Moja Crvena Zvezda
ВажноЗвездаши широм светаНајновијеФудбал

Учинак Звездаша широм света: Голови Спалевића, Срнића, Сомеа и Станојевића

Минулог викенда није било неког значајнијег учинка некадашњих играча Црвене звезде у најјачим лигама, али су четворица успела да се упишу у стрелце. Марко Станојевић је погодио мрежу у Азербејџану за Симурк, Ибрахим Соме за Левен у другом рангу белгијског фудбала, као и на српским теренима Дарко Спалевић у дресу Доњег Срема и Славољуб Срнић за победу Чукаричког.

Италија

Серија А

Интер – Фиорентина 0:1

Распуцани Египћанин Мохамед Салах донео је три бода Фиорентини на стадиону “Ђузепе Меаца“ поготком у 55. минуту. Ненад Томовић је играо за госте из Фиренце све до кобног 81. минута, када га је нападач неро-азура Родриго Паласио закачио копачком у потињак, па је повременом репрезентативцу Србије имобилисан врат и на носилима је изнет са терена, а затим превежен у болницу, где је утврђено да повреда није теже природе. Фиорентина је завршила утакмицу са девет играча, јер је тренер Винћенцо Монтела извршио све измене, а поред Томовића, меч није могао да настави ни Стефан Савић. За Интер је цео сусрет одиграо Немања Видић, који је добио и жути картон у 49. минуту. Здравко Кузмановић није улазио са клупе. Фиорентина је пета на табели са 42 бода, док је Интер девети са седам бодова мање.

Каљари – Верона 1:2

Бошко Јанковић је поново био стартер у гостујућем тиму. У 56. минуту заменио га је Аргентинац Хуан Гомез Талеб, који је у истом минуту затресао мрежу и испоставиће се постигао одлучујући гол, јер је Каљари до краја успео само да смањи у 90. минуту. Јанковићев тим је 15. на табели са 28 бодова.

Торино – Наполи 1:0

Никола Максимовић је у другој узастопној победи Торина меч посматрао са клупе, а победоносни погодак постигао је Пољак Камил Глик у 68. минуту. Бикови су у серији од девет утакмица без пораза у свим такмичењима, што им је донело скок на осмо место са 36 бодова.

Сасуоло – Лацио 0:3

Небеско-плави су протутњали кроз Ређо Емилију и стигли до четврте позиције са 43 бода. Душан Баста је овога пута био на клупи за резерве, док је Филип Ђорђевић још од раније ван строја после тешке повреде.

Палермо – Емполи 0:0

Још једна утакмица у којој је Милан Милановић грејао клупу Палерма, а његов тим је тренутно у средини табеле, на 11. месту са 34 освојена бода.

Аталанта – Сампдорија 1:2

Екипа Синише Михајловића је на гостовању у Бергаму прекинула низ од шест утакмица без победе у свим такмичењима и направила мали корак напред, на шесто место са 39 бодова. Гол за освајање три бода постигао је Стефано Окака Чука у 81. минуту.

Ћезена – Удинезе 1:0

Тим Андрее Страмаћонија и његовог помоћника Дејана Станковића претрпео је трећи узастопни пораз у Серији А. Шпански интернационалац Алехандро Родригез донео је тријумф домаћем тиму на стадиону “Дино Мануци“, па је састав из Удина склизнуо на 14. место са 28 бодова.

Серија Б

Катанија – Фрозиноне 1:2

У мечу тимова чији су чланови некадашњи играчи Црвене звезде, победу је однео Фрозиноне, за који је цео меч одиграо Урош Ћосић, док у саставу Катаније није било Филипа Јанковића. Фрозиноне је на петом месту, док је Катанија у опасној зони заједно са екипама Варезеа и Кротонеа.

Енглеска

Финале Лига купа

Челзи – Тотенхем 2:0

Челзи је и без суспендованог Немање Матића освојио први трофеј у сезони. Репрезентативац Србије је одрађивао казну због црвеног картона против Барнлија. Први гол постигао је Џон Тери у 45. минуту, а други је постигнут тако што је лопту у своју мрежу спровео дефанзивац Тотенхема Кајл Вокер у 56. минуту.

Премијер лига

Ливерпул – Манчестер сити 2:1

Бранилац титуле се поразом на Енфилду још више удаљио од првог места, а Александар Коларов је био на терену свих 90 минута у екипи Мануела Пелегринија. Сити има пет бодова мање од водећег Челзија и утакмицу више.

ВБА – Саутемптон 1:0

Меч је решио Саидо Барахино у другом минуту, а Саутемптон је наставио да бележи лоше резултате, па су пали на шесто место са 46 бодова. Филип Ђуричић је био на клупи гостију, али није улазио у игру.

Чемпионшип

Бирмингем – Брентфорд 1:0

Никола Жигић није добио прилику на овом мечу, а Бирмингем је прекинуо серију без победе и стигао до 13. места са 42 бода.

Чарлтон – Хадерсфилд 3:0

Кратко је трајала Енглеска бајка Марка Дмитровића, јер је већ неколико утакмица резерва првом чувару мреже Стивену Хендерсону, а Чарлтон је после деветог тријумфа у сезони стигао до 12. позиције на табели.

Лидс – Вотфорд 2:3

Вујадин Савић још увек није дебитовао за Вотфорд, који је на Еланд Роуду стигао до три бода другим голом Чеха Матеја Видре у 81. минуту. Пробили су се на четврто место са само три бода мање од водећег Дерби Каунтија.

Шпанија

Примера

Еспањол – Кордоба 1:0

Александар Пантић је поново одиграо свих 90 минута за госте, а добио је и жути картон у 55. минуту. Кордоба је у катастрофалној серији од шест пораза и налази се на самом дну табеле.

Еибар – Атлетик Билбао 0:1

У великом паду форме је и Еибар, који је против Атлетика забележио шести узастопни пораз и пао на 13. место са 27 бодова. Дејан Лекић није улазио у игру са клупе за домаћи тим, а три бода Баскијцима донео је искусни Карлос Гурпеги.

Француска

Лига 1

Тулуз – Сент Етјен 1:1

Урош Спајић је одиграо цео меч за Тулуз и зарадио жути картон у 44. минуту, док је Павле Нинков био на клупи. Екипа која у својим редовима има четворицу српских играча је и поред освајања бода против фаворита пала на 18. место, у зону испадања са 29 бодова.

Мец – Евијан 1:2

Евијан је победом изашао из опасне зоне, иако их очекује тешка борба са Тулузом за опстанак, јер су бодовно изједначени. Милош Нинковић још увек није спреман за највеће напоре, па је пропустио и овај сусрет.

Лига 2

Шатору – Ним 2:1

Ним је поражен на гостовању против дављеника, а Ненад Ковачевић још једном није био у протоколу екипе, која је остала на 11. месту са 35 бодова.

Португал

Примеира лига

Порто – Спортинг 3:0

Кристијан Тељо је решио дерби хет-триком, а Евандро се нашао у стартној постави домаћих. на терену је био до 71. минута, када га је заменио Рубен Невес. Порто је и даље на четири бода заостатка од водеће Бенфике.

Холандија

Ередивизија

Витесе – Цволе 2:1

Витесе је у феноменалној серији од шест победа. Овим тријумфом су преузели пето место управо од Цволеа, који је забележио четврти узастопни пораз. Урош Ђурђевић је ушао са клупе за домаћи тим од 88. минута уместо стрелца првог гола Бертрана Траореа, док Абиола Дауда није био у саставу. Ели Бабаљ је ушао са клупе за Цволе од 75. минута уместо Џодија Лукокија.

Белгија

Про лига

Лирс – Генк 0:2

Бобан Бајковић је бранио цео меч за Лирс, али су гости однели цео плен. Лирс је и даље последњи и требаће им много среће како би у наредна два кола стигли на безбедно 14. место и избегли бараж за опстанак.

Беверен – Гент 0:1

Абубакар Оумару је био у саставу Беверена свих 90 минута, али је један од претендената на шампионску титулу стигао до три бода.

Варегем – Мехелен 2:3

Александар Јанковић је стигао до друге узастопне победе са Мехеленом. Без пораза су на последњих пет утакмица и тренутно држе девето место са 35 освојених бодова.

Друга дивизија

Гел – Левен 0:5

Левен је пружио сјајну партију на гостовању у Гелу, а Ибрахим Соме је био стрелац гола у 44. минуту за вођство од 4:0. Соме је одиграо цео меч, а Томас Азеведо је постигао хет-трик. Левен је и даље на шестој позицији.

Кипар

1. Дивизија

Етникос – Ермис 0:0

Ифеани Оњило је играо за Ермис до 72. минута, када га је заменио Андреас Папатанасију. Ермис наставља такмичење у лиги за шампиона Кипра, где ће шест најбољих екипа из првог дела одиграти још 10 кола по двокружном бод систему.

Турска

Супер лига

Генчлербирлиги – Сивас 0:0

У Анкари није било погодака, а Душко Тошић је уписао још 90 минута у саставу домаћих. Генчлербирлиги је 10. на табели са 26 бодова.

Коња – Фенербахче 1:1

Јагош Вуковић је одиграо целу утакмицу за Коњу, која је откинула два бода фавориту и стигла до 13. позиције на табели.

Ризе – Ескишехир 3:0

Црвени картон Нигеријца Рахима Лавала у 18. минуту одредио је ток утакмице, па гости нису могли озбиљно да се супротставе са 10 играча. Горан Чаушић није улазио са клупе за госте, који су 14. на табели са 23 бода.

Акхисар – Истанбул Башакшехир 0:2

Бруно Мезенга је био на терену до 75. минута, али је екипа коју са клупе предводи легендарни Роберто Карлос пала после гола из пенала и аутогола у 77. минуту. Акхисар држи 11. место на табели.

1. Лига

Анталија – Маниса 1:0

Маниса се вратила у зону испадања након овог пораза. Никола Микић и Бранимир Субашић били су стартери у гостујућем тиму. Микић је одиграо цео меч и добио жути картон у 21. минуту, док је Субашић замењен у 77. минуту.

Кајзери – Адана 3:3

Адана је направила велики преокрет, који је подсетио на меч Европског првенства 2000. између Југославије и Словеније. Управо такав сценарио се десио минулог викенда у Кајзерију, где су гости од 0:3 стигли до 3:3. Срђан Мијаиловић је заиграо за домаћи тим од 64. минута, а Кајзери је и даље лидер на табели са три бода више од другопласирене Адане.

Швајцарска

Супер лига

Тун – Јанг Бојс 0:0

Милан Вилотић није био у саставу Јанг Бојса за ово гостовање, па су након ремија седам корака иза водећег Базела.

Цирих – Арау 0:0

Огњен Мудрински није улазио са клупе за Арау, који је стигао до бода против великог фаворита, али су и даље последњи на табели.

Мађарска

НБ 1

Ђер – Видеотон 2:2

Никола Трајковић није играо за Ђер на премијери другог дела шампионата, а његов тим је стигао до бода поготком Тамаша Пришкина у 91. минуту. Девети су на табели са 24 бода.

МТК – Пакш 3:1

Драган Вукмир је одиграо свих 90 минута за МТК у победи на Божик стадиону у Будимпешти, а добио је и жути картон у 31. минуту. Наставили су трку са првопласираним Видеотоном, коме су сада ближи после њиховог кикса и заостају шест бодова.

Кечкемет – Папа 3:2

Милан Богуновић је био на терену свих 90 минута за госте, а судија Јожеф Ердош му је показао жути картон у 55. минуту.

Молдавија

Дивизија национала

Зарија – Шериф 0:1

Поготком Рикардиња у седмом минуту екипа из Тираспоља је освојила три бода на премијери у наставку сезоне, а Каду је ушао у игру уместо Шпанца Аитора Монроја у 68. минуту. Шериф је трећи на табели са три бода мање од водеће Дачије.

Азербејџан

Премијер лига

Сумкајит – Нефчи 0:1

Саша Стаменковић је поново остао на клупи Нефчија, који је трећи на табели са седам бодова мање од водећег Карабага.

Интер Баку – Симурк 2:1

Марко Станојевић је постигао почасни гол за Симурк у 87. минуту, да би већ у 88. добио други жути картон, после кога је морао у свлачионицу. Симурк се налази на четвртом месту са 29 бодова.

Хрватска

1. ХНЛ

Ријека – Славен 1:1

Марко Мирић је играо за екипу из Копривнице до 85. минута, док је Марко Вешовић био на клупи Ријеке. Повео је Славен у 33. минуту, а Шпанац Алекс је изједначио након само неколико тренутака. Ријека је друга на табели са 48 бодова, док је Славен направио скок на шесто место са 24 бода.

Загреб – Осијек 0:4

Драгомир Вукобратовић је одиграо целу утакмицу за Осијек, који је славио против трећепласираног тима усред Загреба хет-триком Аљоше Војновића. Осијек је на безбедном осмом месту са 22 освојена бода.

БиХ

Премијер лига

Звијезда – Сарајево 0:3

Иван Татомировић је одиграо цео меч за Сарајево, док Милош Стојчев није улазио у игру.

Тунис

Лига 1

Бизертен – Габес 0:0

Екипа Ратка Достанића је ремизирала на домаћем терену. Ово им је чак четврти реми у последњих пет лигашких сусрета. Налазе се на петом месту са 29 бодова.

Аустралија

А – Лига

Вестерн Сиднеј – Сиднеј 3:4

Сиднеј је стигао до тријумфа голом Терија Антониса у 74. минуту. Никола Петковић и Милош Димитријевић су одиграли цео меч за госте, који су пети на табели са само четири бода заостатка за водећим Пертом.

Перт Глори – Бризбејн Роар 2:2

Андрија Калуђеровић је одиграо прво полувреме за Бризбејн. Заменио га је Жан Солорзано, који је касније постигао гол, али су домаћи имали играча више после искључења Корија Брауна, па су стигли до бода у 84. минуту. Бризбејн је седми на табели са 22 бода.

Перу

Копа Инка

Алијанца Лима – Инти Гас 3:1

Мигел Араухо је одиграо цео меч за Алијанцу, а његов тим је након 4. кола у групи Ц на трећој позицији са седам бодова.

Мексико

Асенсо МХ – Клаусура

Дорадос – Лобос БУАП 1:1

Сегундо Кастиљо је одиграо цео меч за Дорадос, а Кристијан Борха за Лобос. Оба гола постигнута су са беле тачке. Занимљиво је и да су ови тимови бодовно изједначени на деоби четвртог места са по 13 бодова.

Србија

Супер лига

Нови Пазар – Чукарички 1:2

Славољуб Срнић је одиграо цео меч, учествовао у акцији код првог гола Чукаричког и постигао победоносни погодак у 48. минуту. Његов брат Драгољуб је био на терену до 74. минута, а Филип Стојковић је одиграо целу утакмицу. Бојан Ђорђевић је био стартер у екипи Новог Пазара, одиграо цео меч и асистирао Радивојевићу код јединог гола свог тима.

Војводина – Младост 2:1

Нино Пекарић је био на терену свих 90 минута у дресу црвено-белих из Новог Сада. Скривио је пенал у 76. минуту и добио жути картон, али то није утицало на победу Војводине. Љубо Ненадић није играо за састав из Лучана.

Спартак – ОФК Београд 1:0

У победи Суботичана учествовао је Андреј Мркела који је ушао у игру од 66. минута. За госте је цео меч одиграо Богдан Планић.

Партизан – Раднички Ниш 0:0

Раднички је направио још једно изненађење захваљујући голману Борјану. Владимир Ђорђевић и Петар Ђуричковић нису играли за госте.

Борац – Рад 0:1

Огњен Ожеговић је забележио свих 90 минута у тиму Борца, али је клуб са Бањице однео победу из Чачка.

Напредак – Раднички Крагујевац 1:0

Стеван Луковић је допринео тријумфу Крушевљана одигравши цео меч, док Милош Весић није бранио за Раднички.

Вождовац – Доњи Срем 0:1

Искусни Дарко Спалевић је показао да још није за пензију. Одлучио је победника голом у 49. минуту, а из игре је изашао у 65. минуту. Никола Караклајић је играо за Вождовац до 59. минута, а Милан Јокић је замењен у 76. минуту. Дени Павловић и Немања Златковић нису наступили за београдски тим.

Јагодина – Црвена звезда 2:3

Црвено-бели су победом у Јагодини смањили заостатак на четири бода. Данијел Михајловић је одиграо цео меч за домаћи тим, док је Никола Антић ушао са клупе у 88. минуту.

Повезане вести

Leave a Comment