Moja Crvena Zvezda
ВажноДомаћа такмичењаНајновијеРукомет

Најава: Црвено-бели без права на кикс у Шапцу

Још само четири кола остало је до краја лигашког дела Супер лиге Србије, а Црвена звезда је тренутно два места испод позиције која води у плеј-оф. Због тога изабраници тренера Перуничића немају право на грешку у дербију српског рукомета. Београдски састав у суботу гостује у Шапцу против Металопластике у оквиру 15. кола Супер лиге Србије. Сусрет у Спортској хали “Зорка“ почиње у 18 часова и 30 минута.

Звезди чак ни све победе до краја лигашког дела такмичења не гарантују да ће успети да се докопа четврте позиције и пласмана у плеј-оф. Црвено-беле је пораз у вечитом дербију значајно удаљио од доигравања, а испуштених шест голова предности још дуго ће психолошки прогањати екипу, посебно уколико се не стигне до жељене четврте позиције. Тим је пред велико искушење у Шапцу додатно хендикепиран повредом Станка Димитрића и преласком Војислава Брајовића у Марибор, па ће екипа морати максимално да збије редове и покуша да однесе два бода са врло тешког гостовања. Капитен Владимир Цупара ће повести саиграче у нову битку, а очекује се да поред њега највећи терет изнесу Виктор Матичић, Младен Ивановић, Дарко Тодоровић, Немања Нешовановић, Младен Шотић, Дејан Бабић и Александар Драгутиновић.

Екипа из Љутице Богдана је након 14 одиграних кола шеста на табели са 15 бодова. Испред су Железничар са 16, Партизан (17), Металопластика (19), Југовић (20) и Спартак Војпут са 21 бодом. Само прве четири екипе ће у плеј-оф, док остали настављају такмичење у плеј-ауту.

zz10940474_895165787210985_596118377342942306_n

Проблем за београдски тим је и пораз од Металопластике у првом делу шампионата на домаћем терену у Београду, када је било 27:24 у корист Шапчана, па ће се уколико то ситуација дозволи јурити и разлика, да се не би поновила ситуација из вечитог дербија, где је Звезда прокоцкала и залиху из прве утакмице, тако да ће у евентуалном кругу са црно-белима на крају бити испод на табели. Црвено-бели су у последњих девет сезона од осам утакмица само једном успели да тријумфују у Шапцу и то у сезони 2012/13, када је било 27:25. Три пута је било нерешено, а некадашњи шампион Европе је славио четири пута. По неком неписаном правилу, велика већина тих сусрета била је изузетно неизвесна.

Да није немогуће победити у Шапцу показао је и Звездин вечити ривал пре две седмице, када су тријумфовали са 31:29, а Металопластика се у прошлом колу искупила победом против Железничара у Нишу резултатом 29:26. Немања Грујичић, Милутин Драгићевић, капитен Милош Марковић и Немања Обрадовић сигурно нису баук као њихови славни претходници из осамдесетих година прошлог века, али су екипа против које никоме није лако да оствари своје циљеве.

Звезда је у вечитом дербију пропустила велику шансу и сада јој не преостаје ништа друго него да пружи свој тренутни максимум како би стигла до бодова у Шапцу. Тек након тога се може размишљати о наредном противнику и чекати евентуални кикс екипа које су испред на табели.

                                   Металопластика – Црвена звезда

                                         15. коло Супер лиге Србије

                                           Субота, 28. фебруар 2015.

                                      СХ Зорка – Шабац, 18:30 часова

 

Повезане вести

Leave a Comment