Moja Crvena Zvezda
ВажноВатерполоНајновијеРегионална лига

Дерби ватерполо Регионалне лиге у Крагујевцу

Ватерполисти Црвене звезде у оквиру 3.кола групе за шампиона и Ф4 Триглав Регионалне лиге гостују у Крагујевцу, екипи Радничког. Меч се игра на базену СЦ „Парк“ сутра у 17 часова.

Црвено-бели су се за меч против Радничког и наставак такмичења у Регионалној лиги припремали у Атини и спаринговали са братским Олимпијакосом. Црвено-бели ватерполисти су у Грчкој провели четири дана, 18-21.фебруар, искористили на најбољи могући начин репрезентативну паузу, тренирали са шампионом Грчке и учесником Лиге Шампиона за који наступа наш Никола Рађен. Сјајан гест братског клуба.

У прошлом колу, црвено-бели су у „Вечитом дербију“ на 25.мају ремизирали са Партизан, што је био и први бод за тим Дејана Савића у другој фази. Следе одлучујући мечеви за пласман на Ф4 Регионалне лиге, који је далеко од Црвене звезде. Далеко је тренутно шест бодова, колико има управо Младост из Загреба, која ће за викенд гостовати у Београду. Црвено-белима предствоји реална борба за што бољи пласман пред четвртфинале домаћег шампионата, док је прилика за место међу четири најбоља тиме региона пропуштена у дуелима прве фазе. У сваком случају, док постоји нада и шанса треба се борити, а на то смо и навикли од наших ватерполиста.

Раднички је једини српски тим који корача ка Ф4. Налазе се тренутно на трећој позицији са 14 бодова и у прве две утакмице групне фазе имају максималан учинак. Актуелни освајач Купа Србије је променио тим, као и Црвена звезда, али су младе наде попут Дедовића и Тохоља стигле у Крагујевац. Југослав Васовић је одлично организовао екипу. Предвођени најбољим стрелцем и појединцем Срђаном Вуксановићем, Александром Ћирићем, Басаром, Марковићем и Миличићем, на голу је Здравко Радић, појачани искусним придошлицама Врлићем (Барселонета, Бразил), Петковићем (Барселонета) и Марком Ћуком, Раднички је потпуно надокнадио одлазак звезда као што су Филип Филиповић, Борис Злоковић, Дамир Бурић. После два квалификациона турнира за Лигу Шампиона, избацили су Орадеу у плеј-офу, а после 5.кола групне фазе такмичења заузимају треће место у групи са Про Реком, Олимпијакосом, Егером, Брешом и Барселонетом. Имају отежавајућу околност јер је Барселонета већ сигуран учесник Ф6 као домаћин. Екипа коју предводи Урош Стевановић је први део Регионалне лиге завршила на другом месту, сада су на правом да обезбеде пласман на Ф4. Освојили су Куп Србије, први домаћи трофеј, из трећег пута победивши Црвену звезду у полуфиналу и Партизан у финалу. Практично су осигурали редни број 1 пред четвртфинале првенства Србије.

Срђан Вуксановић је убедљиво најбољи стрелац екипе са 37 голова у 16 утакмица. Бележи 33% (11/33) у шуту из игре, а када његов тим има играча више прилично је убедљив са 61.5% (8/13), док у просеку постиже 2.9 голова по мечу. Други стрелац екипе је Никола Дедовић. Најбољи стрелац Црвене звезде је Страхиња Рашовић са 31 голом, али из 13 утакмица. Проценат шута има 32.5% (13/40), док ситуације са играчем више користи 40% (4/10), у просеку постиже 2.4 гола по мечу. У два наврата је постигао по 5 голова, против Морнара на премијера и против Југа. Други стрелац је Виктор Рашовић са 21 голом.

Црвено-бели путују сутра у 13.30 за Крагујевац, а утакмица је заказана за 17 часова, уз директан пренос на ТВ Аренаспорт1.

Раднички – Црвена звезда, среда 25.фебруар 2015. године 17 часова, 3.коло Регионалне лиге/група за шампиона и Ф4, базен: СЦ: „Парк“, Крагујевац.

Повезане вести

Leave a Comment