Moja Crvena Zvezda
ВажноДомаћа такмичењаКошаркаНајновије

Најава: Војводина – Црвена звезда (четвртфинале Купа Милана Циге Васојевића)

Нема одмора за кошаркашице Црвене звезде. Непуних 48 часова од завршетка првенствене утакмице против Радничког, црвено-беле очекује финални турнир Купа Милана Циге Васојевића у Зрењанину. Четвртфинални дуел против Војводине на програму је у среду од 19 часова и 30 минута у Кристалној дворани.

Најмлађа екипа у историји клуба је тријумфом против Крагујевчанки окончала првенствену сезону на седмом месту, што је врло добар резултат имајући у виду екстремну младост тима који са клупе предводи Драган Вуковић. Десет остварених победа и позитиван скор у 2015. години дају наду у да ће Црвена звезда у блиској будућности поново јуришати на трофеје, као што је био случај прошле сезоне.

Александра Катанић је завршила сезону као друга играчица лиге са 479 индексних поена. Она је у још неколико категорија била у самом врху, па је тако заузела трећа места на листи стрелаца са 408 поена (18,5 у просеку), по броју асистенција (118) и украдених лопти (64), осмо у скоковима (177), а четврта је најчешће фаулирана кошаркашица са 124 личне грешке над њом. Мина Ђорђевић се такође нашла у првих 10 у две категорије. Она је четврти скакач лиге са 189 ухваћених лопти (просек 8,6), док је девета по броју блокада (16). Снежана Богићевић је такође била узданица Звезде, други стрелац и трећи скакач тима, али о статистици целе екипе ћемо детаљно писати наредних дана. Извесно је и да поред Александре и Снежане сазревају и млађе играчице, а кадетски тим, који чини и окосницу сениорског састава је непоражен у досадашњем току сезоне. Јована Вучетић, Невена Наумчев, Милица Бојовић, Ивана Катанић су имале неколико врло запажених партија, а у последњем мечу је и Катарина Зец показала да се на њу озбиљно може рачунати.

zz11

Црвено-беле су против Војводине ове сезоне уписале два пораза. У Београду је у првом делу шампионата било 76:80, док је ривал славио и у Новом Саду резултатом 83:73.

Новосадски тим у својим редовима има феноменалне појединце. Јована Пашић је лигашки део сезоне завршила као МВП са 551 индексним поеном. Њену доминацију потврђују и прва места на листи стрелаца са 480 поена (22,9 по утакмици) и у украденим лоптама, где има невероватан просек од 4,95 по мечу. Одмах уз њу је и други стрелац лиге Јелена Вучетић са 21,5 поена по утакмици. Она је и други асистент шампионата са 121 успешним додавањем и четврта на листи најкориснијих кошаркашица у лиги. Иако је Звезда тимски боља скакачка екипа (то је једна од ретких категорија где су београдске црвено-беле испред новосадских играчица), Војводина има и најбољег скакача првенства, јер је Милена Лаковић са 208 ухваћених лопти (9,9 по мечу) прва на листи. Не заостаје много ни Вида Емеше, која просечно бележи 8,2 скока. Ове четири кошаркашице уз Марију Вујадиновић и Маријану Чорто представљају практично сву снагу Војводине, која је заузела треће место у лигашком делу.

Пре утакмице између Звезде и Војводине, на терен ће од 17 часова кошаркашице Партизана и крагујевачког Радничког, а у четвртак су на програму још два четвртфинална сусрета, од 17 часова играће Шумадија из Крагујевца и Врбас, а од 19 и 30 ће бранилац трофеја и једини непоражени тим у шампионату ове сезоне, Радивој Кораћ одмерити снаге против Вршца. У петак су на програму полуфинални дуели. Победници из четвртфиналних парова од среде ће укрстити копља од 17 часова, а два и по сата касније ће се састати победници четвртфиналних утакмица од четвртка. Финале ће бити одиграно у недељу са почетком у 17 часова.

Куп је специфично такмичење, где често долази до изненађења, а млада екипа Црвене звезде је ове сезоне показала да може да победи и јаче противнике, па није немогуће да заблистају против фаворита већ у четвртфиналу. Уколико одиграју потпуно растерећено, надмаше своје тренутне могућности и добром одбраном збуне противнице свашта је могуће. Још ако навијачи подрже најтрофејнији српски клуб ни нови вечити дерби у евентуалном полуфиналу није немогућа мисија за талентоване београдске црвено-беле.

                                     Војводина – Црвена звезда

                        Куп Милана Циге Васојевића, четвртфинале

                                          Среда, 4. март 2015.

                        Кристална дворана – Зрењанин, 19:30 часова

Повезане вести

Leave a Comment