Moja Crvena Zvezda
ВажноДомаћа такмичењаКошаркаНајновије

Митровић: Нисмо дошли овде да победимо Партизан, него да освојимо Куп

Капитен Црвене звезде, Лука Митровић, пружио је добру партију у полуфиналној победи над Партизаном. Забележио је девет поена, седам скокова и две украдне лопте, па је бранилац трофеја стигао до четвртог узастопног пласмана у финале Купа Радивоја Кораћа:

– Пре свега да кажем да ми је изузетно драго што је дерби протекао без иједног инцидента, и да ће се након овог дербија причати само о кошарци. Утакмицa са много контакта, где свака лопта много значи и мислим да смо управо у неким ситуацијама били смирени, што је био један од циљева пред сам меч. Били смо смирени и завршавали смо неке ситуације, нарочито у нападу веома паметно и у потпуности смо контролисали меч. Направили смо ту предност у првом полувремену и после је нисмо испуштали, нисмо доводили победу у питање – истакао је млади крилни центар, а затим се осврнуо и на сутрашње финале против Меге:

– Нисмо дошли овде да победимо Партизан, него да освојимо Куп. Славље ће бити минимално, што краће могуће. Очекује нас финале. Мега је позната као екипа која нам мало не лежи што се тиче њиховог стила игре. Утакмице са њима су увек неизвесне, тако да неће бити нимало лако. Они ће бити мотивисани, растерећени неког притиска, а ми морамо да поновимо игру у одбрани из полуфинала и убеђен сам ако наметнемо ову игру коју смо имали у дербију да ћемо забележити победу.

– Свака победа над Партизаном има неки додатни значај и даје додатно самопоуздање екипи, али ми ћемо са њима играти још доста мечева до краја сезоне, тако да има времена. Сигурно ће значити на неком психолошком плану у наредним мечевима, али нема неких непознаница између њих и нас. Tолико мечева се одигра између њих и нас у току сезоне, тако да је свака утакмица прича за себе – закључио је Митровић.

Повезане вести

1 comment

marko феб 22, 2015 at 13:07

Mora Luka mnogo bolje da igra zaista je na pocetku bio u top 3 najbolja igraca ali koliko je vremena proslo od tada.Njegova igra trojke sve nedostaje ostaje mi nada da cemo uci u ritam kao na pocetku sezone i da cemo gledati pravu igru kada bude trebalo.Pobjedili smo partizan a Dangubic,Jovic,Djenka,Vilijams,Luka,Kalinic su u blagom padu ili jos nisu usli u ritam od povreda nadam se da ce poceti igrati dosta su odmarali neki od njih ritam je zestok ali moramo naci i odmora i snage tek sada se zahuhtava.Najbitnije je da Vilijams krene pogadjati i dijeliti asistencije prije svega za centre jer je i Cirbes nevidljiv,svi igraju dobro odbranu ali u napadu imamo problema.Jaka iako ga nije bilo znao sam da ce na derbiju pokidati a najvise nas meceva bitnih ocekuje sa komsijama mora mu se jos neko prodruziti.Utakmica je bila sa pola nase snage a kako tek moze biti kada budemo oni stari ali postoje dve strane ili cemo ostati ovakvi ili cemo dici nivo igre..ostaje da vidimo

Reply

Leave a Comment