Moja Crvena Zvezda
ВажноКлупска дешавањаКошаркаНајновије

Човић: Важан је континуитет освајања трофеја, окрећемо се финишу сезоне

Кошаркаши Црвене звезде Телеком трећи пут узастопно освојили су Куп Радивоја Кораћа. Победом над Мега Лексом у финалној утакмици у нишком Чаиру резултатом 80:74 црвено-бели су у своје витрине придодали осми пехар намењен победнику националног Купа.

– Играчи и чланови стручног штаба заслужују све честитке. Црвена звезда је освојила први трофеј у сезони, остварен је још један циљ за ову такмичарску годину и на то треба да буду поносни не само играчи и чланови стручног штаба већ и комплетно руководство и сви људи који раде у клубу а и наша армија навијача којој сам захвалан на огромној подршци – почео је причу председник КК Црвена звезда Небојша Човић и потом додао:

– Звезда је оправдала улогу фаворита која јој је била наметнута и издигла се изнад огромног психолошког притиска који је креиран најавама да ће све осим Звездиног тријумфа бити равно катастрофи за клуб и прворазредној сензацији. Створила се атмосфера као да ће Звезда без борбе освојити пехар, али добро се видело да није било тако. Противници у полуфиналу и финалу су били силно мотивисани, али смо показали да смо у овом тренутку најбољи тим у земљи и заслужено смо освојили Жућкову левицу. За нас је овај трофеј јако важан, јер је и то својеврстан показатељ да се и даље налазимо на правом путу – истакао је Човић.

Први човек црвено-белих је посебно нагласио да је финални турнир Купа Радивоја Кораћа у Нишу био најбољи показатељ да су критике од појединаца после пораза од европских великана попут Реала, Макабија, Барселоне и Панатинаикоса биле неосноване и нереалне.

– У тешким условима који су били проузроковани згуснутим распоредом, повредама појединих играча и бременом фаворита стручни штаб је на најбољи могући начин физички и психолошки припремио екипу која је по ко зна који пут у овој сезони показала карактер победника. Оно што је такође веома важно да је Звезда деловала као прави тим, а да је свака утакмица издвајала неког другог појединца.

Човић се осврнуо и на финални дуел са Мегом:

– Било је евидентно да су играчи Мега Лекса били изразито мотивисани и борбени, уосталом као што је то увек случај када су мечеви са Звездом у питању. Волео бих да их видим у истом таквом издању и против неких других клубова. Жалили су се да у Нишу нису имали среће, а управо су захваљујући срећи победили ФМП у четвртфиналу. И када је већ реч о Звездином развојном тиму, морам да похвалим игру коју је ФМП приказао у том мечу са Мегом, а посебно тренера Милана Гуровића који је одлично водио тим.

Први човек црвено-белих је констатовао да се после година у којима је Звезда урушавана, клуб крупним корацима враћа на стазе старе славе, а доказ за то су управо трофеји:

– Оно што је најважније за Црвену звезду је податак да има континуитет у освајању трофеја. Управо је то оно што је Звезди преко потребно. Од 2011. године и доласка нове управе у клуб који тада практично није постојао, Звезда из године у годину бележи све боље резултате, за корак иде напред и то је чињеница коју нико не може да оспори. Сезона 2011/2012 је била сезона стабилизације и санације клуба, а већ у наредној је освојен први трофеј. Црвена звезда је и у европским такмичењима напредовала из године у годину. После повратка на евро сцену у Еврокупу у сезони 2012/2013, Звезда је заиграла у Евролиги, пласирала се потом и у полуфинале Еврокупа, а данас је у Топ 16 фази Евролиге. За све то је било потребно одређено време и зато је све што смо тражили ових година било само стрпљење.

Председник КК Црвена звезда се захвалио домаћину турнира на доброј организацији. Такође, Човић је упутио захвалност и припадницима полиције и свих безбедносних служби, са којима је Звезда успоставила врло добро сарадњу, на максимално професионалном приступу. На крају, Човић је поручио:

– Од данас се већ окрећемо наставку сезоне и изазовима који нам предстоје. Пласирали смо се у Топ 16 фазу Евролиге, обезбедили смо прво место пред плеј-оф АБА лиге, освојили смо Куп Радивоја Кораћа, али тиме не желимо да се задовољимо и ту не желеимо да станемо. Сви ови врхунски резултати које смо до сада остварили су велики подстрек за тим и управу да радимо још више и још напорније у намери да Звезда освоји још трофеја ове сезоне. Неће бити нимало лако и зато ће нам бити потребна подршка и помоћ наших навијача који су и у Нишу показали своју приврженост и љубав према клубу и ја им се још једном захваљујем на томе – закључио је Човић.

Повезане вести

Leave a Comment