Moja Crvena Zvezda
ВажноКошаркаНајновије

Није било сукоба Звездиних навијача и Жандармерије

Иако су бројни медији објавили да је пре почетка полуфиналне утакмице Купа Радивоја Кораћа у Нишу између Партизана и Црвене звезде дошло до сукоба између припадника Жандармерије и Звездиних навијача, КК Црвена звезда је на званичном сајту клуба демантовала такве натписе. Наиме, сукоба између навијача Црвене звезде и припадника Жандармерије није било нити у граду, а ни на улазу у дворану Чаир. Мањих проблема било је у парку Светог Саве, али то није био инцидент широких размера и у мери у којој су то поједини медији покушали да представе. Надамо се да ће праве разлоге за тај мањи инцидент надлежни органи објективно сагледати, у смислу да се слични беспотребни проблеми не би понављали у будућности.

Сходно одговорности коју носе и значају који имају, медији би у том духу требало и да се понашају, јер није добро да се на било који начин подстиче насиље. Подгревање такве атмосфере није добро, јер би у интересу свих требало да буде покушај да се смање тензије и да се не пропагира насиље.

Такође, морамо да нагласимо да су се навијачи Црвене звезде примерено понашали у дворани Чаир током утакмице, да нису убацивали било какве предмете на терен и да нису користили пиротехничка средства и да су све време навијали фер и спортски. Све то је постигнуто уз одличну координацију са припадницима свих безбедносних служби, организаторима турнира, управе клуба, али и самих навијача.

КК Црвена звезда Телеком се захвалила припадницима Жандармерије, али и свим осталим полицијским снагама који су свој посао одрадиле веома професионално. Још једном се у пракси показало да је уз максмилану координацију и ангажовање свих учесника могуће организовати овакав меч високог ризика без проблема. Управо из тог разлога не видимо потребу да се медији баве било каквим сензионализмом, без обзира на то колико такви натписи увећавају тираже. Јер, медији су један од кључних фактора за нормализацију односа у српском спорту.

Повезане вести

Leave a Comment