Moja Crvena Zvezda
ВажноНајновијеОсталоСпортско Друштво

Реакције водећих људи Звездиних клубова на Вујошевићеве злонамерне инсинуације

Како се ближе мечеви за трофеје, тако се годинама по правилу, од једне особе могу очекивати отровне стрелице у правцу свега што има везе са Црвеном звездом. Ни овога пута ситуација није била другачија, па је дотични коме је очигледно у глави само Црвена звезда, поново оплео по клубовима СД Црвена звезда.

Наиме, Душко Вујошевић, тренер КК Партизан Нис, пред одлазак на финални турнир Купа Радивоја Кораћа у Ниш, рекао је да клубови Црвене звезде имају повлашћен статус, што је изазвало и одговоре неких од челника Звездиних клубова у разним спортовима.

– Фаворит је Звезда, а она се фаворизује у свим спортовима последњих година – истакао је Вујошевић, иначе тренер КК Црвена звезда из сезоне 1991/92.

Уследили су и одговори неких од водећих људи Црвене звезде у неколико спортова, а један од најсликовитијих био је Мирко Бутулија, председник рукометног клуба Црвена звезда:

– Изјава Вујошевића више личи на оно када некоме ускратите стечене привилегије које ужива у неком времену, стицајем неких околности, па он сматра да су те привилегије нешто нормално. Када се после ствари доведу у нормалу, он сматра да је оштећен – истакао је Бутулија за дневни лист “Спорт“, а потом додао:

– Опште је познато да се људи који су блиски Партизану, или су потекли из Партизана, налазе на челним местима што се тиче рукометних организација.

У свом стилу је одговорио и Виктор Јеленић, први човек ватерполо клуба, некадашњи прослављени репрезентативац и легендарни ватерполиста црвено-белих:

– Само човек може да се насмеје. Ма какво фаворизовање – истакао је Јеленић за “Спорт“.

Светозар Мијаиловић, први човек ФК Црвена звезда, такође је негирао тврдње тренера црно-белих:

– Наш клуб иде својим путем, а ја желим титулу свим нашим клубовима. Тврдим да се фудбалери и остали клубови не форсирају ни по каквој основи – закључио је Мијаиловић.

Вујошевић је дакле, још једном потпуно промашио са својом изјавом, или му је можда и био циљ да дестабилизује свог највећег ривала у борби за трофеје пред финални турнир Купа Радивоја Кораћа, нетачним и злонамерним тврдњама у својој опседнутости Црвеном звездом. Не само да му то није успело, већ се не можемо начудити одакле му уопште идеје за тако нешто обзиром да је Црвена звезда у фудбалу тренутно друга на табели са дугом који је додатно увећан последњих година, да је мушки рукометни клуб годинама имао велике финансијске проблеме, а тренутно се налази на шестој позицији, док су рукометашице због финансија остале без готово целог тима и тренутно су последње на табели. Сличне проблеме имале су и кошаркашице, које су остале без читавог првог тима, па ове сезоне наступају са кадетско-јуниорским погоном и тренутно су осме у шампионату. Ватерполистима такође не цветају руже ни резултатски ни материјално, а и у време када су освојили титулу шампиона Европе пре непуне две године, усред сезоне играчи су имали одрешене руке да напусте клуб због недовољних средстава, што они нису желели да ураде.

Кошаркаши ове сезоне бележе одличне резултате, обезбедили су прво место у лигашком делу АБА лиге, али су стигли до Топ 16 фазе Евролиге са буџетом који је међу најнижима од 24 клуба учесника елитног такмичења, а према одређеним сазнањима ни буџет Вујошевићевог тима не заостаје за Звездиним, јер да није тако како би се усред сезоне нашла средства за довођење доскорашњег репрезентативца Милана Мачвана и повратак Александра Павловића, играча са деценијским стажом у НБА лиги, да не заборавимо и Еда Мурића, Андреју Милутиновића и до скоро Луку Богдановића. Вујошевића очигледно брине како ће на мегдан никад јачем Звездином тиму, ако се зна да кад год губи прави скандал и на који начин је прошле сезоне у ово време ескивирао Звезду у Купу. Нове спектакле старог спин доктора очекујте већ у суботу у Нишу. Ко сме да се клади да неће зарадити барем једну техничку грешку у случају да његов тим буде у резултатском заостатку?

Повезане вести

1 comment

Dbg феб 21, 2015 at 16:51

Zvezda sampion bice, jer je nabolja,.. medjutim ono sto svinjosevic kao tipican pijun jsd franjevacko dukljanske propagande usmerene prema stubu Srbije SDCZ prica, je ono sto bi Zvezdini clanovi uprava i treneri trebali da pricaju i potenciraju – kao prvo da podsete na njihove rezimske povlastice i namestanciju od 93, a kamoli zadnjih desetak godina.., a pogotovo na sudjenje u zadnjim vaterpolo, rukometnom odbojksmom derbiju koje je bilo vise neko zlonamerno, a to sto su svuda na celu saveza  sumnjivi ljudi malog kuba – sostar, rukomet , tole,.. A tzv. nas rezim ih ne skida?! je jos jedno pitanje koje treba da postave. O sudjenju na zadnjim aba, kls, ULEB i Fudbalskim utakmicama i kradjama jesenas tek ne treba podsecati.

Reply

Leave a Comment