Moja Crvena Zvezda
ВажноВатерполоНајновије

Ватерполисти победили и Младост

Ватерполисти Црвене звезде савладали су загребачку Младост на 25.мају 10:9 (2:3, 2:1, 5:3. 1:2) у последњем мечу 4.кола групе за шампиона и плеј-оф. Пет играча су постигли по два гола.

Питање колико Дејан Савић може да извуче из овог тима Црвене звезде је постало сувишно. Црвено-бели су забележили тек други пут у сезони две узастопне победе, али после радничког у Крагујевцу, изабраници Дејана Савића су скинули скалп и загребачкој Младости. Морамо да будемо реални и искрени и да кажемо да је ова екипа Црвене звезде 70% јача и понекад изван могућности управо због чињенице да им је тренер Дејан Савић.

Младост је кренула фуриозно и нико није могао да сумња у том тренутку да ће ствари кренути тим током. Головима Анте Вукичевића (2) и Букића „Жапци“ су повели 3:0, да би Ранђеловић и Страхиња Рашовића смањили на 3:2 до краја четвртине. У другој четвртини, Звезда је стигла до изједначења на полувремену. Трећи период се испоставио као одлучујући јер је Звезда серијом голова са велике удаљености дошла до 9:6, али је у последњем секунду Павичић ударцем са 8 метара савладао Драксимовића, коме је лопта склизнула из руку. Последња четвртина је протекла у одбранама Драксимовића, који је пружио још једну добру партију. Ипак, Вукичевић је постигао гол за 9:8, а Виктор Рашовић из неугодне позиције погодио за 10:8. Уследила је још једна одбрана Драксимовића, статива Вукичевића, да би секунду пре краја меча Вукичевић поставио коначан резултат меча.

Један од разлога Звездине победе јесте добра реализација са играчем више и добра одбрана. Драксимовић је и вечерас био одличан, забележио је 8 одбрана. Два великана на голу, Денис Шефик и Јосип Павић нису бранили за своје тимове.

Црвено-бели су новом победом стигли на пето место са десет бодова, са два бода мање од Јадрана који је после победе над Партизаном доспео на четврто место. Младост такође има 10 бодова. У наредном колу, Црвена звезда дочекује Приморје, а Младост гостује Морнару, у Сплиту.

Црвена звезда – Младост 10:9 (2:3, 2:1, 5:3, 1:2)

Београд. Базен: 25.мај. Гледалаца: 350. Судије: Путниковић (Србија), Переш (Хрватска). Играч више: Црвена звезда 3(5), Младост 4(9). Петерци: Црвена звезда 1(1), Младост (1).

Црвена звезда: Драксимовић, С.Рашовић 2, Драшовић, Танкосић, Томашевић, Ешкерт, Бијелић, В.Рашовић 2, Ранђеловић 2, Његован 2, Рацков 2, Обрадовић, Тодоровски, Јовић. Тренер: Дејан Савић.

Младост: Марцелић, Букић 1, Милаковић, Лончар 2, Дашић, Анзуловић, Цапан, Буха, Павичић 1, Живковић, Вукичевић 5, Башић, Писк, Лозина. Тренер: Вјекослав Кобешћак

Повезане вести

Leave a Comment