Moja Crvena Zvezda
ВажноЕвропска такмичењаКошаркаНајновије

Реал убедљиво поразио Звезду у Мадриду

Кошаркаши Црвене звезде поражени су у Мадриду од Реала 85-61 (16-18, 24-11, 20-17, 25-15), и забележили су 7 пораз у Топ16 фази Евролиге. Најефикаснији је био Боби Марјановић 21п.

Одлично је почела Звезда, одлична прва четвртина, фантастични Марјановић. Тејић је одлично комбиновао са Марјановићем, али од друге четвртине Реал је ухватио ритам, наметнуо своју игру, коју је било немогуће пратити, ако додамо 12 изгубљених лопти и 0/8 за три Звезде, иако је и Реал имао 0/10 за три, али и 68% шута за два. Трећа четвртина била је последња нада, Боби и Вилијамс су успели да преполове предност Мадриђана, али након тајмаута Ласа, Реал је додао гас и преко Фернандеза и Керола, затим и Родригеза повећавао предност до коначне разлике. Већ почетком последње четвртине победник у Мадриду је био решен. Последња четвртина је била рутинска и егзибициона за Реал Мадрид, предњачио је Серхио Родригез. На крају, ово је био најтежи пораз Звезде у Евролиги.

Звезда је уз катастрофалан шут за три поена (1/13), имала и невероватних 19 изгубљених лопти! Реал дуго није погодио за три, имао је 0/13, док није погодио Руди Фернандез, а онда су погодили и Керол, Љуљ, Серхио Родригез… 19 изгубљених лопти је много и против екипе мањег или истог квалитета за пораз, а не против Реал Мадрида. Звездина једина предност је била у скоковима 45-32. Звездин шут за три поена иде у крајност што се тиче Топ16 фазе и о томе мора да се поведе рачуна јер је то озбиљан проблем.

Реал одличан за два (30-50) 60%, Звезда (20/49), 40%. За три, обе екипе лоше, али Звезда катастрофална. Реал је имао 4/19, Звезда 1/13. Слободна бацања, Реал 13/15, Звезда 18/23.

У недељу Звезду очекује „Вечити дерби“, у 23.колу АБА лиге.

8. коло ТОП 16 фазе Евролиге

Реал Мадрид – Црвена звезда Телеком 81-65 (16-18, 24-11, 20-17, 25-15)

Дворана: Палата Мадрид/Барклејкард Центар

Гледалаца: 9.123

Судије: Лoтермозер, Кјари, Пилоидис

Реал Мадрид: Риверс 4, Фернандез 15, Кампацо 2, Мачиулис 4, Рејес 6, Родригез 13, Ајон 6, Керол 17, Љуљ 9, Бурусис 2, Слотер 5, Межри 2. Тренер: Пабло Ласо

Црвена звезда Телеком: Вилијамс 8п 8ас 3ск (3/6 за два, 0/3 за три), Ребић, Дангубић 5п 3ск, Митровић 2ск 4ил (0/2 за два, 0/2 за три), Лазић, Блажич 4п 4ил (2/4 за два, 0/2 за три), Калинић 8п 4ск 4ил (1/5 за два, 1/2 за три), Марјановић 21п 13ск (8/13 за два) – индекс 35, Тејић 4ск 4ас, Џенкинс 2п (1/5 за два, 0/1 за три), Јовић 3ск 2ил (0/2 за два, 0/2 за три), Цирбес 13п 9ск (5/7 за два)Тренер: Дејан Радоњић

ТОК МЕЧА

1/4 (16-18)

Вилијамс, Блажич, Дангубић, Тејић и Марјановић на једној Љуљ, Риверс, Фернандез, Рејес и Ајон на другој страни. Маркус Вилијамс отвара меч поенима од таблу после продора, а узвраћа Риверс. Блажичу је требало мање од тридесет секунди за први фаул, а затим греши у нападу, у наставку акције Ајон постиже прве поене. На другој страни Тејић спушта за Бобија, Ајон касни, Риверс прави фаул, а Боби је половично сигурно са пенала. Одлично сарађују Тејић и Марјановић, сјајна асистенција Тејића, Бобијеви први поени из игре. Тејић одличан на почетку меча, офанзивни скок и нова асистенција за Бобија, који прави мини серију 5-0, води Звезда 4-7. Руди Фернандез не погађа ни другу тројку, Ајон прави фаул над Бобијем. Греши Блажич, али Риверс не погађа за три, много промашених отворених шутева за Реал, за три 0/4. Фаул трејића, друга лична грешка, кога мења капитен Митровић. Не погађа Рејес, Дангубић је фаулиран и половично успешан са пенала. Љуљ не погађа за три, затим ни Вилијамс у контри, али Боби сигуран, води Звезда 10-4. Нова грешка Блажича., први тајмаут. 7п 6ск за Бобија кога мења Цирбес, у игри и Калинић уместо Дангубића, а Реал је морао да ћека да изађе Боби да би Рејес дао прве поене и прекинуо Звездину серију 11-0. Блажич погађа на другој страни, затим фаул над Цирбесом. Цирбес поред Бурусиса, води Звезда 6-14, али Фернандез први поенима узвраћа. Звезда има 10 скокова, Реал само 3. Изнудио је Руди Фернандез фаул Калинића и погодио оба слободна бацања, смањује Реал на 10-14. Цирбес је изблокиран, а Љуљ пролази и погађа уз фаул, Реал у серији 6-0, Звезда води 12-14. Џенкинс погађа за Звезду, два поена! Не погађа Керол, скаче Цирбес, фаул Слотера над Калинићем.  Калинић оба пута сигуран, затим узвраћа Љуљ.

Боби 7п 6ск, Калинић 2п 2ск, Вилијамс 2п 1ас, Тејић 3ас.

2/4 (24-11)

Јовић, Џенкинс, Калинић, Тејић и Боби на паркету. Реал одмах погађа преко Родригеза и Керола и прелази у вођство. Тајмаут, Дејан Радоњић. Нова акција Тејић – Марјановић, Боби финтира, Бурусис прави други фаул. Боби успешан оба пута, 20-20, 9п 6ск за њега. Фернандез не погађа за три, али хвата Бурусис и асистира Фернандезу, 22-20, Реал 0/7 за три. Калинић не погађа за три, али погађа Боби, половину Звездиних пеона дао је Марјановић. Узвраћа Керол, Реал не да предност. Добија фаул Фернандез, погађа бацања, 8п, Реал има +4. Вилијамс се враћа на паркет. Греши Вилијамс, лагана контра за Реал, Керол закуцава за +6, тајмаут, Дејан Радоњић. Реал није постигао ниједну тројку (0/7 за три), Фернандез има 2/6 из игре, али је доста разноврсан и долази до +8 преко Родригеза. Пролази Блажич, погађа и прекида Реалову серију. Одлична комбинација, Слотер за Бурисиса, први поени грчког центра. Нови фаул над Бобијем, трећа лична грешка Јаниса Бурусиса. Лепо пролази Вилијамс, али лопта излази из коша. Не погађа Тејић, Родригез је у прошлом нападу протурио лопту кроз ноге Тејићу, сада Џенкинсу и погодио за Реалових +10! Боби закуцава поред Мачиулиса и имаће додатно слободно бацање, није погодио али нови напада за Звезду. Не погађа Вилијамс за два, фаул Џенкинса над Родригезом. Не погађа Родригез за три, не погађа ни Митровић ни за три ни за два, али Цирбес хвата и фаул прави Межри. Тајмаут, Пабло Ласо. Погодио је Цирбес оба пута са пенала. Лако погађа Рејес преко Цирбеса. Блажич касни, превише лагодан, Керол краде лопту и погађа у контри. Јовић наскаче али не погађа, бори се за лопту, а Межри фаулира Цирбеса. Једном је сигуран Цирбес, Межри хвата. Керол погађа, 12п.

Катастрофални за три поена и Реал (0/10) и Звезда (0/8). Реал одлично шутира за два поена (17/25, 68%), Звезда (10/23, 43%). Чак 12 изгубљених лопти има Звезда (Блажич три, Митровић 2), Реал има две и 8 украдених, док црвено-бели имају предност у скоку 25-14.

Боби 13п 8ск, Цирбес 5п 5ск, Блажич 4п.

3/4 (20-17)

Вилијамс, Блажич, Дангубић, Тејић и Марјановић на паркету. Бобију је требало тридесет секунди да дође до дабл-дабл учинка, 13п 10ск. Мексиканац Ајон прави фаул над Бобијем, Боби сигуран са пенала, 15п 10ск. Узвраћа Густаво Ајон на другој страни. Ајон не погађа, Боби хвата, Вилијамс пролази, Рејес прави фаул. Оба пута погађа Вилијамс, 4п. Погађа и Ајон оба бацања. Сјајни Вилијамс, сјајни Боби! Пролази MWill и асистира Бобију иза леђа реалових центара, Боби закуцава 17п 11ск. Не погађа Рејес, али нови поени Вилијамса после продора, 6п 4ас. Одличан Тејић у одбрани, али ипак погађа Руди Фернандез. Ооооо, MWill! Нови продор између тројице играча, нови поени. Његова серија. Погађа и Боби, 19п, нова асистенција Вилијамса. Звезда је преополовила минус, тајмаут, Пабло Ласо. Љут је Пабло Ласо, Фернандез погађа после тајмаута, 12п. Греши Блажич, и погађа Фернандез прву тројку на утакмици, 15п. Враћа Руди Фернандез свој тим на +10. Феноменални Тејић! Блокада Фернандезу, скок, затим фаул над Дангубићем. Погађа и Рејес. Не погађа Бурусис, хвата Тејић, па греши Вилијамс, опет лопта за Звезду. Боби! Закуцава за 21п 12ск. Није погодио Риверс за три, али греши Звезда, фаул над Љуљом. Љуљ два од два са пенала.. Излази Џенкинс, који има 4 личне грешке, улази Јовић. Дангубић два од два са пенала, у игру се враћа Родригез уместо Фернандеза. Љуљ за Мачиулиса, Реал одржава предност. Бурусис прави фаул над Калинићем, четврти фаул. Груб фаул Бурусиса, комплекс од прошлог СП. Калинић сигуран једном од два пута, 57-46 води Реал. Звезда је пролашила 5 бацања. Љуљ, друга тројка за Реал.

Боби 21п 12ск, Вилијамс 8п 5ас.

4/4 (25-15)

Јовић, Блажич, Дангубић, Калинић, Цирбес на паркету у последњој четвртини. Керол погађа за два, погађа и Цирбес. Нова грешка Звезде. Разлог велике пресности Реала, осим квалитета, је 13 изгубљених лопти Звезде. Асистенција Вилијамса за Цирбеса, ново закуцавање. Керол, постиже прву своју, трећу тројку за Реал. Поново узвраћа Цирбес, 11п. Родригез узвраћа. Погађа Калинић преко Мачиулиса. Дангубић прави четврту личну грешку. Поново погађа Родригез, разиграо се, 10п. Мачиулис за Слотера, Реал има +17. Победник је решен у Мадриду. Погађа Цирбес, 8 асистенција за Вилијамса. Погађа и Риверс. Митровић сам на тројци, не погађа, не погађа ни Цирбес. Али, Серхио Родригез погађа тројку, и Реал иде на +21. Стао је и скок Звезде, Мачиулис два од два са пенала, Реал иде на +23. Серија Реала 7-0. Alley op Родригеза за Слотера, егзибиције Реала. Дангубић погађа два од ва са пенала. Ево је и тројка за Звезду, Калинић! Звезда има 1/13 за тру, Поентира и Кампацо, погађа и Межри на други обруч.

Победа Реала у Мадриду, седми пораз Звезде.

Марјановић 21п 13ск, Цирбес 13п 9ск, Вилијамс 8п 8ас 3ск.

Повезане вести

11 comments

Djole-Jagodina-CZV феб 27, 2015 at 10:13

Mozda im je bio dzombast teren.Ima li smisla komentarisati dalje Zvezdu dok je vodi Radonjic.Igrali smo ponavljam po stoti put dok smo imali igrace koji su doneli nesto novo sto su naucili od drugih trenera.Radonjic nije trener ljudi,on je vezara ali gde bas nama da se nakaci.Ovo ce biti sprdnja sa nama,ucestvovali u evroligi da nas svi redom ,znate vec sta.Covicu podigao si Zvezdu iz pepela ali se bojim da ce zakopavanje biti dublje nego sto iko moze i da zamisli

Reply
krvavi zvezdas-DE феб 26, 2015 at 22:31

18 izgubljene lopte i slucajno 1 trojka..o cemu sad da pricamo..je..o vas trener vise..kazi da imamo neznalice od igraca..al prave neznalice osim 3 igraca..kapitena da ne komentarisem svaku dvadesetu utakmicu da crnokosi i levskom 10kosa i dizu ga u nebesa..ovde se vidi klasa..sreca je wilijams bez njega garantujem da bi i u ABA ligu bili u sredinu tabele..jadno je i bedno da zavrsimo sa jednom pobedom da nam se glodari smeju

Reply
Dejan феб 26, 2015 at 22:31

Napad sa ovom neznalicom je nama vec dve godine problem i time kako unazadi igrace sam broj koseva postignutih to i govori.Zadrzimo li se samo na ovom glupom kupu jaoo nije ni svjestan sta ga ceka!!!! Sramotna igra

Reply
Marko феб 26, 2015 at 22:27

Potop! Ja stvarno ne znam kada ce se neki probuditi ovo je i dobro kad pogledas da su tri igraca igrala da trojke nismo dali da imamo bezbroj izgubljenih lopti propalicu na klupi itd.A Jaki ako je samo dovoljan derbi e onda stvarno ove sezone je OCAJAN kao i Djenka,a i Mitrovic nije nista bolji doduse nije to samo njihova krivica

Reply
РУК феб 26, 2015 at 22:26

Спрдња…Шта смо освојили, освојили смо.

Reply
cz феб 26, 2015 at 22:23

Najmanje bitno sto je ovo izgubljena utakmica kad se natezemo sa Megom kao da nesto ocekujem od Reala..ali ovoliko gresaka je nedopustivo,pregazise nas i najvise zbog nase krivice opet blizu 20 izgubljenih lopti

Reply
losmi феб 26, 2015 at 22:23

PUSTAJ KOMENTARE ADMINE SRAM TE BILO… KOGA STITIS???? NEZNALICU RADONJICA…. DA TI NIJE RODJAK?? JEL TI DAJE PROCENAT OD UNISTAVANJA ZVEZDE?? PUSTAJ MI SVE KOMENTARE… SRAMOTO LJUDSKA…

Reply
Boris феб 26, 2015 at 23:23

Da li ti je dobro, je l’ sve ok? 

Reply
krvavi zvezdas-DE феб 26, 2015 at 22:14

kazite vi sta hocete al Jovic i Dangubic su totalni promasaji plus Rebic..definitivno nisu ni za domacu ligu…ipak nas samo nose Wilijams i Bobi..blamiramo se sa ovom ekipom i igracima kao glodari u fudbalu

Reply
rs феб 26, 2015 at 21:34

Dobro smo se drzali u 1/4 ali kvalitetniji su nema sta,niko pobjedu i ne ocekuje.Ali paznja se opet mora skrenuti na nase izgubljene lopte na svakoj utakmici ih je preko 10 pa i sada,a tek je prvo poluvrijeme.Izgubimo je u svakom bitnom napadu ili kad imamo prednost od 4,6 koseva pa im damo priliku da se priblize ili obrunuto.Opet trojke,sreca i oni ne pogadjaju bas zato je Radonjic trebao odigrati zonu jer su dosta koseva iz reketa dali,a mi opet imamo dosta zicera sve dobro uradimo ali lopta nikako da zavrsi u kosu i to se desilo preko 5 puta.Ne treba traziti dlaku u jajetu,Real je to ali neke greske nas od pocetka sezone prate i nikako da se odklone

Reply
losmi феб 26, 2015 at 21:08

Sta je to mlado i glupo a glava sluzi samo da se ode do brice na sisanje??? – Pa, kapiten Mitrovic!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Reply

Leave a Comment