Moja Crvena Zvezda
ВажноДомаћа такмичењаКошаркаНајновије

КУП ЈЕ НАШ! Звезда поново боља од Меге после драме!

Кошаркаши Црвене звезде освојили су трећи узастопни Куп Радивоја Кораћа победом над Мега Лексом у финалу 80-74 (16-21, 19-21, 24-15, 21-17), после неизвесне завршнице у Нишу. Ново узбудљиво финале два противника које је било практично пресликано од прошле сезоне. МВП финалне утакмице и најбољи стрелац је Лука Митровић! Трећи узастопни тријумф у Купу Црвене звезде, осми у историји.

Мега је од самог старта кренула одлично, силовито. Миљеновић, Крстић и Загорац су донели Меги предност, која је ишла и до десет поена разлике. Звезда је у неколико наврата успевала да се врати у меч захваљујући Вилијамсу, али Јокић је после 0/5 за три, постигао две везане тројке и одвео свој тим на полувреме са седам поена предности. Звезда је преломила меч у трећој четвртини, када је Лука Митровић постигао 12 поена, уз помоћ Вилијамса, а Звезда преокренула меч у своју корист. У последњој четвртини, Никола Калинић је био сјајан, па је Мега и поред заиста одличне игре, поред расположених Миљеновића и Крстића јурила предност, а после пете личне грешке Јокића, промашаја Кешеља и везаних поена Калинића, минут пред крај победник је био познат.

Мега је прво полувреме одиграла одлично, правила мањи број грешака, доминирала у скоку. Када је почео да погађа и Јокић, достигли су максимум. Звезда је друго полувреме одиграла много ангажованије, што је и разумљиво јер ово био трећи меч у три дана, четврти меч у недељи црвено-белих. Чврста и сигурна одбрана, јак пресинг и сјајни Калинић су у последњој четвртини денели Звезди пехар. Вилијамс је био одличан у одбрани и одиграо најбољу утакмицу у последње време.

Маркус Вилијамс је био расположенији у шуту за три поена, него против Партизана, (4/5), а Црвена звезда је шутирала 8/21, наспрам Мегиних 8/30. Мега је имала 50% у шуту за два (21/42), Звезда слабија (19/41), али је захваљујући феноменалном Луки Митровићу Звезда имала 37 скокова, наспрам Мегиних 31. На полувремену Мега је имала 19, Звезда 18.

Феноменални капитен Лука Митровић. Одиграо је најбоље кад је било најбитније. Дабл-дабл учинак и потпуно заслужено добио титулу МВП!

На крају и поред одличног отпора и одличне партије Мега Лекса, Звезда је одбранила трофеј Купа Радивоја Кораћа, остварила хет-трик и спрема се за нове трофеје.

Три победе у три дана, није лако, Момци, свака част! Браво, Лука, браво Калина, браво Маркусе! КУП ЈЕ НАШ!

Куп Радивоја Кораћа 2015

ФИНАЛЕ

Црвена звезда Телеком – Мега Лекс 80-74 (16-21, 19-21, 24-15, 21-17)

Хала: Чаир

Гледалаца: 4.500

Судије: Белошевић, Јовчић, Николић

Црвена звезда Телеком: Вилијамс 14п 8ас 3ск 1укл (4/5 за три), Ребић, Дангубић, Митровић 21п 12ск 1укл (6/9 за два, 1/3 за три) – индекс 29, Лазић, Блажич 7п 3ск, Калинић 17п 5ск 2укл 2ас 2изл (3/5 за два, 2/4 за три) – индекс 22, Марјановић 10п 5ск 1укл, Тејић, Џенкинс 4п 2ск 1укл, Јовић 3п 2ас, Цирбес 4п 3ск. Тренер: Дејан Радоњић

Мега Лекс: Кешељ 5п 7ск, Крстић 14п 6ск, Ђоковић, Јарамаз, Вељковић, Миљеновић 21п 5ск 2ас, Јокић 18п 3ск 2ас, Симовић, Загорац 10п 5ск 2ас, Симеуновић, Николић 2, Мусли 4. Тренер: Дејан Милојевић.

ТОК МЕЧА

1/4 (16-21)

Вилијамс, Блажич, Дангубић, Митровић и Цирбес почињу финале, на другој страни су Миљеновић, Загорац, Кешељ, Николић и Јокић. Миљеновић лепим продором отвара меч. Вилијамс не погађа први шут за три, а Цирбес блокира Кешеља. Блажич не погађа за дистанце, Цирбес се бори, бележи скок, Звезда без коша два и по минута. Митровић се бори под кошем, Јокић га је блокирао, па фаулирао. Митровић бележи први поен, половичан са пенала. Митровић, први поени из игре и прва предност за Звезду, коју одмах анулира Јокић. Блажич греши, Мега не поентира у транзицији, а Џенкинс мења Џенкинса. Џенкинс не погађа отворен шут за три, не погађа ни Јокић, али погађа Крстић након офанзивног скока. Николић поентира после офанзивног скока, Мега има +5. Вилијамс, леп продор и полагање, први поени. Нови промашај Јокића за три, али Вилијамс погађа за 8-8! Крстић сигуран за два са полудистанце. Фаул Николића над Митровићев, тајмаут Дејан Радоњић. Митровић сигуран за линије за слободна бацања, 10-10. Вилијамс 5п, Митровић 5п. Јовић је заменио Вилијамса. Миљеновић погађа за два. Марјановић на паркету уместо Цирбеса. Јовић за Џенкинса, први поени у контри за Џенкинса. Јокић поново не погађа за три, али Митровић греши, Загорац погађа уз фаул. Брза акција Звезде, фаул Муслија. Два од два са пенала за Бобија, први поени. Крстић постиже тројку, 7 поена. Расположен Крстић на самом почетку. Мусли прави нови фаул. Џенкинс погађа са линије за слободна бацања, а затим и прави трећи фаул. Блажич греши, а Загорац бржи од сирене и погађа за предност Меге, 16-21.

Вилијамс и Митровић 5п, Џенкинс 4п.

2/4 (19-21)

Јовић, Лазић, Блажич, Калинић, Марјановић стартују у другој четвртини. Боља игра Меге, коју потврђује Загорац новим поенима. Загорац наставља серију поена, 8-0. Мега има +9, 26-16! Блажич користи само једно бацање, а у контри Вилијамс одлично асистира Калинићу, који закуцава. Смањује Звезда на -6, 19-25. Добра одбрана Звезде, али Блажич поново греши. Сјајан пас Јокића за Миљеновића. Одлична игра Меге. Узвраћа Цирбес, а затим и нова сјајна асистенција Вилијамса и закуцавање Цирбеса! Сјајна асистенција Вилијамса. Пробудила се и Звездина публика у Нишу! Јокић промашује нови покушај за три (0/5), али Блажич поново греши. Вилијааааамс, тројка! Затим фаул у нападу над Вилијамсом и нова контра Звезде и асистенција Маркуса Вилијамса, Митровић закуцава, 29-28! Погађа Јокић за три, из шестог покушаја. Кренула је Звезда са добром одбраном, али је много брзоплета у нападу, па Кешељ враћа Мегу на +7. Греши Калинић у нападу, Цирбес блокира Загорца, а Блажич погађа у контри преко Миљеновића. Митровић промашује цео кош. Мусли лако поентира преко Цирбеса. Не да Мега предност. Цирбес фаулира Муслија, а Јокић враћа Мегу на +9. Марјановић узвраћа, 4п. Јокић тражи позицију за три и погађа преко Марјановића, Мега има +10, 42-32! Јокић прави други фаул, Вилијамс погађа тројку за крај првог полувремена, 11п.

Вилијамс 11п 3ас, Митровић 7п 6ск, Џенкинс, Марјановић 4п.

3/4 (24-15)

Вилијамс, Џенкинс, Калинић, Митровић и Цирбес почињу друго полувреме. Вилијамс за Калинића, нова тројка за Звезду. Џенкинс прави већ четврту личну грешку. Блажич у игри уместо Џенкинса. Одлична акција Вилијамса и Цирбеса, али Мусли блокира Митровића на закуцавању. Брзи поени Звезде, Калинић погађа, серија Звезде 8-0. Мусли закуцава, Мега има +4. Цирбес добија техничку грешку, Кешељ и Мусли не погађају. Митровић погађа уз фаул Зафорца, Звезда се вратила у меч. Митровић краде лопту Миљеновићу и закуцава у контри, Звезда води 45-44. Митровић 12п 10ск, дабл-дабл капитена. Миљеновић погађа са пенала, два од два. Нови поени Митровића, узвраћа Јокић трећом тројком. Не погађа Мусли, али погађа Миљенович преко Марјановића. Узвраћа Боби на другој страни, а Блажич прави трећи фаул. Звезда има проблема са грешкама и фауловима. Изгубљене лопте Звезда 11, Мега 6. Миљеновић поново два од два са пенала, Мега има +3, 49-52. Вилијамс за Митровића, на другој страни Крстић прецизан. Митровииииић, три поена! 52-52! Велика борба у Нишу. Калинић не погађа у контри, али исправио се у наредном нападу. Вилијааааааамс! Тројка, чеврта тројка, 14 поена! Фаул у нападу Миљеновића над Вилијамсом. Звезда најбоља када је најпотребније. Нова блокада Муслија над Митровићем. Дангубић и Јовић на паркету. Доста грешака оба тима, прекида Миљеновића уз додатно бацање. 12п Митровића у трећој четвртини.

Митровић 19п 11ск, Вилијамс 14п 7ас, Калинић 9п 3ск.

4/4 (21-17)

Јовић, Лазић, Блажич, Калинић и Марјановић на паркету. Миљеновић погађа и наставља мини серију, али Боби Марјановић два од два са пенала, после фаула Муслија. 8п 3ск за Бобија. Одличан Боби у одбрани, Блажич у контри на други обруч. Али, Крстић погађа за три. Одлична партија. Јовић узвраћа, прва тројка, први поени. Миљеновић од таблу са 8м. Разноврсна партија Миљеновића. Одлична одбрана, две блокаде Калинића и Марјановића. Јокић прави четврту личну грешку, Калинић два од два. Јокић, нова тројка, његова четврта везана тројка, стартовао је са 0/5. Кешељ у контри погађа, Мега опет води, 68-70. Добар проток лопте, добра акција али не погађа Калинић за три. Не погађа ни Кешељ. Калинић не погађа за три поново, али Блажич погађа уз офанзивни скок. Боби Марјановић лако поред Јокића, 10 поен Бобија, нови преокрет, Звезда води 72-70. Нови тајмаут, Дејан Милојевић. Миљеновић и Лазић не погађају. Лазић прави трећу личну грешку, брзоплета Звезда. Крстић сигуран, сјајно финале за њега, погађа за полудистанце. Калинииииић! Нова тројка! Загорац, сам на шуту, непрецизан за три. 2.35 до краја, 75’72 за Звезду. Напад за Мегу, Јокић прави затим и пету личну грешку. Велика предност за Звезду. Одличан посао Калинића. Марјановић не погађа, Лазић прави фаул пре шута Муслија, Звезда излази из бонуса. Греши Мусли у нападу, 1.45 до краја. Али, греши и Боби. Велика борба Меге, велика борба. Миљеновић погађа уз фаул Блажича, јако битни поени. Велика срећа за Звезду, не погађају ни Миљеновић, ни Крстић, ни Загорац. Последњи минут. Не погађа Вилијамс, али фаул над Бобијем. Затим фаул и над Калинићем, одличан посао. Сјајан меч, фантастична одбрана, Никола Калинић. 17 секунди до краја. Јарамаз прави фаул над Калинићем. Калинић половично сигуран. Калиниииић! Блокира Миљеновића, сјајна одбрана! Не погађа Кешељ, Митровић погађа слободна бацања, Звезда осваја трећи узастопни Куп. КУП ЈЕ НАШ! КУП ЈЕ НАШ!

МВП Лука Митровић 21п 12ск, Калинић 17п 5ск 2ас 2укл, Вилијамс 8ас 3ск.

Повезане вести

11 comments

Djole-Jagodina-CZV феб 23, 2015 at 14:03

Cestitka svim Zvezdasima na tituli.Nebih danas da kvarim raspolozenje iako imam mnogo toga da kazem 

Reply
pera феб 22, 2015 at 20:47

Jesmo li se dogovorili da komentarišemo posle završenih utakmica. Čestitke timu na prvom trofeju koji je faktički koncentrisan na tri dana što je nenormalno za tim koji igra sa toliko utakmica kao Zvezda. Bili smo najumorniji i to su protivnici obilato iskoristili. Sada prvo regenerisati tim a onda konačno uvežbati igru protiv zone jer je očito da će do kraja sezone ovi u ABA i našoj ligi igrati sa njom protiv nas. Jokić maestralan i već sada treba napraviti dogovor o njegovom dovodjenju. Mislim da je trener grešio u sužavanju rostera umornog tima Tejića nije bilo na parketu a mogao je da pomogne. Za plej of dovesti još jednog niskog igrača u klub. Mislim da Rebić do kraja sezuone mora igrati u FMP. Veoma interesantan igrač iz Mege Zagorac. Možda vratiti Cveleta a plej off.

Reply
Dejo феб 22, 2015 at 19:00

Cestitke!

Reply
losmi феб 22, 2015 at 18:03

Bravo kapitenu.. Ipravo si pojeo ono sto najvise volis… Prijatno…

Reply
Dejan феб 22, 2015 at 17:59

Jel ste primjetili razliku u tajm-autu koji drži Radonjić i Milojević? On za svakog igraca ima akciju i svaki zna sta treba raditi nemamo konstantnost jedna tekma dobra druga losa,jeste paklen raspored sve to stoji ali kad smo se mogli odmarati mi smo jurili rekord a sad nas je sve stiglo i umor i ovaj pad koji nikako da se zavrsi i da neko pocne igrati tj svi moraju.Mi poslje svakog time auta ne uspijemo odigrati svoju akciju ako ona i postoji i protivnicki timovi naprave seriju.Sa  najskupljim timom mi se ganjamo s megom ma dajte,nikakve ideje u napadu..

Reply
krvavi zvezdas-DE феб 22, 2015 at 17:54

na ovaj sajt ne sme da se kaze da lose igramo..i kad gubimo mora da se napise da smo super..ni jedan komentar ne puste kad je kritika..postajemo kao glodari..posle se cude sto imamo sve manje navijaca..bedno i jadno ko uredjuje ovo da nesmes da kazes svoje misljenje

Reply
Boris феб 22, 2015 at 23:42

U čemu je problem?

Reply
losmi феб 22, 2015 at 17:48

Ovom Radonjicu treba u Pioniru sici do klupe i tako nalupati samara da kad god cuje za Beograd ili Zvezdu on sam po sebi pocrveni… Nekada je u Zvezdi igrao najgluplji kosarkas ove zemlje, mislim na Vojkana Krgovica, ali Radonjic je gluperda bez konkurencije…

Reply
cz феб 22, 2015 at 17:47

Jesmo umorni sve to stoji oni imali vise vremena ali nas ovakva igra prati  vec dugo dugo,slusam nam time out cuj slusam ne cuje se nista.Trojke uzas,lopte samo za Bobija,mucenje,velika razlika za megu i opet zona opet problemi.Nama ako se Vilijams sa asistencijama ne prikljuci mi napada do kraja sezone necemo imati posto trener na to ne obraca paznju,opet puno izgubljenih lopti i manje skokova imamo a Luka u velikom problemu sa svojom igrom a nismo cetvorku htjeli 

Reply
ds феб 22, 2015 at 17:37

Ostavljamo ih na sutu za tri,Mitrovic katastrofa..ocajan napad

Reply
losmi феб 22, 2015 at 17:22

Ovi nasi nazovi kosarkasi ne znaju osnovna pravila kosarke…. Radonjicu, idi vise kada te molimo… Vidis li da unazadis sve za sta se dohvatis, covece… Ja znam da si ti djetic, ali covece, uzmi se u pamet..Ne znas covece to sto radis, nisi za Zvezdu, ukapiraj to i idi vise…

Reply

Leave a Comment