Moja Crvena Zvezda
ВажноВатерполоНајновијеРегионална лига

Ватерполисти дочекују загребачку Младост

Ватерполисти Црвене звезде дочекују Младост из Загреба на 25.мају у оквиру 4.кола Триглав Регионалне лиге, група за шампиона и Ф4.

После велике победе и битне победе у Крагујевцу у среду, црвено-бели немају пуно времена за славље. Победа у Крагујевцу је веома битна за самопоуздање екипе, а захваљујући осталим резултатима црвено-белима су сада отворена врата и за четврту позицију која води на Ф4. Драксимовић је имао феноменалан меч у Крагујевцу, па се одсуство Дениса Шефика није ни осетило. Вероватно ће и на сутрашњем мечу, Шефик бити ван тима. Управо на тој четвртој позицији је Младост, наредни противник.

Загребачка Младост, један од европских ватерполо великана. Уз Про Реко и Партизан највећи. Најбољи ватерполо клуб на свету у 20. веку, један од најтрофејнијих, власник свих трофеја. 7 титула првака Европе, 16 титула шампиона Југославије и Хрватске, 8 националних Купова Југославије и Хрватске, 2 Купа победника Купова, 3 Суперкупа Европе. Трипла круна 1996. године, када је освојена и последња европска титула, односно четири у истој години, што је урадила и Црвена звезда 2013. године. Они старији познаваоци ватерпола и спорта сигурно памте године крај 60-тих година и крај 80-тих, почетак 90-тих, када је Младост харала Европом. Последњу титулу шампиона су освојили 2008. године, а последњи трофеј је био Куп Хрватске 2012. године. Недостаје једино Регионална лига. После тешких година, у којима је клуб био у великој финансијској кризи, примат у хрватском ватерполу су преузели Југ и Приморац, а Младост је 2013. године поднела захтев за покретање предстечајне нагодбе. Иако је Младост била у огромним проблемима, нашла се 2012. године у Орадеи на завршници Лиге Шампиона предвођена Вањом Удовичићем и најбољим играчем света у том тренутку, голманом Јосипом Павићем. Ипак, Младост је прошлу сезону играла финале домаћег шампионата, где је изгубила од Приморја. Исти противник био је успешнији од Младости у финалу Купа ове сезоне. Нови млади тим предвођен Павићем и Вукичевићем, од којих је неколицина већ на вратима репрезентације показује да може да врати Младост на ватерполо стазе успеха.

Први део сезоне завршили су на трећем месту у групи са Приморјем, Радничким и Партизаном, са скором 9 победа 1 нерешена и четири пораза, из 14 утакмица. У три утакмице друге фазе савладали су Морнар у Загребу, Јадран на Шкверу, а у прошлом колу поражени су од Југа на Јаруну, и поред јаког отпора и чињенице да су наступили без четири првотимца (Павић, Букић, Лончар, Живковић).

Најбољи стрелац и играч је Анте Вукичевић. Вукичевић је постигао 33 гола на 17 мечева, уз проценат шута 48%. Игра на позицији крила и репрезентативац је Хрватске, један од најбољих млађих, домаћих играча. Иза њега су Башић са 23 и Букић са 22 гола. У Црвеној звезди, Страхиња Рашовић је постигао 34 гола на 14 утакмица, уз 33% шута. На последња три меча је поправио просек, (10/22) 45%. Други стрелац је Виктор Рашовић са 23 гола, а трећи Сава Ранђеловић са 16 голова. Иза њих су Бјелић и Обрадовић са 11, док су Драшовић и Његован постигли по 10 голова. То је један од проблема црвено-белих, јер нема довољно расположених стрелаца.

Црвено-беле би евентуална победа и дефинитивно вратила у игру. Обзиром да следећег викенда у Београд долази Приморје, ово је меч на који Црвена звезда мора да рачуна. Снимак утакмице можете погледати на ТВ Аренаспорт1.

Црвена звезда – Младост, недеља 1.март 2015. године 18 часова, 4.коло Регионалне лиге/група за шампиона и Ф4, базен: СРПЦ: „Милан Гале Мушкатировић“, 25.мај Београд.

Повезане вести

Leave a Comment