Moja Crvena Zvezda
ВажноВатерполоНајновијеРегионална лига

Велика победа ватерполиста у Крагујевцу!

Дејан Савић

Ватерполисти Црвене звезде Црвене звезде савладали су Раднички у Крагујевцу 10:8 (2:3, 2:2, 4:3, 0:2) у оквиру 3.кола Триглав Регионалне лиге, група за шампиона и плеј оф. Феноменалан на голу је био Марко Драксимовић, а Страхиња Рашовић је у последњој секунди потврдио Звездину победу! Најефикаснији је био Страхиња Рашовић са 3 гола.

Звезда је кренула јако од самог почетка, без уступања. Почетну разлику разлику створили су Томашевић и Страхиња Рашовић, што је Звезди на крају дало велику сигурност у наставку. Одличан почетак умногоме је значио, јер је Раднички јурио резултат, Драксимовић је сјајан на голу, а у другој четвртини домаћини ни са два играча више нису успевали да постигну гол. Звезда је водила 5:3 и имала три напада да се одвоји, али је Басара погодио за крај првог полувремена.

У трећој четвртини, Раднички је кренуо силовито. брзо преокренуо резултат преко Вуксановића и Марковића, али су Виктор Рашовић и Драшовић Звезди вратили предност, а за узбудљив крај побринуо се Борис Поповић за 8:8. У последњој четвртини, Рашовић на истеку првог минута постиже гол за 9:8, а онда Драксимовић ступа на сцену. Забележио је пет одбрана, све је бранио, 20 секунди пре краја је одбранио Басарин ударац, да би у последњем секунду Страхиња Рашовић поставио коначних 10:8 и оверио Звездин тријумф. Звезда је имала три напада и контру да раније заврши меч, али није успевала да погоди. Раднички је имао и девет пута играча више, али је искористио само 3, док је Звезда имала два пута играча више, последње на 2.20 пре краја прве четвртине!

Марко Драксимовић је забележио 9 одбрана и пружио дефинитивно једну од најбољих партија у каријери. У последњој четвртини је бриљирао, а у последња два минута забележио три одбране. На најбољи могући начин је одменио Дениса Шефика, који није био у тиму.

Раднички је наступио без Александра Ћирића, Петковића, Врлића и Трајковића, док је Црвена звезда била без Дениса Шефика.

Раднички ће остати на трећем месту са 14 бодова, док је Црвена звезда дошла до 7 бода и сада је три бода од четвртог места, које држи Младост. Управо, у недељу, на 25. мају од 18 часова Звезда дочекује Младост.

Велика победа Звезде у Крагујевцу. Једино што можемо да питамо после овог тријумфа је – да ли има нешто што Дејан Савић не може?

Раднички – Црвена звезда 8:10 (2:3, 2:2, 4:3, 0:2)

Крагујевац. Базен: СЦ „Парк“. Гледалаца:. Судије: Мишковић (Београд), Станојевић (Јагодина). Играч више: Раднички 9(3), Црвена звезда 2(0).

Раднички: Радић, Јоксимовић, Поповић 1, Марковић 1, Миличић 1, Богдановић 1, Прекогачић, Басара 2, Вуксановић 2, Дедовић, Ћук, Босић, Живојиновић, Тохољ. Тренер: Стевановић.

Црвена звезда: Драксимовић, С.Рашовић 3, Драшовић 2, Танкосић, Томашевић 1, Ешкерт, Бијелић, В.Рашовић 2, Ранђеловић 1, Његован, Рацков, Обрадовић 1, Тодоровски, Јовић. Тренер: Савић.

Повезане вести

2 comments

РУК феб 25, 2015 at 20:08

Браво! Сјајна вест! Они су наше сталне муштерије…

Reply
РУК феб 25, 2015 at 20:07

Лепа вест! Браво! Наше старе муштерије…

Reply

Leave a Comment