Moja Crvena Zvezda
ВажноДомаћи шампионатНајновијеФудбал

Јагодина – Црвена звезда 2:3! Лазовић и Стојановић водили до битне победе у одличном мечу у Јагодини!

Фудбалери Црвене звезде савладали су Јагодину 3:2 (2:0) у одличном мечу 17.кола Јелен Суперлиге у Јагодини. Доста шанси, преокрет Звезде, два лепа гола у можда најбољем мечу српског шампионата у овој сезони.

Јагодина је одлично отворила меч, а Звезда почела као у Нишу. Две стопроцентне прилике за Савковића, а онда два прелепа гола. Стојановић је оба пута асистирао, Лазовић и Катаи погодили. Одмах на старту другог полувремена, Паркер је промашио пенал, а Јагодина убрзо за четири минута дошла до изједначења преко Шушњара и Јованчића. Ипак, Лазовић је у 80.минуту у сарадњи са Јовићем донео нову предност и прву победу Звезди овог пролећа, као и минус четири за лидером на табели.

Јак темпо, садржајна утакмица, занимљива, лепа за гледање. Јагодина је могла на самом старту да пресече Звезду и да меч одведе у другом правцу, али срећа је била на Звездиној страни. Стојановић је био кључна карика на средини терена, Лазовић у нападу. Две асистенције Стојановића, два гола Лазовића. На крају, најбитнија је победа.

Стадион: Градски под Ђурђевим брдом

Гледалаца:

Стрелци: 0:1 Лазовић 15.минут, 0:2 Катаи 26.минут, 1:2 Шушњар 61.минут, 2:2 Јованчић 65.минут, 2:3 Лазовић 80.минут.

Судије: Александар Васић

Јагодина: Перић – Филиповић, Михајловић, Павић – Мартиновић, Ђурић, Савковић, Митошевић, Леповић (89. Антић) – Шушњар (83. Арсенијевић), Јованчић (69. Милинковић). Тренер: Симо Крунић

Црвена звезда: Рајковић – Анђелковић, Лазић, Јовановић, Цветковић – Ристић (74. Босанчић), Стојановић (89. Савићевић), Катаи, Лазовић – Паркер, Орландић (55. Јовић). Тренер: Ненад Лалатовић. 

ТОК МЕЧА:

2. минут – Почетна иницијатива црвено-белих, први корнер, али без опасности. Јагодина је запретила у наредном нападу, Ђурић је шутирао поред гола.

5.минут – Стојановић је извео прекид са леве стране, Перић избио лопту, а Стојановић направио фаул у наставку акције. Звезда покушава дугим лоптама, Лазовић и Ристић без контакта у игри.

7.минут – Стопостотна прилика за Јагодину! Савковић је имао идеалну прилику да доведе Јагодину у вођство, али је сам испред Рајковића шутирао поред гола. Цела одбрана Црвене звезде је немо посматрала шансу.

8.минут – Два везана корнера за Звезду, без опасности. Понавља се „нишки сценарио“.

11.минут – Нова стопроцентна прилика за Јагодину! Грешка на средини терена Звезде, Ђурић је стигао лопту поред десне аут линије, центрирао, а Савковић сам на пет метара од Рајковића главом шутира поред гола! Несхватљива игра одбране, Савковић је поново сам, Звезда има велику срећу.

15.минут – ГОООООЛ! Дарко Лазовић 0:1! Стојановић је узео лопту на својој половини, повукао контру, сачекао Лазовића, правовремени, одличан пас а Дарко Лазовић сјајно, заиста сјајно реагује, јаким ударцем у супротан угао доводи Звезду у вођство. Одлична асистенција Стојановића! Браво, Лазо!

18.минут – Распламсала се борба. Звезда је у међувремену имала и шести корнер, Катаи се у пар наврата вратио у одбрану и реговао. Добар меч у Јагодини и што је најбитније Звезда води.

20.минут – Јагодина поново прети! После добре акције, Мартиновић је покушао, Рајковић из два пута смирује лопту.

26.минут – ГОООООЛ! Александар Катаи 0:2! Дуго је Звезда правила акцију око шеснаестерца Јагодине, Ристић је повукао лопту, затим је оборен, лопта је долазила до Стојановића, Орландића, па поново Стојановића, који је сјајно сачувао лопту, додао Катаију, а Катаи са 16м одлично шутирао! Друга асистенција Стојановића, леп гол Катаија!

30.минут – Лазић је добио ударац, Лалатовић подигао МБођа са клупе.

31.минут – Сјајни Стојановић! Одличан пас ка Лазовићу, Лазовић пролази, али је Паркер изблокиран. Доста опаснија и мирнија игра Звезде после првог гола.

40.минут – Орландић у прилици! Катаи је дао пас ка Орландићу, али високи нападач шутира преко гола. Гашић је добио први жути картон због оштрог старта над Катаијем. Лопта је углавном у поседу играча Црвене звезде, који показују велику енергију и жељу.

42. минут – Ристић је дао пас ка Катаију, али је Перић стигао пре до лопте. Доминантан у игри Ристић. Елегантан, сигуран.

43. минут – Јованчић у прилици, али је Лазић одлично реаговао и изблокирао нападача домаћих. У наставку, Рајковић сигуран. Грешка Ристића на средини, одличан пас Митошевића.

45. минут – Два минута надокнаде у првом полувремену. Митошевић је оштро стартовао над Стојановићем.

Полувреме у Јагодини, Звезда води 2:0 головима Лазовића и Катаија након асистенција Стојановића. Лепи голови Звезде, након две стопроцентне прилике за Јагодину. У првих 15 минута меча смо видели „нишки сценарио“, али је захваљујући Стојановићу, који је одрадио највећи део посла, и Лазовићу на одличној реализацији Звезда преломила меч. У наставку, Звезда је имала лопту, а након дуге акције и гужве, нова асистенција Стојановића и леп гол Катаија. Пола сата одличне Звездине игре, два лепа гола и оно што смо хтели да видимо и у Нишу. Надамо се још бољем другом полувремену.

Почиње друго полувреме у Јагодини, без измена у оба тима. Јагодина креће са центра.

47.минут – Пенал за Црвену звезду! Паркер промашује цео гол! Паркер је имао прилику да доведе Звезду у вођство 3:0 и реши питање победника. Лазовић је прошао по десној страни центрирао, а након одбитка лопта је дошла до Анђелковића, који је након дриблинга оборен, а Ђурић је добио жути картон. Штета.

53.минут – Прва прилика за Јагодину у другом полувремену. Леповић је прошао по десној страни, центрирао, а у паду је покушао Савковић. Сигуран Рајковић.

57. минут – Прва измена у Црвеној звезди, Лука Јовић је на терену уместо Петра Орландића. Корнер за Звезду, али без опасности по гол Јагодине.

61. минут – Јовић у прилици, сјајно се ослободио три играча Јагодине, одиграо повратну али је испред Катаија реаговала одбрана Јагодине.

62. минут – Гол, Шушњар 1:2! Повукла се одбрана Црвене звезде, Шушњар се добро снашао поред Лазића и смањио предност Звезде.

63.минут – Стојановић, одличан ударац! Мајсторски је Стојановић примио лопту, спустио и шутирао са неких 20 метара, али лопта иде поред гола.

65.минут – Гол, Јованчић 2:2! Након четири минута долазе до изједначења Јагодинци. Након прекида био је највиши у скоку, савладао Рајковића. Звезду је стигла казна за промашени пенал Паркера. Измена у Јагодини, Јованчића мења Милинковић.

69.минут – Фаул над Катаијем, Михајловић добија жути картон. Ристић је покушао, лопте иде у корнер, а након корнера фаул Лазића у нападу.

72.минут – Одличан ударац Мартиновића, Рајковић се добро поставио и одбранио, у наставку корнер за Јагодину. Сигуран Рајковић.

74.минут – Друга измена у Звезди, Босанчић је заменио Ристића. Неразумљив потез Лалатовића, Ристић је уз Стојановића био најбољи на терену, Катаи добија жути картон, после Цветковића и Јовановића у Звезди.

80. минут – ГООООЛ, Дарко Лазовић 2:3! Босанчић је дуго вукао лопту, дао је пас на страну ка Цветковићу, који је вратио Лазовићу, а Дарко Лазовић центрирао ка Луки Јовићу, који није захватио лопту али је збунио голмана Перића и Звезда поново води! Одличан преглед Лазовића, одлична кретња Јовића.

83. минут – Фаул Стојановића на средини, жути картон.

84. минут – Фаулиран је Паркер, измена у Јагодини – Арсенијевић улази уместо Шушњара.

86.минут – Паркер добија жути картон због опасне игре.

89. минут – Савковић поново, Рајковић брани, после корнера одличан Лазовић, који је фаулиран. Никола Антић је заменио Леповића у Јагодини, Савићевић је заменио Стојановића у Звезди.

90. минут – Паркер, Перић брани! Катаи је оштро центрирао по земљи, а Паркер не успева са пар метара да савлада Перића.

4. минута надокнаде времена.

94. минут – Јовановић прави фаул на 20 метара од гола Звезде. Ђурићев шут је изблокиран, одмах свира крај Васић.

Победа Звезде у Јагодини, у заиста одличном мечу, можда и најбољем у овој сезони Јелен Суперлиге.

Повезане вести

3 comments

Aca мар 1, 2015 at 20:26

Svaka cast momcima na zasluzenoj pobedi. Odbrana veoma dekoncentrisana, mora to mnogo bolje. Falio je Pavicevic danas, osetilo se to. Vezni red dosta kreativniji, Lazovic majstor, Katai samo neka nastavi ovako, a Stojanovic bi trebalo da postane lider ovog tima. Parker ocajan danas, valjda ce da ga krene. Sve u svemu, sad smo na -4 sto daje nadu u titulu. Samo hrabro u nove pobede!

Reply
Djole-Jagodina-CZV мар 1, 2015 at 21:05

Pobeda zasluzena sem kod dva njihova gola osetila se razlika ali nam je odbrana i dalje problem.Parker je za dve klase bolji igrac od svih igraca koji su danas igrali.Ostavimo penal po strani ali covek je odigrao dobro ,borbeno i ja sam prezadovoljan njime.Neka resenja u napadu su katastrofalna jer komplikuju kada netreba ali to je do pojedinaca.Danas sam video da Lalatovic radi sve sto treba ali da nemoze da promeni lose navike nekih igraca 

Reply
pera мар 2, 2015 at 18:37

Djole brate Lalatović radi po diktatu šefova iz senke i ne sastavlja tim. Kako li ti ljudi žive u takvim odnosima. Ono drvo Orlandić je cirkus, spor, neobućem dovoljno, malo trči ali je čovek proigrao u 4 4 2 postavci. Zamisli slučajnost veliki trener to nije hteo da igra kad je imao dva vrsna centarfora koja smo to znaju da igraju. Kako li je utakmica mogla da se odigra bez Gavrića to mi i danas nije jasno. Ja odgovorno tvrdim da postava Rajković, Petković, Djordjević, Pavićević, Lazić, Kovačević(Grujić), Stojanović, Lazović,Ristić(Avramovski), Despotović(Jović), Parker(Katai) nema konkurencije u ovoj ligi i da je kvalitetnija bar duplo od Partizana.

Reply

Leave a Comment