Moja Crvena Zvezda
ВажноЕвропска такмичењаКошаркаНајновије

Марјановић: Лоша одбрана је кључ пораза

Једина светла тачка Звездиног вечерашњег пораза од Реала (85:61) била је игра Бобана Марјановића који је имао 21 поен и 13 скокова.
Најбољи појединац у црвено – белом дресу сматра да је лоша игра у одбрани била пресудни чинилац пораза његове екипе.

„Добро смо отворили утакмицу, али смо имали превише изгубљених лопти током целог меча, што је омогућило Реалу да игра брзо. Изгубили смо почетно вођство и Реал је до краја меча само увећавао предност. Лоша игра у одбрани и превише грешака били су кључни за наш пораз у овом мечу“ – закључио је Марјановић.

Повезане вести

1 comment

pera феб 27, 2015 at 07:51

Brine samo primetan umor igrača. U početku sezone smo igrali snažno i u odbrani i u napadu. Moramo da se saberemo i odigramo protiv grobara snažno na ivici faula jer će oni probati zonu i igrati na nož. Dakle lako ćemo, ne može nikako. Takodje je alarmantan šut za tri poena a on će biti najbitniji u derbiju. Zašto mi više ne igramo akcije oko reketa sa ulazima i nameštanjima na zadjnjeg igrača, izgubila se kombinatorika sa početka sezone. Zabijamo na Bobana a to nije dobro rešenje jer se na njega igra grubo i ne biraju sredstva da se zaustavi. Igrači samo dižu ruke kad protivnik krene na koš, nema skoka i pravog faula ako već mora. I još nešto zašto Stefan ne ide na ulaz do kraja kad već probije, ne mora uvek da igra na Bobana. Ima sve i dobar odraz i jak ulaz. Nekako mi se čini da protivnici uvek očekuju da spusti loptu Bobanu ako je to taktika onda je na njegovu štetu jer sputava svoj kvalitet na uštrb tima. Pola ovih utakmica u Evroligi smo odigrali sa predubedjenjem da je neko bolji od nas a realno kvalitetom smo u tih četiri. Niko nas nije dobio lako sem Reala koji je vrteo non stop pik sa dosadnim španskim bekovima koji samo to i znaju da igraju. Za plej of naše lige vratiti Cveleta u tim a proslediti Rebića u FMP dobićemo na obe strane jer mislim da je Cvele upotrebljiviji trenutno za klub a mali bi igrao non stop što mu je najpotrebnije. Sinoć nisam video drčnog i bezobraznog Tejića pa ni Mitrovića a to ih je krasilo u predhodnim mečevima.

Reply

Leave a Comment