Moja Crvena Zvezda
ВажноЕвропска такмичењаКошаркаНајновије

Јуниорски турнир Евролиге носи име Марка Ивковића

Кошаркашки клуб Црвена звезда Телеком од 27. фебруара до 1. марта по четврти пут узастопно биће домаћин и организатор Евролигиног квалификационог турнира за јуниоре. На Звездину иницијативу, коју је подржала Евролига, овај турнир под називом „Adidas Next Generation Tournament“ понеће име МАРКО ИВКОВИЋ, у знак сећања на навијача Црвене звезде који је у убијен 21. новембра 2014. године у Истанбулу пред евролигашки меч између Галатасараја и црвено-белих.

Овај престижни турнир осму годину за редом се одржава у Београду, окупиће осам екипа које ће бити подељене у две групе. У групи А такмичиће се Црвена звезда Телеком, Мега Лекс, Алба Берлин (Немачка) и Ваерлосе (Данска), док Б групу чине: Партизан НИС, Земун, Умана Реyер Венице (Италија) и Цанариас Академија (Шпанија). По пропозицијама такмичења по две првопласиране екипе из сваке групе избориће учешће у полуфиналу, а победник овог турнира пласираће се на Фајнал-ејт Евролиге који се ове године одржава у Мадриду.

Утакмице ће се играти у дворанама Баскет сити и Баскет ленд на Чукарици, а завршног дана турнира у паузи између дуела за треће место и финала, као и сваке године, одржаће се веома атрактивна такамичења у закуцавању и шутирању тројки.

Треба истаћи да је Црвена звезда четири пута узастопно освајала прво место, а шампионски пехар никада није напуштао главни град Србије пошто је ФМП претходно три пута био победник.

Куриозитет је да су црвено-бели у последње три године на београдском турниру одиграли укупно 15 утакмица и забележили исто толико победа. Генерација изузетно талентованих Звездиних јуниора прошле године освојила је и прво место на Фајнал-ејту у Милану. Црвено-бели су били убедљиво најмлађи тим на том турниру, па ће и ове године у саставу тренера Слободана Клипе бити неколико момака који су се прошле сезоне попели на кров Европе.

Покровитељ „Adidas Next Generation Tournament  – Марко Ивковић“ је Градски секретаријат за спорт и омладину, а организацију турнира као и сваке године помаже и Кошаркашки савез Београда.

Повезане вести

Leave a Comment