Moja Crvena Zvezda
ВажноДомаћа такмичењаКошаркаНајновије

Звезда у финалу! Идемо по Куп!

Кошаркаши Црвене звезде савладали су Партизан 76-67 (26-18, 17-16, 13-16, 20-17) у полуфиналу Купа Радивоја Кораћа у Нишу и пласирали се у финале! У финалу нас очекује реприза против Мега Лекса.

Црвено-бели су водили константно током целог меча и повећавали разлику до полувремена. Павловић је брзо ушао у проблем са личним грешкама, па је Партизан покушавао преко Мачвана и на самом старту треће четвртине истопили су Звездину предност и вратили се у меч. Међутим, Џенкинс и Калинић су вратили Звезди двоцифрену предност, коју је Блажич одржавао у последњем делу. Блажич је за три минута постигао 7 поена, али судија Војиновић је другом техничком грешком коју је досудио Звезди, покренуо Партизан. У последњој четвртини, Павловић и Милутинов су зарадили пету личну грешку, а Звезда је мирно привела меч крају поенима са линије за слободна бацања и заказала финале са Мега Лексом. Меч је преломио Јака Блажич, веома битним поенима у тренутку када се Партизан примакао. А оно што радује је да је Црвена звезда промашила само једно слободно бацање, 25/26. Партизан је извео 31 слободно бацање, али је погодио само 17.

Црвена звезда је форсирала шут за три поена (5/23), иако није ишао, али је била много сигурнија за два и дистанце (18/34, 53%). У скоковима је била осетна разлика док је на паркету био Марјановић, за кога нису имали решења. 33 скока Звезде (26 дефанзивних( наспрам 25 Партизана на крају и велики број фаулова. Павловић и Милутинов на једној, Калинић на другој су меч завршили раније због пет личних грешака.

Сутра од 17 часова у финалу, реприза. Црвена звезда – Мега Лекс! Идемо по Куп, Куп је наш!

Куп Радивоја Кораћа 2015

Полуфинале

Црвена звезда Телеком – Партизан 76-67 (26-18, 17-16, 13-16, 20-17)

Хала: Чаир

Гледалаца: 4.500

Судије: Белошевић, Јовчић, Војиновић

Црвена звезда Телеком: Вилијамс 9п 2ск 2ас 2укл (4/7 за два, 0/6 за три), Ребић, Дангубић 4п 2ск (2/2 за два, 0/3 за три), Митровић 9п 7ск (1/5 за два, 1/3 за три), Лазић 5п 2ск 2укл, Блажич 15п 6ск 3изл (5/7 за два, 1/2 за три), Калинић 11, Марјановић 10п 5ск 2бл (2/2 за два) – индекс 21, Тејић, Џенкинс 7п 1ас 1укл (2/3 за два, 1/3 за три), Јовић 2п 4ск (0/2 за два, 0/2 за три), Цирбес 4п 5ск 1бл. Тренер: Дејан Радоњић

Партизан: Павловић 14, Тепић 6, Мурић 4, Маринковић 1, Дало, Милутинов 6, Милосављевић 9, Мачван 20, Ђумић 4, Андрић 3, Милутиновић, Безбрадица. Тренер: Вујошевић.

ТОК МЕЧА

1/4 (26-18)

Вилијамс, Блажич, Дангубић, Митровић и Марјановић против Тепића, Милосављевића, Павловића, Ђумића и Мачвана. Маркус Вилијамс отвара меч првим поенима. Милосављевић не погађа у наредном нападу, дефанзивни скок за Бобија Марјановића, Павловић прави фаул над Дангубићем, који затим не погађа за три поена. Павловић постиже прве поене за свој тим, а Ђумић прави личну грешку. Павловић је погодио уз фаул, а затим је узвратио Маркус Вилијамс. Први поени за Ђумића, Партизан води 7-4. Узвраћа Дангубић, први поени после офанзивног скока. Црвена звезда већ има четири промашаја за три поена, али и шест скокова. Блажич погађа, уз офанзивни скок, Звезда поново води 8-7, а затим и на асистенцију Вилијамса погађа Митровић! Серија црвено-белих 6-0! Серију прекида Павловић, његов 7 поен, а затим и осми после додатног слободног бацања. 10-10 у Нишу, после шест минута игре. Вилијамс, нови поени, нова Звездина предност. 6п 2ск 1ас за MWilla, до сада. Погодио је и Милутинов, Џенкинс мења Блажича. Павловић прави другу личну грешку, Боби бележи прве поене, кош за кош, Звезда води 14-12. Мачван погађа, а затим и Лука Митровић прву тројку за Цврену звезду! Нови фаул, Џенкинс над Мурићем, који је половичан са линије пенала. Боби марјановић нови поени, Звезда има +4. Мачван не погађа, нови скок Марјановића. Јовић сигуран са линије пенала, Звезда има +6. Никола Калинииииић! Звезда иде на +9! Друга тројка, асистенција Џенкинса. Први тајмаут противничког тренера. Погодио је Милосављевић, али не и Тепић. Калинић сигуран са пенала, Јовић прави фаул над Маринковићем. Сигуран једном Маринковић, Звезда има +8 на крају прве четвртине.

Вилијамс 6п 2ск, Митровић и Калинић 5п, Марјановић 4п 4ск.

2/4 (17-16)

Џенкинс, Лазић, Блажич, Митровић, Цирбес стартују у другој четвртини. Џенкинс отвара поенима, Звезда иде на прву двоцифрену предност; 28-18. Павловић нови поени, први играч са двоцифреним бројем поена на утакмици. Звезда има велику предност у скоковима 13-4, чак 10 у дефанзиви. Џенкинс промашује за три поне,а 2/9 тренутно црвено-бели. калинић прави другу личну грешку, Мачван половично сигуран, док на другој страни Џенкинс погађа након асистенције Митровића. Павловић не погађа за три, затим прави трећу личну грешку над Јовићем. Јовић излази, Вилијамс улази, а Андрић мења Павловића. Лазииић, три поена! Трећа тројка Звезде! Вилијамс краде лопту, али Џенкинс не постиже тројку. Форсира шут за три поена Чарлс Џенкинс. Мачван погађа, уз фаул Лазића. Партизан је доста поправио скок. Лазић не погађа тројку, (3/13). Лазић прави другу личну грешку, мења га Блажич. Милутинов је промашио оба бацања, али након скока Маринковића, погађа Тепић. Партизан спушта минус на осам поена. Тајмаут тражи Дејан Радоњић. Враћа се у игру Боби Марјановић уместо Цирбеса. Звезда је пала у скоку изласком Марјановића. Вилијамс промашује за три поена, Партизан има 7 скокова у другој четвртини, дупло више у односу на прву, 11 укупно. Звезда пет скокова у другој деоници, 16 укупно. Џенкинс осваја лопту, Андрић прави фаул. Дуго се игра без поена, растрзана игра оба тима. Вилијамс постиже два поена, узвраћа Андрић, уз додатно искоришћено бацање. Лазић улази уместо Џенкинса. Доста фаулова, партизан 11, Звезда 10. Лазић је погодио оба слободна бацања, Митровић бележи дефанзивни скок. Сада Блажич погађа, на асистенцију Вилијамса. Враћа Звезда двоцифрену предност, 39-28. Нормализовала се игра Звезде повратком Вилијамса и Марјановића на паркет. Вилијамс непогрешив за два (4/4), не погађа за три (0/3). Калинић је у игри, скок Блажича, Митровић мења Лазића. Црвено-бели морају да искористе то што Павловић није на паркету због три личне грешке. Марјановић оба пута сигуран са пенала, Митровић прави фаул. Мачван једном сигуран, али Милосављевић постиже два поена. Марјановић поново сигуран оба пута са пенала, и место на паркету уступа Цирбесу. А Звезда има напад и тајмаут. Павловић се вратио у игру и погодио у последњим секундама прву тројку. 43-34 за Звезду, на полувремену.

Вилијамс 8п 2ск 2ас 2укл (4/5 за два, 0/3 за три), Марјановић 8п 5ск, Митровић 5п 2ск, Блажич 4п 4ск.

3/4 (13-16)

Вилијамс, Блажич, Дангубић, Митровић и Марјановић на паркету. м,ачван отвара друго полувреме тројком, друга за Партизан. Блажич не погађа за три, али након скока Дангубића, погађа за два. Дангубић брзо прави трећу личну грешку, мења га Лазић, а Мачван постиже нове поене, други двоцифрени играч у Партизану и  на мечу. Мурић погађа и враћа Партизан у меч. 7-2 серија Партизана на старту другог полувремена приморава Радоњића на тајмаут. Вилијамс не погађа за три. Црвена звезда форсира шут за три поена, 3/16. Милутинов губи лопту, Јовић мења Вилијамса, на паркету и Павловић. Бранко Лазић добија техничку грешку. Мурић погађа слободно бацање. Калинић мења Лазића. Нервозно је Црвена звезда ушла у друго полувреме. Погађа Цирбес, а након промашаја Митровића, Тепић прави фаул над Калинићем. Тајмаут, Партизан. Улази Џенкинс. Џенкиииинс! Прва тројка за Чарлса Џенкинса! Калинић сигуран са линије пенала, Звезда без промашаја и нових +10. Милутинов прекида серију Звезде од 7-0. Калинић, нови поени са линије пенала. Калинић постиже нове поене, али добија техничку грешку! Друга техничка грешка за Звезду на мечу. Изгледа да је тренд да Звезда добија техничке грешке. Калинић има четири личне грешке и излази са паркета. Мачван три пута сигуран. Мачван постиже нову тројку и серијом 6-0 завршава трећу четвртину.

Калинић 11п, Вилијамс 8п 2ск 2ас 2укл, Марјановић 8п 5ск.

4/4 (20-17)

Јовић, Џенкинс, Дангубић, Митровић и Марјановић започињу последњу четвртину. Нови поени Мачвана, Партизан на минус 4. Дангубић погађа, Ђумић узвраћа. Не користи Јовић напад, Мачван тражи подршку навијача. Павловић прави четврту личну грешку, Митровић оба пута сигуран са пенала, 18/18. Блажич мења Џенкинса. Не погађа Павловић, не погађа ни Вилијамс за три. Не пролази ни Милосављевић, Звезда има напад. Блажиииич! Коначно тројка за Звезду! Блажич прави трећу личну грешку. Павловић погађа. Блажич не погађа, затим и Мурић греши. Вилијамс промашује нови покушај за три поена, али Блажич бележи офанзивни скок. Тајмаут, Партизан. Песма и подршка за црвено-беле са трибине. Пет минута до финала дели Звезду. Митровић не погађа, Блажич прави четврту личну грешку. Поени за Бобија Марјановића, први двоцифрени играч у Црвеној звезди, 10п. Павловић прави пету личну грешку и завршава меч. Погађа Блажич, погађа и Милутинов. Блажич затим греши у нападу, а Вилијамс фаулира Тепића, који погађа уз фаул. Блажич пролази, поново. 13п, најефикаснији у Црвеној звезди. За три минута 7 поена Блажича, а Лазић прави четврту личну грешку. Мачван једном сигуран. Вилијамс иде на продор, Милутинов прави пету личну грешку. Вилијамс половично сигуран, први промашај Звезда са линије пенала. Милосављевић не погађа за три, напад за Звезду. Мурић осваја лопту,. Митровић прави фаул. Милосављевић погађа за три, 70-65, 49 секунди до краја. Фаул Мачвана, Митровић оба пута сигуран. Лазић осваја лопту, Блажич је фаулиран! „Свуда грми около…“ одјекује Чаиром! Блажич оба пута сигуран с пенала, Калинић је добио пету личну грешку. Још само 20 секунди! Милосављевић није погодио ниједно од три пенала, Цирбес хвата лопту и фаулиран је. Цирбес два од два! Готовоо!

Звезда је у финалу Купа Радивоја Кораћа! КУП ЈЕ НАШ!

Блажич 15п 6ск, Калинић 11п, Марјановић 10п 5ск, Митровић 9п 7ск.

Повезане вести

1 comment

Aca Nis феб 22, 2015 at 03:57

Stvarno sramota kakva je ova ekipa komentatora na MCZ-u. Na samu izjavu posle poraza od PAO-a ste pljuvali sve zivo sto ima na svetu, a sad ni jedan jedini komentar. Vi ste ekipa pljuvaca i ja licno(nebitan sam) vise necu da ostavljam komentare na ovom forumu jer je nebitno, vi cete po starom, nema pomoci, ova vest sve kaze. Bio sam na utakmici i sav sam se oznoijo i promukao. Bila je opasna za zivce, tvrda, na ivici incidenta. Zasluzeno smo pobedili, bili smo mirniji kad je bilo potrebno, moram objektivo da kazem da smo imali vise i srece jer su na -3 Partizanovi igraci masili mislim tri puta za tri kad mi nismo znali da damo kos oko 5 minuta u 3/4. Zasluzili smo i srecu i pobedu i cestitam finale treneru koji je izdrzavao ogroman pritisak i trebao da nadmudri iskusnijeg trenera. Pametne izmene, pravovremene, odlican ritam cele utakmice i zasluzeno finale iako su sudije navlacile za njih sa dve tehnicke, tri faula uz bacanje i faul za tri. Vracali smo ih PREGLUPIM greskama ali nije nas kostalo pobede. Da ne smaram dalje, svaka cast i samo tako borbeno i prejakom i agesivnom odbranom koja je skoro savrsena. Navijamo za finale aba.

Reply

Leave a Comment