Moja Crvena Zvezda
ВажноЕвропска такмичењаКошаркаНајновије

Блажич: Кроз овакве утакмице дижемо форму за плеј-оф АБА лиге

Кошаркаши Црвене звезде Телеком отпутовали су у Мадрид где их у четвртак од 20 сати и 45 минута очекује дуел са Реалом. Црвено-бели су у среду у раним јутарњим часовима летом преко Минхена отишли у Шпанију, у Мадриду ће у среду увече имати тренинг у време одигравања меча. Бранко Лазић је отпутовао у главни град Шпаније, али је још неизвесно да ли ће моћи да се стави на располгање тренеру Радоњићу.

– Очекује нас много тешка утакмица против изузетно квалитетног ривала који је ове сезоне један од главних претендената за освајање титуле шампиона Европе. Реал је у сјајној форми, у Е групи ТОП 16 фазе су на првом месту са само једним поразом у првих седам кола, а недавно су освојили Куп Краља пошто су у финалу савладали Барселону. Пред нама је много тежак задатак, али покушаћемо да одиграмо што бољи меч – почиње причу Јака Блажич и додаје:

– Тим Реала представља скуп изванредних професионалаца, имају изузетне индивидуалце, играче са НБА искуством, а тренер Пабло Ласо је од њих направио и сјајан колектив. Играти против тако великог клуба је посебан мотив за сваког играча и зато се надам да ћемо се приказати у што бољем светлу. Дуел са тако јаким и искусним тимом је свакако прилика да и ми напредујемо. Сигуран сам да ћемо кроз јаке утакмице у наставку ТОП 16 фазе још више подићи ниво наше игре за оно најважније што нам предстоји а то је свакако плеј-оф АБА лиге – закључио је Блажич.

Борбени бек се још једном осврнуо на тријумф у Купу Радивоја Кораћа у Нишу:

– Остварили смо велики успех, освојили смо први трофеј у сезони, али све то је сада иза нас. Успели смо да остваримо све зацртане циљеве до сада, пласирали смо се у ТОП 16 фазу Евролиге, изборили смо прво место пред плеј-оф АБА лиге и освојили смо Куп и сада само треба да наставимо у том ритму. Предстоји нам напоран рад на тренинзима и максимална посвећеност и сви смо ка томе фокусирани – закључио је Блажич.

Повезане вести

Leave a Comment