Moja Crvena Zvezda
ВажноКошаркаМлађе категоријеНајновије

Јуниори у полуфиналу

Јуниори Црвене звезде Телеком пружили су још једну блиставу партију. У утакмици другог кола Адидас Неxт Генератион турнира – Марко Ивковић црвено-бели су савладали дански Ваерлосе резултатом 97:46. На тај начин изабраници тренера Слободана Клипе су већ обезбедили пласман у полуфинале.

Као и у првом дуелу дана против Албе Звездини јуниори су од старта наметнули веома жесток ритам којим су врло брзо сломили отпор данске екипе. Црвено-бели су поново били веома ангажовани у одбрани, доминирали су у скоку и то им је омогућило да постигну много лаких поена из контра напада. Предност је вртоглаво расла па је на крају Звезда тријумфовала са чак 51 поеном разлике. Тренер Клипа је поново био у прилици да пружи шансу свим играчима и да у значајној мери одмори носиоце игре, а треба истаћи да су се сви играчи у црвено-белим дресовима уписали у стрелце.

У утакмици последњег кола А групе која је на програму у суботу од 10 часова у дворани Баскет сити Црвена звезда Телеком ће одмерити снаге са екипом Мега Лекс.

Црвена звезда Телеком – Ваерлосе 97:46 (27:11, 23:14, 25:10, 22:11)

Црвена звезда Телеком: Бордаш 5, Капетановић 8, Радовић 8, Аранитовић 4, Поповић 8, Стојановић 7, Ракићевић 21, Раданов 10, Кенић 10, Дрљача 2, Миладиновић 6.

Ваерлосе: Нерлов 2, Агерсков, Кристијансен 5, Форман, Банк 4, Хас 4, Оулсен 5, Фленстед 8, Теструп 11, Мидгард 7, Ларсен, Педерсен.

Повезане вести

Leave a Comment