовић 5, Ђорђевић 7, Барац, Витковић 6, Стојачић 7, Остојић 12, Тасић 11, Савић, Обреновић, Вучићевић, Гуџић 6. Тренер: Марко Цветковић

ТОК МЕЧА

1/4 (32-16)

Црвена звезда меч започиње у петорци Вилијамс, Блажич, Дангубић, Митровић и Марјановић, а Остојић након фаула Митровића отвара меч поенима са линије за слободна бацања.  Марјановић је узватио са 4 поена и блокадом, а Звезда преко две узастопне тројке Вилијамса прави разлику и серију 6-0. Вилијамс погађа још једну тројку, поени за Цирбеса и Калинића за линије за слободна бацања, Звезда има +11, 26-15. Црбес везује 4 узастопна поена, Звезда иде на +15. Озбиљно су изабраници Дејана Радоњића схватили меч. Џенкинс се уписује у стрелце, са линије за слободна бацања за коначних 32-16. Звезда је већ промашила четири слободна бацања, Цирбес два.

Вилијамс 9п 2ас, Цирбес 6п 3ск, Марјановић и Блажич 5п.

2/4 (22-14)

Јовић, Џенкинс, Калинић, Тејић и Цирбес на паркету, а Никола Калинић постиже прву тројку. На другој страни Стојачић је половичан са пенала, а Боби Марјановић бележи први скок и нове поене. Звезда шутира 4/8 за три поена, Калинић без промашаја, тренутно. Нови скок, нови поени, Боби Марјановић 9п 2ск, Звезда има +22; 39-17. Величковић сигуран оба пута, Константин без поготка из игре већ 6 минута. Нови Бобијеви поени, шест поена у другој четвртини, 11п 4ск. деспотовић је погодио два слободна бацања, а после офанзивног скока, нова два промашаја Константина, 6/26 из игре, ближи се девети минут без поена из игре, скоро цела четвртина. Тасић прекида тројком девет минута поста без поена из игре за Константин, а Тејић бележи поене, 3п 2ск. Дангубић постиже прву тројку, затим и први поени Митровића, 7-0 серија Звезда. Дангубић, тројка! Највећа предност Звезде; +23, 51-28. Последњи минут првог полувремена. . Ребић је у игри, и асистира Блажичу за нову тројку! Звезда иде са +24 на полувреме, 54-30! Одличан проценат за три поена Звезде вечерас, 7/13.

Марјановић 11п 4ск, Вилијамс 9п 2ас (3/4 за три), Блажич 8п 2ск, Дангубић 6п 2ск (2/3 за три), Цирбес 6п 3ск.

3/4 (19-15)

Јовић, Џенкинс, Калинић, Митровић и Цирбес на паркету. Ђорђевић и Калинић поенима отварају друго полувреме. Нова асистенција Јовића, нови поени Калинића. Калинић 9п, без промашаја игре. Јовић 4ас 2ск. Гуџић је сигуран са пенала, Константин са линије за слободна бацања 12/14, из игре 10%34. Цирбес бележи блокаду, Калинић скок, Јовић асистенцију, Митровић поене. Звезда има нову највећу предност, плус 26. Калинић не погађа за три поена, први промашај из игре. Али, погађа Величковић, трећа тројка за Константин. Цирбес прави трећу личну грешку, серија промашаја на обе стране. Блажич не погађа за три, Витковић и Остојић на другој страни. однос у скоковима је 23-22 за Звезду, а у асистенцијама 11-6. Јовић има 5 асистенција, Вилијамс две. Константин има 9 изгубљених лопти, Звезда 8. И поред тога, Звезда има плус 25, након првих поена Јовића са линије за слободна бацања. Два минута без понеа прекида Стефан Јовић 2п 2ск 5ас. Џенкинс за три! Асистенција Бобија Марјановића, Звезда диже границу највеће предности на +28. Величковић смањује, Боби Марјановић узврача. Најефикаснији играч на мечу иде ка новом дабл-дабл учинку, 13п 4ск 2ас. Џенкинс не погађа за три. Нови Бобијеви поени, у игри је и Ђорђе Каплановић уместо капитена Луке Митровића и постиже прве поене, а затим и Дангубић, Звезда иде на +32. Константин мини серијо враћа минус на испод 30 поена.

Марјановић 15п 4ск 2ас, Вилијамс 9п 2ас, Калинић 9п 2ск, Блажич 8п 3ск 3ас, Дангубић 8п 3ск.

4/4 (8-20)

Јовић, Блажич, Дангубић, Каплановић и Цирбес започињу последњу деоницу. Константин наставља са серијом, црвено-бели су спустили ритам. Цирбес постиже прве поене у последњој четвртини, а Тасић везује 4 поена. Ребић и Тејић су у игри. Од минус 30, до минус 20, Величковић погађа. Серија Константина 14-2. Каплановић мења Тејића и бележи нове поене уз додатно слободно бацање. Константин наставља са серијом и спушта минус испод двадесет понеа. Звезда без коша два минута. Звезда је постигла само пет поена у последњој четвртини, Константин 17. Ребић прекида Звездин пост од пет минута без поена, први поени и прва тројка за Звездиног плеја. Сви играчи су се уписали у листу стрелаца. Крај меча, Звезда је у полуфиналу Купа Радивоја Кораћа, где очекује Партизан у борби за финале.

Марјановић 15п 5ск 2ас, Вилијамс 9п 2ас, Калинић 9п 2ск, Блажич 8п 3ск 3ас, Дангубић 8п 3ск.

Повезане вести

3 comments

cz феб 21, 2015 at 15:44

Ovaj pad traje i traje…Kao sto dole neko rece nijedn igrac nije napredovao zar moze tako? A prica se da je tim mlad i da napredovati moze,nista od toga nismo vidjeli niti cemo jer vremena vise nema,samo smo gori.Normalno je da se svih 40 min. izdrzati na visokom nivou ne moze,ali mi u zadnje vrijeme odigramo dve dobre dve lose cetrvtine,znaci ista slika kao i prosle sezone.Padova mnogo,oscilacija u igri,neorganizovane igre,pad koncentracije bas bas sve da li je moguce da poslje time outa mi kos ne damo NIKADA,o cemu se radi vise mi nije jasno.Od pocetka problem izgubljene lopte idalje je prisutan jednstavno ne vidim nimalo napretka i mislim da se svi slazemo po tom pitanju,cak i neke dobre strane koje smo imali stale su,procitane su ne funkcionisu.Pad i igra u isto vrijeme i na isti nacin kao i prosle sezone.Dva tri igraca nas vuku,kad izadju ili im ne ide ostali nista i to se sinoc vidjelo u 4/4 sa Radonjicem je uvijek problem napad i manjak akcija o tome se diskutovati i ne treba vise.Lose veoma lose..Sto se tice utakmice sa partizanom,pola pola derbi je to pa i ako si kvalitetniji nista ti ne znaci.Mi u padu i nemamo trenera,oni u usponu i imaju uvijek taktiku za nas na svakom derbiju cak i losi igraci njihovi dobro igraju,spreme se u svakom smilsu.Igraju zonu 1-3-1 znaci sto dalje od kosa,Bobi ce biti zaustavljen mnogo cemo lopti izgubiti,garantujem.Tjerace nas na sut s distance koji nama ne ide i u takvim istuacijama gdje ne zna niko sta ce sa loptom bice mnogo ishitrenih suteva pri kraju napada.Mene ovo takmicenje ne zanima,tj vazno je ali..kup mi se zbog radonjica zgadio jer poslje nista osvojio nije,moze se zahvaliti Ciboni na EL ove godine,a i mucenje s Megom nije zaboravljeno.Ovo ce samo biti test za plej of,pa da vidimo gdje smo.

Reply
РУК феб 21, 2015 at 13:51

Оно што пишем већ две године, нажалост се понавља. Играчи не напредују, неки чак назадују. Одлично одиграју само новопридошли играчи, и то на „свежину“. Онда их Радоња убије у појам и следеће сезоне играју много слабије. Такође и ови несхватљиви падови у игри кад дође „стани-пани“ ситуација. Да ли је то Реал, Барцелона, Панатинаикос, Цибона, или ови индијанци из Константина, чим их крене нека серија, ови наши се погубе и срљају, срљају…Промашују чак 10 безидејних напада у серији. Није проблем јачина противника већ сложеност ситуације. А ту је пресудна улога тренера. Последња четвртина је срамотна.

Reply
krvavi zvezdas-DE феб 20, 2015 at 22:46

8 kosa u poslednjoj cetvrtini..strasno..bez wilijamsa i Bobija mi nemamo ekipu ni protiv konstantina da igramo…samo toliko…hvala..a sutra nek nam je bog u pomoci kad pocnu da nas glodari cepaju trojkama…Andric,Milisosavljevic,Marinkovic napunice nas kao vrecu

Reply

Leave a Comment