Moja Crvena Zvezda
ВажноДомаћа такмичењаНајновијеРукомет

Убедљив пораз рукометашица Црвене звезде у Кикинди

Рукометашице Црвене звезде поражене су на гостовању против Кикинде резултатом 15:30 (7:10) у 13. колу Супер лиге Србије. Црвено-беле су прво полувреме завршиле са подношљива три гола заостатка, али је по традицији до пада дошло у другом делу утакмице.

Неефикасан почетак сусрета дао је наговештај да би Звезда коначно могла да се понада освајању бодова, јер је у деветом минуту било 3:2 за Кикинду. Међутим, у наредних 16 минута гостујући тим је само једном погодио мрежу, па су домаће играчице серијом од 7:1 побегле на 10:3 у 25. минуту. Разлика је могла бити и већа да на голу Звезде није била Снежана Лежаја. У финишу првог полувремена црвено-беле праве серију од 4:0 и потпуно се враћају у игру. Редом су мрежу Кикинде погађале Владислава Ђокић, Исидора Сујић, Ивана Михајловић и капитен Катарина Манчић, па је резултат смањен до полувремена на 7:10.

За само 11 минута у другом полувремену Кикинда је стигла до двоцифрене предности (18:8) преко расположеног стрелца Александре Вукајловић. Било је тешко очекивати да ће се млади састав из Београда озбиљно приближити у наставку, па је Кикинда додатно увећала предност и на крају постигла дупло више голова од Звезде.

Најефикаснија на утакмици била је Александра Вукајловић са осам погодака, док су се по пет пута у стрелце уписале Ивана Митровић и капитен Слађана Степановић. У тиму Црвене звезде поред Снежане Лежаје најбољи утисак оставила је Војислава Ђорђевић са пет постигнутих голова, док је Ивана Михајловић четири пута погађала мрежу.

Кикинда – Црвена звезда 30:15 (10:7)

Кикинда – Дворана: СЦ Језеро. Гледалаца: 550. Судије: Колавчић и Даути. Седмерци: Кикинда 0(0), Црвена звезда 4 (3). Искључења: Кикинда 10, Црвена звезда 4 минута.

Кикинда: Алексић, Солеша 2, Живков 2, Митровић 5, Вукајловић 8, Ардала 3, Ковачић, Вељковић 1, Агбаба 2, Вучетић, Степановић 5, Кекез, Ристић 2.

Црвена звезда: Манчић 1 (1), Гуџић, Ј. Ђорђевић, Ђокић 3, Анђелковић, В. Ђорђевић 5 (2), Лежаја, Михајловић 4, Домби, Сикимић, Сујић 1, Антонић 1, Карадиновић, Вуклиш.

Црвено-беле су и даље без бодова, а у следећем колу дочекују претпоследњи тим на табели, екипу Пролетера из Зрењанина, и евентуалним тријумфом би се изједначиле са овим клубом.

Повезане вести

Leave a Comment